Jolka111 31.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam!!! Mam ogromny problem: Wykańczanie naszego wymarzonego domku dobiega końca. Właśnie wzięłam się do mycia okien i okazało się, że na ramach zostały ślady kleju po żółtej taśmie, którą mąż przyklejał wwnątrz w czasie malowania i na zewnątrz w czasie ocieplania. Szoruję i szoruję ale klej nie chce zejść . Mam drewniane okna i boję się użyć drastycznych środków typu cif czy szczotka do szorowania. Może ktoś z was już przez to przeszedł i ma jakieś pomysły. Będę wdzięczna za każdą radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 31.10.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam!!! Mam ogromny problem: Wykańczanie naszego wymarzonego domku dobiega końca. Właśnie wzięłam się do mycia okien i okazało się, że na ramach zostały ślady kleju po żółtej taśmie, którą mąż przyklejał wwnątrz w czasie malowania i na zewnątrz w czasie ocieplania. Szoruję i szoruję ale klej nie chce zejść . Mam drewniane okna i boję się użyć drastycznych środków typu cif czy szczotka do szorowania. Może ktoś z was już przez to przeszedł i ma jakieś pomysły. Będę wdzięczna za każdą radę pozdrawiam Miałem identyczny problem i pomogła benzyna lakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 31.10.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Mi pomogła benzyna ekstrakcyjna, kupuje się w markecie w szklanych butelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 31.10.2005 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Dziękuję bardzo za rady:DA czy benzyna nie uszkodzi lakieru? nie znam się na tym więc pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 31.10.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Dziękuję bardzo za rady:D A czy benzyna nie uszkodzi lakieru? nie znam się na tym więc pytam. Benzyna to rozpuszczalnik, więc może uszkodzić lakier. O wiele słabsze stężenie rozpuszczalników (lecz ciągle tam występują) mają środki typu Pronto do mebli etc. Spróbuj może tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 31.10.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Próbowałam zmywaczem do paznokci - na szybie pomogło. Ramy bałam się tym ruszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 31.10.2005 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Próbowałam pronto. Wewnątrz schodzi dość ładnie, ale na zewnątrz, gdzie taśma była przyklejona dłużej cieżko idzie. Może spróbować benzyną w jakimś mniej widocznym miejscu? Już naprawdę nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 31.10.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 nie urzywaj tylko zmywacza do paznoki bo to jest aceton i rozpusci ci farbe na oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenobia 31.10.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Idealna jest terpentyna. Miałem taki problem z klejem od żółtej taśmy malarskiej zarówno na drzwiach wejściowych (drewniane lakierowane) jak i ramach okiennych (również drewniane). Po terpentynie na suchej szmatce klej schodzi bardzo dobrze. Nie stosuj żadnych ostrych szczotek, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 31.10.2005 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Idealna jest terpentyna. Miałem taki problem z klejem od żółtej taśmy malarskiej zarówno na drzwiach wejściowych (drewniane lakierowane) jak i ramach okiennych (również drewniane). Po terpentynie na suchej szmatce klej schodzi bardzo dobrze. Nie stosuj żadnych ostrych szczotek, etc. A gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenobia 31.10.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Terpentynę znajdziesz w każdym sklepie malarskim lub w sklepach typu Castorama, Praktiker. Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 31.10.2005 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Dzięki!!! W środę po pracy biorę się do roboty!!! Zobaczymy jaki będzie efekt. Mam nadzieję że nic nie zmatowieje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 01.11.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Pomoże na 100% benzyna ekstrakcyjna lub white spirit (ale bez % ). Bardzo delikatne środki, nie zniszczą lakieru, ale klej z taśmy na 100% zmyją. Co do benzyny lakowej nie jestem pewien co do oddziaływania na farby, lakiery i tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 01.11.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 to przeszedł i ma jakieś pomysły. Będę wdzięczna za każdą radę Swego czasu usuwałem chyba znacznie mocniejsze kleje od naklejek samochodowych (z lakieru). Pomogła ZWYKŁA benzyna Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 01.11.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 to przeszedł i ma jakieś pomysły. Będę wdzięczna za każdą radę Swego czasu usuwałem chyba znacznie mocniejsze kleje od naklejek samochodowych (z lakieru). Pomogła ZWYKŁA benzyna Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.11.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Ja bez problemu usunęłam te zabrudzenia naftą kosmetyczną - do dostania w każdej aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 04.11.2005 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wypróbowałam już benzyne ekstrakcyjną i niestety nie pomogło Sama już nie wiem co mam robić. Chyba usiądę i się rozpłaczę Na dodatek okazało się że na parapetach zostały kropeczki farby, których też nie mogę zmyć . Urok Duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 04.11.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wypróbowałam już benzyne ekstrakcyjną i niestety nie pomogło Sama już nie wiem co mam robić. Chyba usiądę i się rozpłaczę Na dodatek okazało się że na parapetach zostały kropeczki farby, których też nie mogę zmyć . Urok Duluxa ponowie mija opinie spróbuj benzyna lakową, zmyła mi slady a farby nie ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 04.11.2005 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wypróbowałam już benzyne ekstrakcyjną i niestety nie pomogło Sama już nie wiem co mam robić. Chyba usiądę i się rozpłaczę Na dodatek okazało się że na parapetach zostały kropeczki farby, których też nie mogę zmyć . Urok Duluxa ponowie mija opinie spróbuj benzyna lakową, zmyła mi slady a farby nie ruszyła Powiem szczerze, że pytałam swojego tatę i on powiedział, że to mniej więcej to samo co ekstrakcyjna. W domu miałam ekstrakcyjną więc ją wypróbowałam. A tak właściwie to gdzie można kupić benzynę lakową? A może też jakaś rada na zmywanie śladów duluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 04.11.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Pomoże na 100% benzyna ekstrakcyjna lub white spirit (ale bez % ). Bardzo delikatne środki, nie zniszczą lakieru, ale klej z taśmy na 100% zmyją. Co do benzyny lakowej nie jestem pewien co do oddziaływania na farby, lakiery i tworzywa. Benzyna ekstrakcyjna i white spirit to to samo. Benzyna lakowa jest mniej lotna, działanie takie samo jak ekstrakcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts