MARZENA I GRZEGORZ 31.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witamy. Będziemy budować 3w ścianę. Mamy dylemat czy lepszy będzie styropian czy wełna mineralna??? Mamy domek 130 metrów wiemy że wełna jest droższ. Czy dużo przepłacimy?????Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.11.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ja bym raczej zastosowal styropian ze wzgledu na to ze jak sie dostanie wilgoc do welny to bedzie ci wszystko gnilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.11.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ja bym raczej zastosowal styropian ze wzgledu na to ze jak sie dostanie wilgoc do welny to bedzie ci wszystko gnilo. Widziałeś kiedyś zgnity kamień? :PA może u Ciebie jest ten pierwszy raz i zaczoł gnić Ci mózg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.11.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 chyba nie widziales mokrej welny jak ktos lubi miec wilgoc i smrodek polecam tylko welne. Nie mówie ze welna jest zla, ale jak juz sie dostanie w sciene wilgoc taka sciana bedzie dluzej schla a wiem ze swojedo doswiadczenia ze welna tak latwo nie wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.11.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 bladyy78 Zawód : Mechanik Zainteresowania : Motoryzacja To co jest w samochodach na wygłuszenie to nie jest to samo co daje się w budownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.11.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Zawód : Mechanik Zainteresowania : Motoryzacja Odbiegając od tematu: Marchlewski czy Hoża ? Pozdrawiam kolegę "po zawodzie i zainteresowaniach". A pseudo-wełna używana w samochodach to nigdy nie był materiał pochodzenia mineralnego, taki jak wełna do ocieplenia domów. Na temat WEŁNA CZY STYROPIAN toczono już wojny na tym forum i polecam użycie funkcji SZUKAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 01.11.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Można sprawę odwrócić.Styropian nie przepuszcza pary wodnej. To jak osuszyć mokry mur? Pozostaje wentylacja tylko.Wełna w murze też jest wentylowana.Wełna do murów warstwowych powinna być hydrofobizowana, czyli nasączona specjalnym olejem, a to powoduje małą nasiąkliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.11.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Patos tak cie bawi ze jestem mechanikiem? A ty moze kim jestes? Zawód elektryk! Widze ze juz jestes fachowcem budowalanym i w tej dziedzinie wiesz wszystko najlepiej. Jesli piszesz ze mi mózg gnije, to po tej wypowiedzi widac ze chyba to raczej z twoim jest cos nie tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 02.11.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 ja bym raczej zastosowal styropian ze wzgledu na to ze jak sie dostanie wilgoc do welny to bedzie ci wszystko gnilo. chyba nie widziales mokrej welny jak ktos lubi miec wilgoc i smrodek polecam tylko welne. Nie mówie ze welna jest zla, ale jak juz sie dostanie w sciene wilgoc taka sciana bedzie dluzej schla a wiem ze swojedo doswiadczenia ze welna tak latwo nie wysycha. Poprostu skwitowałem te brednie, aby ktoś tego czasem nie wzioł sobie do serca. A Twój zawód i zainteresowania wkleiłem, aby uzmysłowić niektórym skąd wzieło się to twoje gnicie wełny i smrodek jak juz sie dostanie w sciene wilgoc taka sciana bedzie dluzej schla a wiem ze swojedo doswiadczenia ze welna tak latwo nie wysycha jak sie dostanie wilgoc do welny to bedzie ci wszystko gnilo. Zsumowałem to i wyszło że masz doświadczenie ze zgniłą wełną i może zaczeło Ci się gnicie od muzgu. bo przecież wszystko ma Ci gnić, bo dostała Ci się wilgoć do wełny. Ale bez urazy przecież to żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 02.11.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Patos zastosuj sobie terazpie wstrzasowa jako elektryk pewnie umieszj ja zrobic i moze zmadrzejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.11.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 02.11.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 A paszli Wy do piwnicy!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 02.11.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 blady ochłoń bo się przezroczysty zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.11.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 bawi Was to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.11.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 my ociepliliśmy wełną -chociaż o tym zadecydował los ,bo rzucilismy monetą . I styropian nas nęcił i wełna kusiła..... na wełnę otrzymaliśmy ładny rabat ,więc cena nie odgrywała dużej roli ,ale los zdecydował ,a myślę sobie ,że chyba nie będziemy żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 03.11.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Polecam funkcję "szukaj" - baaaardzo przydatna zwłaszcza w przypadku tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts