Aga - Żona Facia 02.12.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Widzę po dzisiejszych wpisach, że wróciliście. Tzn. w tym sensie, że za zimno na robienie róznych prac na zewnątrz domu. Teraz zacznie się domowe jesienno-zimowe życie. W sumie brakowało mi Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 10.02.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam Już wiem do kogo należy przepiękny domek który mijam w drodzę na nasze włości i zawsze marudzę mężykowi: takie piękne drzwi wejściowe chcę, i taki kolor dachówek, i jak mi się podoba ten łuk nad garażem ii.... GRATULUJĘ DOMKU Pozwolę sobie jeszcze Was pomęczyć pytaniami Jakie wymiary mają drzwi zewnętrzne z doświetleniami? o czymś takim marzę bardzo mi się podoba. Domek z zewnątrz i w środku. bardzo, bardzo. Życzę dużo szczęścia w tym domku. Proszę napisz jaki kolor masz na tych ścianach : http://foto.onet.pl/upload/12/41/_547885_n.jpg I jeszcze jedno. Jakie wymiary ma to przejście ? Ja mam u siebie takie dwa i chcę zrobić drzwi rozsuwane chowane w ścianie... No dobra Pytanie nr 3. Co to za klinkier na kominie?? Ładny Osobiście zastanawiam się nad grafowym lub piaskowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 D'arek, czy te okolice Poznania, w ktorych mieszkacie to Gowarzewo? Pytam bo wlasnie szukam dzialki A domek macie sliczny i fajnie urzadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Prace rozpoczęliśmy w połowie sierpnia 2004 roku , wprowadziliśmy się w lipcu 2005 r. ] zazdroszcze tak szybkiej wprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 18.06.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 D`arek, super domek. Bardzo mi się podoba zewnętrzen zestawienie kolorów. Ja też bardzo chciałabym miec białą elewację i grafitową dachówkę ale mój mąż zastanawia się czy będzie taki kolor elewacji praktyczny czy nie za szybko się brudzi i pewnie bardzo widac wszelkie zabrudzenia. A jakie jest Twoje doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 19.06.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ja tez poprosze o informacje o praktycznosci takiej elewacj tez budujemy plejade- tak mnei zachwycil na formu ten domek, ze taki wlasnie chcemy, na dodatek takie same kolorki:) mam nadzieje, ze za rok taki domek stanie w kicinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 27.07.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 mam nadzieje, ze za rok taki domek stanie w kicinie:) to niedaleko ode mnie:) czy nie za szybko się brudzi Co do białej elewacji to po dwóch latach od zamieszkania rzeczywiście biel minimalnie zmieniła odcień ale tak chyba jest z każdą elewacją ? Drugi raz wybrałbym tynk epoksydowy/żywiczny (mam mineralny) ,wystarczyloby przejechać karcherem i po kłopocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 27.07.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Darku czy masz na podłodze zrobioną dylatację, bo w przejściu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 27.07.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jak się dobrze przyjrzysz dylatacja jest pomiedzy salonem a korytarzem (cieniutka srebrna listwa ). Pomiędzy salonem a kuchnią nie było potrzeby gdyż dylatację daje się przy pow. kafli pow.40 m2 a salon wraz z kuchnią właśnie tyle ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 27.07.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jeszcze jedno pytanko do ciebie w sprawie płytek w jednej z łazienek, czy sąone z wemy, jeśli nie to napisz co to za płytki, proszę bo są piękne, odcień beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 27.07.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wiem, doczytałam się, że są produkcji chinskiej, to o takie mi chodzi, tylko napisz proszę jak się sprawują, ja mam upatrzone bardzo podobne inna seria, ale nie znam opinii o tych płytkach, więc pisz wszystko co możesz plis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 27.07.2007 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 No cóż po dwóch latach spisują się rewelacyjnie -żadnych pęknięć ,rys czy zadrapań. Przede wszystkim mają bardzo gładką fakturę więc brud się nie "wżera" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 27.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Dzięki serdeczne, tego mi było trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 27.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 a co to jest dyletacja? i pytanie drugie, gdzie jest ta sliczna plejada, moze bedziemy mogli podjechac i obejrzec sobie z zewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.07.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 a co to jest dyletacja? Dylatacja (przerwa dylatacyjna) – szczelina celowo utworzona w konstrukcji architektonicznej. Wydzielone elementy, ich fragmenty samodzielnie przenoszą przewidywane obciążenia, odkształcenia i przesunięcia. Dylatacje dzielimy na: konstrukcyjne – wydzielają fragmenty budynku stanowiące jednolitą całość pod względem statyki. Stosowane są przy zmianie sposobu posadowienia, zmianie układu konstrukcyjnego budynku, dużych różnic w obciążeniach, przy znacznych wymiarach budowli w rzucie poziomym itp. termiczne – mają za zadanie wyeliminowanie wpływu dużych naprężeń od odkształceń termicznych (rozszerzalność termiczna) poszczególnych fragmentów budynku technologiczne – eliminują wpływ skurczu lub pęcznienia materiałów użytych do wykonania elementu budowli przeciwdrganiowe – mają zadanie eliminacji lub zmniejszenia wpływu drgań, wstrząsów itp. jednego elementu na drugi. Stosowane np. pomiędzy maszyną a jej fundamentem, posadzką a fundamentem maszyny wytwarzającej drgania (np. młot), w rejonach trzęsień ziemi lub szkód górniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 30.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 To ja tez dolaczam sie do zachwytow. I niekonczacej sie listy pytan. Jak sprawuje sie biale orynnowanie? Czy nie brudzi sie za bardzo? I z czego macie podbitke? PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 13.08.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hej, czy ktos moze budujte teraz plejade 2p i robi kosztorys dla banku? poza bankiem, zastanawiamy sie ile teraz zbudowanie naszego domku nas wyniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_zabrze 14.08.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 My właśnie zakończyliśmy budowę Plajady 2P w stanie surowym otwartym. Koszt to ok. 200.000. Teraz zaczynamy gonitwę po bankach, ale na razie zbieramy oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 09.09.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 hejmacie juz wiecej informacji o plejadzie? czy stan deweloperski (tynki wew, zew, instalacje, kaloryfery, okna z roletami, garaz z brama itp) za 400 tysiecy to duzo czy malo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 18.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Tyle razy oglądałam wasz domek i wnętrza i cały czas mnie zachwyca, te podłogi i łazienka w połysku to sobie wzdycham. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts