Egon 28.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Może kolega RAW podrzuci kolejne rysunki/propozycje facjatek do Plejady? Czekamy! Zaczynam się łamać pod siłą argumentów żony (chodzi o jedną lukarnę od czoła), tym bardziej, że byłbym potencjalnym beneficjentem tej zmiany . Pozostaje dylemat, komu powierzyć ewentualne doprojektowanie tego elementu, ile to będzie kosztować i czemu tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 28.03.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Rozczaruję Cię bo mi się tak podoba jak jest i więcej nie wymyślam.Dach zaczynają robić w przyszłym tygodniu. Jak coś będzie widać to wkleję zdjęcia.A co do projektowania facjatek, to są one drewniane i u mnie cieśla/dekarz sam sobie bez żadnego projektowania poradzi. Ma to w głowie - podał mi od razu ile materiału domówić (drewno + pokrycie). Drewno - koszt niecały 1500, a pokrycie jakieś 5000 (łacznie 5szt. facjatek). Czyli u mnie jedna facjatka w materiale to okolo 1200-1300 złotych + okno. Do tego jeszcze styropian i tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 29.03.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Czekamy zatem na fotki gotowych lukarn, a w międzyczasie radzę spojrzeć na wątek dotyczący ocieplania facjatek i zapytać swojego cieślę o wiedzę na ten temat. Taki mały sprawdzian kompetencji nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 19.04.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam. Wstępny efekt macie poniżej. http://img187.imageshack.us/img187/126/19042008005ub6.th.jpghttp://img187.imageshack.us/img187/9941/19042008003mx3.th.jpghttp://img187.imageshack.us/img187/6602/19042008002qu5.th.jpghttp://img138.imageshack.us/img138/5672/19042008008bp3.th.jpg http://img187.imageshack.us/img187/6895/img2023zc5.th.jpg Mnie się podoba, a jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 20.04.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Bardzo ładnie!!! Dachówka też śliczna!!! Jakie okna (wymiary) wchodzą w te lukarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 20.04.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Wymiary okien do facjatek: szerokosc: 1090wysokosc: 1240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fazi35 16.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam wszystkich! Czy ktos tutaj z obecnych buduje bądź wybudował Plejadę w mazowieckim, podkarpackim lub lubelskim??? Będę wdzięczny za kontakt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi. 29.01.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam serdecznie, domek 1 klasa, ale to już zostało powiedziane kilkadziesiąt razy:) Jeśli można, mam pytanko - podbitka to rozumiem z Pvc? Można wiedzieć jakiej firmy? Nie odkształca się? Jak to wygląda siedząc pod zadaszonym tarasem - nie zbyt sztucznie?Osobiście upieram się właśnie z pvc ale wiekszość mi doradza drewniane:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 30.01.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 nasza plejada juz od miesiaca zamieszkana!!!! narazie nei mamy dostepu normalnego do netu, wiec nei bede sie chwalic zdjeciami, ale nadrobie to tylko jak bede miala dostep z wrazen pierwszych- wszystko git!!! jak na razie nic bym nie zmienila(moze oprocz psa sasiada, ktory szczeka...najczesciej w nocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistli 05.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 nasza plejada juz od miesiaca zamieszkana!!!! narazie nei mamy dostepu normalnego do netu, wiec nei bede sie chwalic zdjeciami, ale nadrobie to tylko jak bede miala dostep z wrazen pierwszych- wszystko git!!! jak na razie nic bym nie zmienila(moze oprocz psa sasiada, ktory szczeka...najczesciej w nocy) Gratuluje Plejady! Sledze wasz dziennik, ale od jakiego czasu nie ma do niego linka w podpisie postow,a ostatnie wpisy sa sprzed paru miesiecy. Chcialm Wam zadac mnostwo pytan dotyczacych Plejady, ale nie chce zasmiecac forum i chcialam napisc w komentarzach. Zamierzamy przerobic Plejade 2P na energooszczędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 05.02.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Zamierzamy przerobic Plejade 2P na energooszczędna. Czyli jak? Napisz trochę szerzej My z żoną zastanawiamy się, czy lepiej kupić 2P i przerobić na jednostanowiskowy garaż (podwójny nie wejdzie, bo mamy działkę o szerokości 21,5 m), czy też zakupić projekt "kanoniczny" i przeprojektować dach na 35 stopni. Nie wiemy co będzie mniej kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistli 06.02.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Energooszczedna, czyli maksymalnie ocieplona, z wentylacja mechaniczna, rekuperatorem, GWC, ewentualnie solar do CWU, moze plyta fundamentowa, ogrzewanie elektryczne ( i tak nie mamy gazu). Czytam forum i rozmawiam z ludzmi budujacymi, zeby ustalic jakie rozwiazania sa ekonomicznie uzasadnione.Z lektury forum wiem, ze niektorzy maja juz rekuperacje w Plejadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistli 06.02.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My z żoną zastanawiamy się, czy lepiej kupić 2P i przerobić na jednostanowiskowy garaż (podwójny nie wejdzie, bo mamy działkę o szerokości 21,5 m), czy też zakupić projekt "kanoniczny" i przeprojektować dach na 35 stopni. Nie wiemy co będzie mniej kosztowne. To ja sie zastanawiam, czy w ogóle kupowac projekt gotowy jesli chce go przerobic na energooszczedny, czy zrobic projekt indywidualny wzorowany na Plejadzie. Moze DOMUS zrobi sam energooszczedny projekt gotowy, zeby ludzie, ktory chca miec "dom cieply" nie musieli kombinowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 06.02.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Moze DOMUS zrobi sam energooszczedny projekt gotowy, zeby ludzie, ktory chca miec "dom cieply" nie musieli kombinowac? Domus za przeróbki liczy sobie niezłe pieniądze. Jakiś czas temu napisałem do nich mail'a z pytaniem ile wzięliby za podniesienie dachu do 35 stopniu w wersji kanonicznej. Cena była równa kosztowi gotowego projektu. Co do energooszczędności to mam nieco odmienne podejście, bardziej wyluzowane. W żadnym razie nie chcę rekuperatora, bo kojarzy mi się ze sztucznym powietrzem nadmuchiwanym w wielkich centrach handlowych. Ale może się mylę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 07.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 hejfaktycznie gdzieś mi sie podpis zagubil do komentarzy jesli ktos ma pytania odnosnie domu, to zapraszam na priva, na wszelkie odpowiem my ze zmian w plejadzie 2p zagospodarowalismy inaczej parter, uwazam ze wyszlo mu to na lepsze (bez wc) i przenieslismy kuchnie/kotlownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 07.02.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 D`arek masz piękną elewacje domku, strasznie podoba mi się takie zestawienie kolorów, jest po prostu cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Widzę, że wątek cokolwiek obumarł Czy ktoś z budujących Plejadę 2P mógłby na priv podesłać rzut poddasza i przekrój budynku? Stoję przed wyborem zakupu projektu "kanonicznego" lub 2P. W obu przypadkach będą konieczne przeróbki, ale takie plany pomogłyby podjąć decyzję. Pozdrawiam "plejadowców" z nadzieją na ożywienie dyskusji i fotki ukończonych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistli 09.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej, czy ktos buduje Plejade w centrum Polski - najlepiej w województwie łódzkim. Chetnie obejrzalabym, jak domek wyglada w rzeczywistości! Z forum wynika, ze Plejady powstaja głównie koło Poznania_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecza121 22.04.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam. Czy ktoś buduje plejade w województwie pomorskim?? My z mężem kupujemy po długim weekendzie majowym projekt. interesowały by mnie zdjęcia z budowy, rady, wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 22.04.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 interesowały by mnie zdjęcia z budowy, rady, wskazówki. Polecam dziennik budowy Geriona na tym forum. To kopalnia informacji o budowie Plejady 2G. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts