Gość 31.10.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Hello, Problem jest następujący: - jest sobie działka, nie za mała, ale nie na tyle duża, bym z czystym sumieniem poświęcił po 1-1,5m z każdej strony na posadzenie żywopłotu; - działka jest ogrodzona siatką z 3 stron - prócz frontu; - chcę się w jakiś sposób odgrodzić od wścibskich oczu sąsiadów ; - nie mam za wiele kasy ; - słyszałem, że niezłym materiałem na zielone "pokrycie" siatki jest... chmiel ; Czy ktoś coś takiego widział, robił, a może nawet ma u siebie ? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 02.11.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Ale co zimą, chmiel niestety traci liście i wygląda niezbyt ozdobnie w tej porze roku. Ja jednak popieram bluszcz pospolity, sadzonki samemu można spokojnie przygotować a efekt jest całoroczny, nie traci listków zimą.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 02.11.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 rośnie jak głupi to raz, a po drugie wyciąga najcenniejsze soki z ziemi Także wszystko co będziesz miała w pobliżu niego zasadzone, bez nawozów będzie marnie rosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 02.11.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Chmiel drapie i przez krotki czas jest ladny ja bylabym za bluszczem, no ewentualnie za winobluszczem, ktory wprawdzie traci liscie na zime, ale piekny jesienny kolor rekompensuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 No tak, o tej zimie bez liści to nie pomyślałem... W Muratorze bodajże z 2003r. była krótka notka o chmielu na ogrodzeniach, ale z tego co sobie przypominam, to trzeba było zdrewniałe pędy usuwać przed nowym okresem wegetacyjnym... Brr, paskudna robota, a po niej siatka jeszcze bardziej goła... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.11.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Biorąc pod uwagę zimę zostają Ci jedynie zimozielone a wtedy wybór bardzo się zawęża...ale czy zimą też potrzebujesz intymności w ogrodzie?Temperatury rczej nie sprzyjają na długie w nim przebywanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 ...ale czy zimą też potrzebujesz intymności w ogrodzie? Oj, ja jestem dość skryty... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinka1410 08.11.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dobrym rozwiązaniem jest płot lamelowy. Jak nie masz za dużo kasy to poszukaj w stolarniach jakiegoś odpadu i zrób sobie sam. Zimozielona hedera nie rośnie na nasłonecznionych miejscach. Szuka cienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts