Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W końcu, po trzech latach budowania i wykańczania, w sobotę przeprowadziliśmy się do naszego bliźniaka :D

Mimo, iż nie jest to dom moich marzeń i buduję już drugi dom - parterowy, to i tak się cieszę :D

Ostatnie trzy lata mieszkaliśmy na wynajmowanym, dużym poddaszu u przyjaciół, gdzie ogrzewanie było elektrycznymi grzejnikami i ciepła woda z bojlera :-?, więc po wyprowadzce z poprzedniego, luksusowego mieszkania brakowało :-? nam normalnego ogrzewania i ciepłej wody.

Mimo wszystko i tak byliśmy zadowoleni, bo niewiele płaciliśmy, a mieliśmy dach nad głową i blisko na budowę. Do tego fajni ludzie tuż obok :D.

Teraz po przeprowadzce mamy to, czego nam brakowało, ciepło i ciepła woda bez ograniczeń :D

A ta przestrzeń, ta cisza...

Po prostu cudnie!

Mimo, iż sporo jest jeszcze do zrobienia w tym domu, to i tak się bardzo cieszę. Jedyne, czego nam brakuje, to naszych przyjaciół :(

Nasza kotka już się przyzwyczaiła do nowego miejsca i tylko śmiga po parapetach. Wcześniej mieszkaliśmy na poddaszu i mieliśmy tylko okna w dachu więc była bardzo nieszczęśliwa, bo nie miała jak wyglądać na ptaszki :),za to teraz jest super zadowolona.

Mnie za to martwi jej wszechobecna sierść. Mamy ciemne podłogi i kotkę z biszkoptową długą sierścią... :-?

Mimo ciągłej pracy (jest jeszcze sporo pracochłonnych pierdułek do zrobienia) i tak jest fajnie :D

https://forum.murator.pl/topic/43056-przeprowadzili%C5%9Bmy-si%C4%99/

Teraz po przeprowadzce mamy to, czego nam brakowało, ciepło i ciepła woda bez ograniczeń :D

A ta przestrzeń, ta cisza...

Po prostu cudnie!

Mamy ciemne podłogi i kotkę z biszkoptową długą sierścią... :-?

_Zbych _ - gratulacje !

cisza ... ciepła woda bez ograniczeń ... cudnie ... kotka z długa sierścią i ciemna podłoga ...

mam wrazenie ze mnie cytujesz ...

tylko kolor kotki mi sie nie zgadza ... :(

moja - szaro - biała ...

:wink:

Mimo ciągłej pracy (jest jeszcze sporo pracochłonnych pierdułek do zrobienia) i tak jest fajnie :D

jest fajnie własnie dlatego ze jeszcze tyle do zrobienia

pozdro Zbych :D

https://forum.murator.pl/topic/43056-przeprowadzili%C5%9Bmy-si%C4%99/#findComment-878392

Zazdroszczę wszystkim, którzy będą mogli w najbliższe święta postawić choinkę we własnym domu! My dopiero za rok, za to z podłogami jasnymi i ciemnymi, w zależności od pomieszczenia, i długowłosym jasnym psem i czarną kotą.

Zbychu, nie przejmuj się tymi kłakami. Dom dla domowników, a nie domownicy dla domu :)

https://forum.murator.pl/topic/43056-przeprowadzili%C5%9Bmy-si%C4%99/#findComment-878522