e.kala 31.10.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Kupiłam niedawno działkę. Gdzie należy się wybrać aby poznać warunki zabudowy? Czy mogę już kupować projekt czy coś jeszcze muszę zrobić (oczywiście oprócz poznania warunków zabudowy)? Jestem początkująca w tym temacie więc proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.11.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 jesli na tym terenie jest obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego to nie wystepujesz o Warunki Zabudowy a o wypis z planu.I po WZkę i po wypis z planu udajesz się do Urzedu Miasta albo Gminy - zwykle Wydział Architektury, czasem Geodezji.Tam, podobnie jak w WZce, okreslone będziesz miała co mozesz wybudowac i na jakich warunkach.pozdrawiam ps. takie rzeczy sprawdza się przed zakupem działki, miejmy nadzieje ze przykrej niespodzianki nie bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.11.2005 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Dziękuję za informację. Jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego i ludzie w pobliżu budują domy. Teren jest przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne. Ja chciałabym się dowiedzieć np. jaki dach może mieć mój dom itp. Rozumiem, że te informacje uzyskam w dziale Architektury w Urzędzie Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.11.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 w wypisie z planu.czasem takie informacje sa podane, czasem nie. w kazdym razie musisz sie dopasowac do zapisów w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.11.2005 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Okazało się, że posiadam wypis z planu zagospodarowania przestrzennego. Mam tam jedynie napisane "teren budownictwa jednorodzinnego z dopuszczeniem usług nieuciążliwych wbudowanych lub powiązanych z budynkiem mieszkalnym". Czy to oznacza, że nie ma ograniczeń jaki dom mogę budować (dach, wysokość itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.11.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 tak, prawnie możesz budować co chcesz, byle wg obowiązujących przepisów - odległości od granic, nasłonecznienie sąsiednich istniejących budynków itp.no chyba ze macie urzedników, co lubią sobie poprojektować - w razie problemów najlepiej prosić takiego o podstawę prawną.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts