Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co z tym bankiem nie tak ?

gosciu01

Recommended Posts

dzisiaj policzyłem ile kosztuje mnie konto :o

a właściwie mamy z żoną kilka kont i kilka kart.

Jak podliczyłem to ochłonąłem dopiero teraz.

Konto jest potrzebne, ale jak radzicie sobie z tą kwestią ?

U mnie na różnych kontach prywatnych główne koszty to :

Opłata za prowadzenie kont(a)

Wydanie karty kredytowej,

Ubezpieczenia karty kredytowej i pochodnych,

Oprocentowanie za utrzymanie debetu,

Odsetki za debet,

Wyciągi, wydruki itp.

inne.

Jak macie rozwiązane to u siebie ?

Chętnie usystemazuję to w końcu !

Ja już dawno odkryłam ile można stracić w banku. A najwięcej nożna stracić czasu. A żem pracownik na godziny to wyzbyłam się wszelakich kontaktów z bankiem. Nie posiadam plastikowych kart. Nie posiadam konta.

Mamy jedno rodzinne internetowe konto, na którym trzymamy sobie szmal i jedną rodzinną kartę kredytową, która jest potrzebna wyłącznie do wypożyczania samochodu na wakacjach. Tak to rozwiązaliśmy. :lol:

Jeżeli chcesz mieć debet i kasiorkę na zapas to nie uciekniesz od kosztów debetu i odsetek,

Chcesz mieć kartę to musisz ponosić roczne koszty jej wznowienia (bo pierwsza jest wydawana za darmo), koszt wyciągu powinien być w koszcie prowadzenia konta

No i lista zaraz się skróciła. :wink:

Wygoda kosztuje :D

I nikt ci tu nic nie poradzi. A większość banków internetowych ma w swojej ofercie przelewy za darmo w ramach konta- ale o koszcie przelewów nic nie pisałeś :lol:

Ja w swoim nie płacę nic za utrzymanie konta pod warunkiem że mam 100 zł na koncie przez cały okres - czytaj miesiąc lub jego wielokrotność 3100 zł przez jeden dzień miesiąca , za kartę płacę 99 gr. za miesiąc. Mam 2 konta i w tym drugim nie mam karty żeby niepotrzebnie nie płacić 2 razy a w razie potrzeby wypłaty z niego robię przelew na ten gdzie jest karta. Są to konta internetowe i jestem z nich bardzo zadowolony w porównaniu z tym w którym byłem poprzednio.pozd.