adamski 06.09.2004 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam wszystkich Manuelowiczów Dawno mnie tu nie było.Jestem pełen podziwu dla Waszej dokładności - te domki na zdjęciach wyglądają dosłownie jak wyrysowane według projektu.Niestety u mnie tak słodko to nie wygląda, ale też nie jest tak strasznie źle. Powoli wszystko zbiega ku wprowadzeniu się do własnych 4 kątów. Już w środku stoi sobie kominek Jotul Panorama 80 RH - jest fajnie cieplutko, bo rozprowadzone rurami ciepłe powietrze na pięterko. Na parterze lada dzień wejdzie kafelkarz, ściany już wstepnie wymalowane. W sobotę elektrycy podłączyli na tablicy światełko w pokojach. Na upartego mógłbym już zamieszkać. Niestety dopiero pod koniec października będzie woda na działce.Spróbuję załatwić cyfrzaka i wówczas zrobię parę zdjęć.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 06.09.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Spróbuję załatwić cyfrzaka i wówczas zrobię parę zdjęć. Pozdrawiam Adamski No nie... Bez fotek nie wpuszczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam wszystkich Manuelowiczów Spróbuję załatwić cyfrzaka i wówczas zrobię parę zdjęć. Pozdrawiam Adamski No rusz się do załatwiania tego cyfraka. Jestes najdalej z nas, oczekujemy fotek jak chleba. Czekamy. PS: Oooo, wyjatkowo się z Niną zgadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.09.2004 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Aż się boję krytyki na temat moich niewymiarowych okienek, ścianke Może by tak poczekać do końca października ze zdjęciami aż będę miał zrobioną elewację ? Ciekawe jak spodoba się Wam pomysł pomalowania ściany wokół witryny na czerwono. Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 06.09.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ciekawe jak spodoba się Wam pomysł pomalowania ściany wokół witryny na czerwono. Pozdrowionka Adamski O rany boskie Natknęłam się w Łomży na Manuelę w kolorze zardzewiałej marchewki... Nie był to obraz wzniosły... Tak, że może nie rób tego... Dachówkę masz czerwoną... Może wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.09.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Hihi, właśnie miałem napisać, że Nina i tak da Ci popalić za zmiany w projekcie. Chłopie zrobiłes klopsa i koniec. Nie martw sie, ja tez Niestety nie zamontowałem oryginalnych okien z łukami i mam przewalone. Dobrze, że Bart mnie choc zrozumiał ( a ja jego ). Zrozumiałem sens skorupy zamiast gipsokartonu a łuki przemilczałem. Poza tym ostrzegam, że jak dojdzie do popierania żony albo kogoś innego, to mój dobrowolny wybór padnie zawsze na popieranie małżonki. A odnosząc się do innego postu, to mieliśmy z żoną wersję DEMO naszego małżeństwa od grudnia i gdyby mi było żala nie przeszedłbym na pełną wersję 7 sierpnia, więc nie nadinterpretuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.09.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Monopolu na mądrośc nie macie Się domyślamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 06.09.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 [quote name="Bard13Zrozumiałem sens skorupy zamiast gipsokartonu a łuki przemilczałem. Jak mówiłem Ci na GG, sens skorupy zrozumiesz jak zaczniesz kupować materiały i uzgadniać cenę za płyty GK, wtedy wspomnisz mój koszt z zazdrością. Poza tym mnie nigdy skorupa nie peknie, a GK ma te cholerna przypadłość. A łuki, no cóż - oszczędność. Poza tym w wielu manuelach w których miałem okazję być kilka osób narzekało na opuszczające się skrzydła ze wzgledu na niekorzystne usytułowanie zawiasów i ciężar skrzydeł - szczególnie przy 3 komorowych profilach. Fakt, wyglad jest namiastką oryginału, ale liczy się też strona praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.09.2004 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ciekawe jak spodoba się Wam pomysł pomalowania ściany wokół witryny na czerwono. Pozdrowionka Adamski O rany boskie Natknęłam się w Łomży na Manuelę w kolorze zardzewiałej marchewki... Nie był to obraz wzniosły... Tak, że może nie rób tego... Dachówkę masz czerwoną... Może wystarczy? Nie dodałem że mowa o ścianie wewnętrznej Ciekawe jak zobaczysz zdjęcia czy też będzie "Łomatko" Też byłem sceptycznie nastawiony do pomysłu mojej żony i mojego szwagra ale muszę przyznać że wygląda to fajnie. Mój szwagierek robi zawodowo wykończeniówki, no i profesjonalnie zajmuje się farbami - stiuki, przecierki, itd. Ma niezłą wyobraźnię do zestawiania kolorów. Dodam że projekt kuchni różni się diametralnie od tego co wymyślił Archipelag. U nas jest okap wyspowy i wyspa z blatem ceramicznym na środku kuchni. Nie wiem jak będzie z użytkowaniem tego, ale wyglądać wygląda nieźle. Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.09.2004 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Kuchnia w Manueli nie jest gigantyczna, tym bardziej jestem ciekaw, jak to bedzie wyglądało z tą wyspą (zresztą żona tez mnie męczy o takie rozwiązanie). Chwal sie fotkami, koniecznie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 07.09.2004 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.09.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Nino.Zmniejszyłem kibelek o część prysznicową i finalnie kuchnia jest tych samych rozmiarów, tym bardziej, że ja domek rozciagnałem po 15 cm na każda stronę, wiec pomieszczenia mam nieco większe. Mimo to nie mozemy dojść z żoną to porozumienia właśnie w tej kwestii, ona chce wyspę, ja uwazam, że 12 m2 to stanowczo za mało, chyba, że kuchnia tylko do gotowania a jemy w salonie, ale to mi sie jakos nie usmiecha. Już pisałem mężowi, że u mnie z manueli została tylko elewacja, srodek przebudowany znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 07.09.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 07.09.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Nina - wyluzuj.... Każdy ma prawo do własnego gustu i stosowania takich rozwiązań, które jego zdaniem ładne i praktyczne. Gdyby wszystkim podobało się dokładnie to samo co Tobie to wkoło byłyby same Manuele (i to jeszcze bez poprawek) - a to jak pisaliście wcześniej też by Wam się nie podobało, bo chcecie domek wyjątkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 07.09.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 No i Redakcja zainterweniowała - tego sie należało spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.09.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Kon111 - nawet nie wiesz, jak się mylisz. Pozdrowienia dla Niny, mam nadzieje, że jednak pozostaniemy przyjaciólmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.09.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Kon111 - nawet nie wiesz, jak się mylisz. Pozdrowienia dla Niny, mam nadzieje, że jednak pozostaniemy przyjaciólmi Utrwalimy to piwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts