Cypek 07.09.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 ZdrówkoA wracajac do merytorycznej rozmowy czy nie ma nikogo, kto wybudował, wykończył i pochwalił by sie rozwiazaniami w środku, kolorystyka, sufitami i innymi wykończeniówkami. powoli zaczynam szukać ciekawych pomysłów.PS. Czy wszyscy którzy zbudowali odchodzą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 07.09.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Jedyne wnętrza jakie znalazłam kompletne są na stronie Archipelagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.09.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Obiecałem na priv kilku osobom, ze zamieszczę zdjęcie schodów zabiegowych. Mam niestety tylko takie, moze jednak pomoze. Prosze o wybaczenie za jakość.http://republika.pl/cypola/images/P9050068C.jpgi 2 innehttp://republika.pl/cypola/images/P9050052C.jpghttp://republika.pl/cypola/images/P9050063C.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 16.09.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Muszę się podzielić z Wami Kochani Forumowicze cudowną wiadomością. Dzisiaj mój mąż odbiera po kilku miesiącach dreptania do urzędu decyzję o warunkach zabudowy :l Jeszcze tylko pozwolenie i zaczynamy działać. Serdecznie pozdrawiam . Co za dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.09.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku stan zero albo i wiecej jak pogoda dopisze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 03.10.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 witam, ostatnio widziałem dom w budowie, który wyglądał z przodu identycznie jak manuela tylko, że miał dach dwuspadowy z naczółkami. Kurcze nawet fajnie to wyglądało. Po długich przemyśleniach zrezygnowałem z manueli (zaważyło właśnie poddasze - ścianka kolankowa za niska + dużo skosów= dużo powierzchni trudnej do wykorzystania) ale po zobaczeniu tego projektu uznałem, że coś takiego... hmm... może..., orientuje sie ktoś co to jest za projekt? (o ile to nie jest projekt indywidualny), bo ta budowa ktora ogladałem jest juz zamknieta przed zima i nikogo tam nie moglem zapytac bezposrednio. pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 03.10.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 witam przedewszystkim sie przywitam czytam to od poczatku i juz apomnialem o co chcialem sie zapytac mowie serio i oczy mnie bola tyle napisaliscie acha juz sobie przypomnialem po 1 drogi cos ten dom po drugie te pokoje jak ogladalem zdjecia cos ciasnawe?? czy to tylko zludzenie optyczne jezeli ktos widzial ten dom na slasku okolice katwoic to prosze o info bo chetnie bym wszedl na pietro i zobaczyl co i jak bo lep[iej dolozyc pare groszy i miec pokoje wieksze niz za male dom to nie auto ze jak nie pasuje to sie sprzeda i kupi nowy, i ktos napisal ze zamiana łazienki na pokoj zeby byl pion kanalizacyjny w jjednym miejscu i to chyba jest dobry pomysl co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Ja tak zrobiłem, czy dobrze, okaże się.Jest drugie popularne rozwiązanie: zamiast tych dość małych okienek dać balkon i wtedy w tych pokojach mozna wstawić większe okna balkonowe, wtedy jasniej w pokojach. Chyba Bard tak zrobił, pogadaj z nim.A ja w ramach chwalipiectwa pokaże moje balustrady. Oj zasmakowałem ja powoli co znaczy "wykończeniówka"http://republika.pl/cypola/images/P1030012C.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 04.10.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Ładne balustradki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 04.10.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Na forum znalazłam projekt Libra. Jest zewnętrznie dość podobny do Manueli. Co o nim sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 04.10.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Na forum znalazłam projekt Libra. Jest zewnętrznie dość podobny do Manueli. Co o nim sądzicie. Na razie wiemy, że nikt go jeszcze nie postawił, bo projekt ma dopiero kilkanaście tygodni. Narysował go ten sam architekt, który Manuelę współtworzył. Dla mnie osobiście w Librze skomplikowano rzeczy proste, które w Manueli powodują to, że ten projekt jest właśnie taki urokliwy... Ale ja generalnie lubię prostotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Chyba teraz bym sie na Libre zdecydował.Jest lepiej od Manueli rozplanowana w środku.Chyba tylko nieco droższa od Manueli.Ale projekt lepszy, przynajmniej wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 04.10.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Chyba teraz bym sie na Libre zdecydował. Jest lepiej od Manueli rozplanowana w środku. Chyba tylko nieco droższa od Manueli. Ale projekt lepszy, przynajmniej wg mnie. Sie wtrącę, po czym wnioskujesz że Libra może być droższa? (pytam, bo już za dni parę kupię ten projekt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 26.10.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Po ostatnich naszych bojach z więźbą chciałbym podzielić się z budującymi Manuelę obecnie i przede wszystkim z budującymi w przyszłości moimi uwagami i doświadczeniami.1. Jak dowiedziałem się ostatnio w Archipelagu, pracownia wycofała z sprzedaży wersję projektu z YTONG'a i to nie dlatego, że nie lubią tego materiału, tylko z uwagi na błedy i niespójności w tej wersji. Obecnie dostępna jest tylko wersja z Silki.2. Zarówno w wersji YTONG jak i Silka nie dość przejrzyście rozrysowany jest detal łączenia dwóch głównych jętek z krokwiami narożnymi i kwadratową ramką. Bardzo pomocny jest tu rysunek, który można uzyskać w Archipelagu, ale niestety standardowo nie jest dołączony do projektu (w przypadku problemów z uzyskaniem rysunku proszę o kontakt - ja już go posiadam)3. Uwaga techniczna: przy mocowaniu czterech krokwi narożnych należy wcześniej dokładnie policzyć sobie na jakim poziomie osadzić je w blachach w narożnikach, aby potem pozostałe krokwie boczne licowały się górnymi powierzchniami z tymi narożnymi. Uniknie się tym sposobem koniecznosci nabijania dodatkowych desek na murłatę w celu wyrównania poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.11.2004 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witam Manuela przed snem zimowym http://foto.onet.pl/upload/30/47/_359386_n.jpg Pozdrowionka Adamski PS. Jeszcze z 2 tygodnie i się wprowadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 02.11.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Adamski gratuluję , oj szybko to zleciało - tylko 2 tyg.... ale zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 03.11.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Kolego Adamski prosimy o zdjecia ze srodka na priwa lub jak kolwiek dzieki piekna ta Twoja druga kobieta domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 04.11.2004 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Witam Wczoraj nareszcie zobaczyłem swoje schody na pięterko. Długo, oj długo czekaliśmy i wreszcie są. Co prawda na razie bez barierki na piętrze, ale już nie trzeba wspinać się po drabinie. Na razie na parterze jest niesamowity kocioł - zwiezione nasze rzeczy ze starego mieszkania, pełno kartonów, materiałów na obróbkę drzwi, schodów, wiaderka i puszki z farbą. W weekend planujemy trochę wziąć się za ustawianie mebelków w jednym z pokojów na górze (tym od frontu domu) i trochę rzeczy z dołu zniknie. Poza tym mam nadzieję że zgodnie z obietnicą do soboty pojawią się mebelki do pokoju na dole nazwanego przez moich speców od wykończeniówki "księgarnią" Chłopaki nie wytrzymali naszego określenia tego pokoju - "biblioteczka" i dali swoją nazwę Trwają prace nad zrobieniem podbitki - niestety ze względu na koszty będzie pcv, ale też wygląda nieźle. Co do zdjęć to postaram się wziąć w przyszłym tygodniu cyfrzaka z pracy i cosik pstryknąć. Ciągle nastawiam się na kupno aparatu, niestety pieniądze "wsiąkają" w budowę Pozdrawiam Adamski PS. Aha, zapomniałem dodać że inne zdjęcia są na Onecie - http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=13353&q=Manuela&k=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 04.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Adamski aż Ci zazdroszczę. a ja jeszcze jestem w trakcie podziału działki . Mam już dosyć tej biurokracji . A jeszcze jedno widziałam ostatnio manuelę pod Kielcami, aż zapieroło dech, domek naprawdę robi wrażenie . Co sądzicie o projekcie Emanuela. http://www.dobredomy.pl/?id_project=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 05.11.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 a nasza Manuela ma już tynki wewnętrzne, wylewki, instalacje... teraz niecierpliwie czekamy na okna (czekamy, czekamy, a gościu się opóźnia - - dobrze że pogoda sprzyja...), przed nami wykończeniówka, a na wiosnę przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts