Gregor 456 03.12.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Anusiu, co to za Zuzia, pochwalisz sie nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia 04.12.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 ZUZIA to oczywiście dom z pracowni archipelag http://www.archipelag.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 04.12.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Po obejrzeniu projektu Zuzi, wydaje mi się, że wśród amatorów Manueli trudno będzie Ci znaleźć osoby, które zarazisz Zuzią.W naszym przypadku przy wyborze projektu ważne były pewne elementy, które ma Manuela, a które w Zuzi rozwiązane są dla nas nie ciekawie.- po pierwsze zewnętrza bryła jest jak dla nas zbyt najeżona ozdobami: sześć okien łukowo-okrągłych (lekka przesada - koszty!!!)- elewacja zdominowana przez duże kominy- wiata zamiast garażu (chociaż pewnie można obudować)- tak łamana kuchnia i dolna łazienka (ze skośnym sufitem pod schodami) naprawdę musi znaleźć amatora- no i przede wszystkim brak balkonów z sypialni. Oczywiście domek może się podobać, ale Tym którym nie zależy na wymienionych przeze mnie wyżej elementach, które posiada Manuela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 04.12.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 A mnie się szczerze mówiąc Zuzia w ogóle nie podoba. Wygląda jak jakiś domek z bajki. Nie wyobrażam sobie, żeby takie cudo miało konkurować z Manuelą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 05.12.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 a co powiecie na to ,oczywiscie mam pare zmian np.poszerzenie garazu na 2 auta,zamiast gabinetu zwiekszenie salonu przez pociagniecie fundamentow dalej za gabinet wtedy salon bedzie w kszatalcie prostokata , w salonie gdzie stoi kanapa i jest okno zrobienie wyscia na taras i oczywiscie projekt z lustrzanym odbiciem. co sadzicie o nim,Manuele juz przerabialem ale nie bardzo pasuje mi do dzialki i gora w niej mi nie odpowiada . pozdrawiamhttp://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 28.12.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 CZY MNIE KTOŚ JESZCZE PAMIĘTA....!?!? Bardzo dawno, a może i dłużej mnie tu nie było(od marca nie miałam łącza) ale oto jestem, nadrabiem zaległości-czytam, czytam, czytam. Gratuluję wszystkim dużych zmian na waszych placach budowy, szczególnie zazdroszczę tobie Adamski-jak tam pierwsze Święta spędzone w nowym domku . Wstaw jakieś nowe zdjęcia, proszę U nas tak jak przewidziałam nikłe zmiany-tzn budowlane, życiowe spore-urodziłam 6 maja śliczną córeczkę-Majkę, czyli jest nas 2+2 (dwóch facetów i dwie kobietki). W 2005 r. planujemy rozprowadzić elektrykę, zrobić tynki wew,wstawić okna, ocieplić i otynkować, a w 2006 wykończyć resztę i się wprowadzić ok. wakacji, ponieważ nasz syn będzie szedł do pierwszej klasy. Moje marzenie by poszedł do szkoły w okolicach naszego domku. Dodam jeszcze, że budujemy bez kredytu i liczę, że uda nam się ta sztuczka(chcemy sprzedać pod koniec 2005 roku mieszkanko i przewaletować u rodziców, co nie będzie łatwe z 2 dzieciaków) Pozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 28.12.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witam Wszystkich... My z Mężem od 23 grudnia 2005 roku - na SWOIM Mieszkamy w Naszej Manueli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.12.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nina i Bard - czekamy w takim razie na nowe wpisy do dziennika i zdjęcia (szczególnie wnętrz...) - bardzo jestem ciekawa jak urządziliście swoją Manuelę - bo jakoś w dziennku się opuściliście ... - chętnie obejrzałabym Wasze schody, drzwi i opisywane wcześniej marmurowe parapety z czego robiliście podłogi itp ... My teraz też wykańczamy Manuelę (i siebie), więc chętnie zobaczyłabym jak to zrobili inni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nina i Bard - czekamy w takim razie na nowe wpisy do dziennika i zdjęcia (szczególnie wnętrz...) - bardzo jestem ciekawa jak urządziliście swoją Manuelę - bo jakoś w dziennku się opuściliście ... - chętnie obejrzałabym Wasze schody, drzwi i opisywane wcześniej marmurowe parapety z czego robiliście podłogi itp ... My teraz też wykańczamy Manuelę (i siebie), więc chętnie zobaczyłabym jak to zrobili inni.... Jak dojdę do siebie to opiszę wszystko w dzienniku. Po prostu nie mam siły wracać do tego co było przez ostatnie 2 tygodnie. W piątek pojawią się fotki, może w piątek a na pewno w poniedziałek dziennik. Z Niną jesteśmy tak skatowani (spanie po 3-4 godziny na budowie), że jeszcze nie ochłonęliśmy. Ale mieszkamy, jeszcze bez górnej łazienki, ale mieszkamy. Chcę porobić fotki w dzień, ale do tej pory byłyby głównie kartony. Trochę się rozmeblowaliśmy i rozpakowaliśmy, więc będzie widać sporo domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 29.12.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nina i Bard moje gratulacje!Dołączam do prośby Magdaka i proszę o więcej zdjęć. To jest imponujące, kiedy tu zaglądałam w marcu Wy jeszcze nawet nie zaczęliście, a już mieszkaćie - szczerze , pozytywnie zazdroszczępozdro olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nina i Bard moje gratulacje! Dołączam do prośby Magdaka i proszę o więcej zdjęć. To jest imponujące, kiedy tu zaglądałam w marcu Wy jeszcze nawet nie zaczęliście, a już mieszkaćie - szczerze , pozytywnie zazdroszczę pozdro olka Dziękujemy gorąco. Wg opinii wielu osób zwariowaliśmy, a bo dom mokry, fundamenty nie odsiadły, farba w powietrzu itp. Ale najważniejsze jest: TO NASZ WŁASNY DOM W KTÓRYM JESTEŚMY U SIEBIE (z Bankiem niestety jako sublokatorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 05.01.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Czyżby wszystkie Manuele oprócz Manueli Barda i Niny zapadły w sen zimowy? - tak tu pusto....U nas wrą prace wykończeniowe... Może Wielkanoc już na swoim.... http://foto.onet.pl/upload/40/46/_396070_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/34/89/_396111_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/0/15/_396101_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 05.01.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A to nasze wykończenia. Jeszcze niekompletne - ale już mieszkamy http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=32987&k=10&q=barda&nxt=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 05.01.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Magdak piekna jest Twoja Manuela, albo daj wiecej zdjec , albo powiedz gdzie je mozna zobaczyc, albo na priva, nie moge sie doczekac z ciekawosci Twoich wlosci piekny domek dzieki pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 05.01.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Gregor, na Twoje zdjątka też Wszyscy czekamy Nie obijaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 05.01.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Halo Nina wrzuce potem pare zdjec ale dodam ze nie wiele u mnie widac, bo nie mamy czasu zaplanowac szczegolow i wybrac plyteki, itd.a wprowadzic sie chcemy na przelomie roku 2005/2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 05.01.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Teraz dopiero zobaczylem Wasze wnetrza Ninka -- piekne, ale Wam fajnie co do schodow powiedz mi prosze jak sie po nich chodzi , czy nie masz uczucia ze one sa za waskie czy cos w tym stylu, bo ja moge jeszcze poszezyc otwor w suficie super macie pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.01.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Teraz dopiero zobaczylem Wasze wnetrza Ninka -- piekne, ale Wam fajnie co do schodow powiedz mi prosze jak sie po nich chodzi , czy nie masz uczucia ze one sa za waskie czy cos w tym stylu, bo ja moge jeszcze poszezyc otwor w suficie super macie pa Bynajmniej, chodzi się normalnie, no chyba, że jest się nieco szerszym Jak poszerzysz schody, to kosztem holu na piętrze i tam już nie przejdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 05.01.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Teraz dopiero zobaczylem Wasze wnetrza Ninka -- piekne, ale Wam fajnie co do schodow powiedz mi prosze jak sie po nich chodzi , czy nie masz uczucia ze one sa za waskie czy cos w tym stylu, bo ja moge jeszcze poszezyc otwor w suficie super macie pa Schdy są ok, tylko na razie bez barierki - ale na górze mamy murek więc nie spadniemy W dodatku nawet mamy schody trochę krótsze - czyli bardziej strome. Chodzi się po nich normalnie - tylko ja nigdy w domu schodów nie miałam - nogi bolą Trzeba się przyzwyczaić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 05.01.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Hallo Nina i Bard, wlasnie jedno kosztem czegos innego szukam mozliwosci zeby wam pokazac zdjecia chociaz wiele mi sie skasowalo, po problemach z komputerem probuje zainstalowac na niemieckiej stronce zobaczymy czy mi sie uda http://www.magixphotos.net/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/82D662D05F2F11D9AA03E4E3D52F3573.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts