Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 728
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po obejrzeniu projektu Zuzi, wydaje mi się, że wśród amatorów Manueli trudno będzie Ci znaleźć osoby, które zarazisz Zuzią.

W naszym przypadku przy wyborze projektu ważne były pewne elementy, które ma Manuela, a które w Zuzi rozwiązane są dla nas nie ciekawie.

- po pierwsze zewnętrza bryła jest jak dla nas zbyt najeżona ozdobami:

sześć okien łukowo-okrągłych (lekka przesada - koszty!!!)

- elewacja zdominowana przez duże kominy

- wiata zamiast garażu (chociaż pewnie można obudować)

- tak łamana kuchnia i dolna łazienka (ze skośnym sufitem pod schodami) naprawdę musi znaleźć amatora

- no i przede wszystkim brak balkonów z sypialni.

Oczywiście domek może się podobać, ale Tym którym nie zależy na wymienionych przeze mnie wyżej elementach, które posiada Manuela.

a co powiecie na to ,oczywiscie mam pare zmian np.poszerzenie garazu na 2 auta,zamiast gabinetu zwiekszenie salonu przez pociagniecie fundamentow dalej za gabinet wtedy salon bedzie w kszatalcie prostokata ,

w salonie gdzie stoi kanapa i jest okno zrobienie wyscia na taras i oczywiscie projekt z lustrzanym odbiciem.

co sadzicie o nim,Manuele juz przerabialem ale nie bardzo pasuje mi do dzialki i gora w niej mi nie odpowiada .

pozdrawiam

http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=413

• 4 weeks później...

CZY MNIE KTOŚ JESZCZE PAMIĘTA....!?!?

Bardzo dawno, a może i dłużej mnie tu nie było(od marca nie miałam łącza) ale oto jestem, nadrabiem zaległości-czytam, czytam, czytam.

Gratuluję wszystkim dużych zmian na waszych placach budowy, szczególnie zazdroszczę tobie Adamski-jak tam pierwsze Święta spędzone w nowym domku :lol: . Wstaw jakieś nowe zdjęcia, proszę :oops:

U nas tak jak przewidziałam nikłe zmiany-tzn budowlane, życiowe spore-urodziłam 6 maja śliczną córeczkę-Majkę, czyli jest nas 2+2 (dwóch facetów i dwie kobietki).

W 2005 r. planujemy rozprowadzić elektrykę, zrobić tynki wew,wstawić okna, ocieplić i otynkować, a w 2006 wykończyć resztę i się wprowadzić ok. wakacji, ponieważ nasz syn będzie szedł do pierwszej klasy.

Moje marzenie by poszedł do szkoły w okolicach naszego domku.

Dodam jeszcze, że budujemy bez kredytu i liczę, że uda nam się ta sztuczka(chcemy sprzedać pod koniec 2005 roku mieszkanko i przewaletować u rodziców, co nie będzie łatwe z 2 dzieciaków)

Pozdrawiam olka

Nina i Bard - czekamy w takim razie na nowe wpisy do dziennika i zdjęcia (szczególnie wnętrz...) - bardzo jestem ciekawa jak urządziliście swoją Manuelę :D :D :D - bo jakoś w dziennku się opuściliście ... - chętnie obejrzałabym Wasze schody, drzwi i opisywane wcześniej marmurowe parapety :) z czego robiliście podłogi itp ... :) My teraz też wykańczamy Manuelę (i siebie), więc chętnie zobaczyłabym jak to zrobili inni.... :D

Nina i Bard - czekamy w takim razie na nowe wpisy do dziennika i zdjęcia (szczególnie wnętrz...) - bardzo jestem ciekawa jak urządziliście swoją Manuelę :D :D :D - bo jakoś w dziennku się opuściliście ... - chętnie obejrzałabym Wasze schody, drzwi i opisywane wcześniej marmurowe parapety :) z czego robiliście podłogi itp ... :) My teraz też wykańczamy Manuelę (i siebie), więc chętnie zobaczyłabym jak to zrobili inni.... :D

Jak dojdę do siebie to opiszę wszystko w dzienniku.

Po prostu nie mam siły wracać do tego co było przez ostatnie 2 tygodnie.

W piątek pojawią się fotki, może w piątek a na pewno w poniedziałek dziennik.

Z Niną jesteśmy tak skatowani (spanie po 3-4 godziny na budowie), że jeszcze nie ochłonęliśmy.

Ale mieszkamy, jeszcze bez górnej łazienki, ale mieszkamy.

Chcę porobić fotki w dzień, ale do tej pory byłyby głównie kartony.

Trochę się rozmeblowaliśmy i rozpakowaliśmy, więc będzie widać sporo domku

Nina i Bard moje gratulacje!

Dołączam do prośby Magdaka i proszę o więcej zdjęć.

To jest imponujące, kiedy tu zaglądałam w marcu Wy jeszcze nawet nie zaczęliście, a już mieszkaćie - szczerze , pozytywnie zazdroszczę

pozdro olka

Dziękujemy gorąco.

Wg opinii wielu osób zwariowaliśmy, a bo dom mokry, fundamenty nie odsiadły, farba w powietrzu itp.

Ale najważniejsze jest: TO NASZ WŁASNY DOM W KTÓRYM JESTEŚMY U SIEBIE (z Bankiem niestety jako sublokatorem)

Czyżby wszystkie Manuele oprócz Manueli Barda i Niny zapadły w sen zimowy? - tak tu pusto....

U nas wrą prace wykończeniowe... Może Wielkanoc już na swoim....

http://foto.onet.pl/upload/40/46/_396070_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/34/89/_396111_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/0/15/_396101_n.jpg

Teraz dopiero zobaczylem Wasze wnetrza Ninka -- piekne, ale Wam fajnie

co do schodow powiedz mi prosze jak sie po nich chodzi , czy nie masz uczucia ze one sa za waskie czy cos w tym stylu, bo ja moge jeszcze poszezyc otwor w suficie

super macie :p

pa

Bynajmniej, chodzi się normalnie, no chyba, że jest się nieco szerszym :wink:

Jak poszerzysz schody, to kosztem holu na piętrze i tam już nie przejdziesz

Teraz dopiero zobaczylem Wasze wnetrza Ninka -- piekne, ale Wam fajnie

co do schodow powiedz mi prosze jak sie po nich chodzi , czy nie masz uczucia ze one sa za waskie czy cos w tym stylu, bo ja moge jeszcze poszezyc otwor w suficie

super macie :p

pa

Schdy są ok, tylko na razie bez barierki - ale na górze mamy murek więc nie spadniemy :) W dodatku nawet mamy schody trochę krótsze - czyli bardziej strome. Chodzi się po nich normalnie - tylko ja nigdy w domu schodów nie miałam - nogi bolą :) Trzeba się przyzwyczaić...

Hallo Nina i Bard, wlasnie jedno kosztem czegos innego :cry:

szukam mozliwosci zeby wam pokazac zdjecia chociaz wiele mi sie skasowalo, po problemach z komputerem probuje zainstalowac na niemieckiej stronce zobaczymy czy mi sie uda :roll:

http://www.magixphotos.net/mediapool/EE/F5/66/80/5F/2C/11/D9/A8/D3/1F/F9/D5/2F/35/73/10/82D662D05F2F11D9AA03E4E3D52F3573.jpg