Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Gregor - schody bardzo podobne do tych które przedstawiłeś na zdjęciu chcę zrobić w swojej Manueli :D

Mam już zamówione, zaliczkowane, gdzieś w połowie lutego ma być montaż :D (schody powinno się robić jako jeden z ostatnich elementów wykończenia, po kaflach, podłogach itp... - drewno jest jednak delikatne i łatwo byłoby je uszkodzić podczas "cięzkich prac")

Cena moich schodów zdecydowanie niższa niż to co napisałeś (dąb barwiony)

Zabieg na końcu będzie krótszy, bo nie chciałam żeby schody za bardzo "wchodziły w przedpokój" - - żeby ciąg komunikacyjny od drzwi do wiatrołapu nie został zachwiany - chyba też zrezygnujemy z barierki od strony salonu stworzy to wrażenie większej przestrzeni (zawsze ewentualnie można to domontować), kształt "falistej" wangi będzie dokładnie taki jak na Twoim zdjeciu :) - tylko tralki proste, bez frezowania (takie chcieliśmy :) )

• Odpowiedzi 728
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
dokładnie taki kształt schodów jaki zaprezentował Gregor to się nie zmieści, niestety w Manueli miejsca na schody jest niewiele i wyjście tak mocno w kierunku holu zabiegiem zakłóciło by całkowicie ciąg komunikacyjny...- da się zrobić schody będące nawiązaniem do tych, ale z mniejszym rozmachem - sama takie posiadam w swojej Manueli od dwóch dni :)

A na zdjęciach poniżej nasze schody -jeszcze niestety nie ma pełnego efektu, brak jeszcze deski biegnącej wzdłuż ściany, a poza tym ze względu na panujące jeszcze wkoło warunki budowlane stopnie schodów na niektórych zdjęciach są owinięte folią

http://foto.onet.pl/upload/11/2/_437304_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/11/93/_437302_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/38/28/_437314_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/0/3/_437301_n.jpg

Ale za jakiś miesiąc mam nadzieję, że schody będą już skończone, będą drzwi, pomalowane ściany i wszystko wypucowane.... bo w połowie kwietnia chcemy się przeprowadzić :D

magdak - nic dodać - nic ująć. Schody - piękne. :p

Wprawdzie ja jeszcze nie buduję :( - ciagną mi się sprawy papierkowe i kiedy będę mieć pozwolenie na budowę - tego nie wiem :evil: . Ale Twoje zdjęcia pozwoliły mi "naocznie " :o zobaczyć, że można schody w Manueli ładnie zakręcić. Mój architekt chyba nie ma zmysłu przestrzennego bo przy adaptacji stwierdził, że nie będzie to ładne i funkcjonalne.

Mam również prywatną prośbę o przesłanie zdjęć Twojego domku jeżeli takowe posiadasz na priva. Z góry dziękuję. :p

Jutro kupujemy projekt, prosimy o wskazówki co do istotnych zmian, które sprawdziły się w praktyce, czy można zrobić coś innego z e schodami, tzn. inne rozwiązanie zakręcane itp. ?, czy ktoś wykańczał ją klinkierem, prosimy o zdjęcia z przedłużonym garażem, bądź rzuty, z pewnych uwag Manuelowiczów już skorzystaliśmy, z góry serdecznie dziękujemy za pomoc.

Jutro kupujemy projekt, prosimy o wskazówki co do istotnych zmian, które sprawdziły się w praktyce, czy można zrobić coś innego z e schodami, tzn. inne rozwiązanie zakręcane itp. ?, czy ktoś wykańczał ją klinkierem, prosimy o zdjęcia z przedłużonym garażem, bądź rzuty, z pewnych uwag Manuelowiczów już skorzystaliśmy, z góry serdecznie dziękujemy za pomoc.

[email protected]

Magda dzięki za zdjęcia Twoich schodków. My nie możemy doczekać się naszej Manueli, jeszcze musimy poczekać :(

Dzisiaj byliśmy w budującej się Manueli (pod Stargardem Szczecińskim, dokł.Zieleniewo), jestem zdecydowana na ten projekt, przede wszystkim ze względu na sypialnię z balkonem od strony ogrodu, duże okno w "jadalni" . Dom jest wystarczający dla naszej 4 osobowej rodziny.

Jeśli chodzi o schody, to na pewno zrezygnujemy z drewnianych, ponieważ obecnie mamy w mieszkaniu i od nowości skrzypią

:o

Myślimy także o paru zmianach,np. wejście do łazienki na piętrze z dużej sypialni, w pralni chcemy zrobić małą łazienkę dla dzieci, czy ktoś próbował?