magdak 20.01.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Gregor - schody bardzo podobne do tych które przedstawiłeś na zdjęciu chcę zrobić w swojej Manueli Mam już zamówione, zaliczkowane, gdzieś w połowie lutego ma być montaż (schody powinno się robić jako jeden z ostatnich elementów wykończenia, po kaflach, podłogach itp... - drewno jest jednak delikatne i łatwo byłoby je uszkodzić podczas "cięzkich prac") Cena moich schodów zdecydowanie niższa niż to co napisałeś (dąb barwiony) Zabieg na końcu będzie krótszy, bo nie chciałam żeby schody za bardzo "wchodziły w przedpokój" - - żeby ciąg komunikacyjny od drzwi do wiatrołapu nie został zachwiany - chyba też zrezygnujemy z barierki od strony salonu stworzy to wrażenie większej przestrzeni (zawsze ewentualnie można to domontować), kształt "falistej" wangi będzie dokładnie taki jak na Twoim zdjeciu - tylko tralki proste, bez frezowania (takie chcieliśmy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 20.01.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Dzieki Magdak, masz 90 czy 100 cm szerokie schody i pelne czy trepy, czy mozesz mi podac pelny koszt Twoich schodow z lakierowaniem i montowaniem na priva dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 20.01.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Gregor - wszystkie szczegóły masz na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 09.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Magdak gratuluje 200 - go posta dzieki za informacje, przyslij mi prosze jeszcze zdjecia Twojego domu na priva (jak mozesz), zewnatrz i wewnatrz ten co u Ciebie robil schody u mnie juz sie za duzo podniosl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 10.02.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Dzięki Gregor Trochę ostatnimi dniami zwolniliśmy tempo na budowie z przyczyn obiektywnych, więc dużo się niestety nie zmieniło, ale postaram się pstryknąć coś i wrzucić do netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 10.02.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Fajnie bedzie jak cos nam pstrykniesz Magda Nina i Bard nie wiem czy sie pytalem a ile szerokosci, dlugosci i stopni maja Wasze schody pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.02.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 hej tez chcialam budowac Manuelezdecydowalam sie w koncu na projekt indywidualnyze wzgledu na waska dzialke 19m i wjazd od poludnia nie podobalo mi sie od razu w manueli usytuowanie jadalni (w przejsciu miedzy salonem a kuchnia) i schody - za strome pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awi 24.02.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Wiosną planujemy rozpoczęcie budowy Manueli w okolicach Szczecina, czy ktoś może buduje na tym terenie lub widział tam Manuelę? Będę wdzięczna za informacje. Gregor 456 czy te schody, które pokazałeś zmieszczą się do tak małego holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.02.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 dokładnie taki kształt schodów jaki zaprezentował Gregor to się nie zmieści, niestety w Manueli miejsca na schody jest niewiele i wyjście tak mocno w kierunku holu zabiegiem zakłóciło by całkowicie ciąg komunikacyjny...- da się zrobić schody będące nawiązaniem do tych, ale z mniejszym rozmachem - sama takie posiadam w swojej Manueli od dwóch dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 25.02.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Magda wyprzedzila mnie z wypowiedzia Ty masz schody od dwoch dni a ja ich jeszcze nie widzialem ? jak to mozliwe, mozesz mi odpowiedziec na to pytanko ? tak te schody sie niezmieszcza ale mam juz inne w planie, pokaze je przy najblizszej okazji pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awi 26.02.2005 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Magda! Będziesz miała zdjęcia swoich schodków, bardzo chciałabym je zobaczyć, bo my nie mamy koncepcji . Gregor twoje też bym chciała zobaczyć... Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 26.02.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Gregor - zdjęć jeszcze nie widziałeś, bo ich jeszcze nie mam - ale postaram się szybko nadrobić to zaniedbanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 03.03.2005 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 halo, tu znowu ja i obiecane schody, takie podobne bede dawal u siebie w domku, moze na dole jeszcze z takim ladnam lukiem, nie ukrywam ze podpatrzylem je od jakiejs firmy prezentowanej na forum pozdrowionka http://foto.onet.pl/upload/40/67/_434036_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awi 05.03.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Gregor: No,no,no robią wrażenie... mi się podobają te schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 09.03.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A na zdjęciach poniżej nasze schody -jeszcze niestety nie ma pełnego efektu, brak jeszcze deski biegnącej wzdłuż ściany, a poza tym ze względu na panujące jeszcze wkoło warunki budowlane stopnie schodów na niektórych zdjęciach są owinięte folią http://foto.onet.pl/upload/11/2/_437304_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/11/93/_437302_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/38/28/_437314_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/0/3/_437301_n.jpg Ale za jakiś miesiąc mam nadzieję, że schody będą już skończone, będą drzwi, pomalowane ściany i wszystko wypucowane.... bo w połowie kwietnia chcemy się przeprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 09.03.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 magdak super schody. Właśnie o czymś takim myślimy i my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 magdak - nic dodać - nic ująć. Schody - piękne. Wprawdzie ja jeszcze nie buduję - ciagną mi się sprawy papierkowe i kiedy będę mieć pozwolenie na budowę - tego nie wiem . Ale Twoje zdjęcia pozwoliły mi "naocznie " zobaczyć, że można schody w Manueli ładnie zakręcić. Mój architekt chyba nie ma zmysłu przestrzennego bo przy adaptacji stwierdził, że nie będzie to ładne i funkcjonalne. Mam również prywatną prośbę o przesłanie zdjęć Twojego domku jeżeli takowe posiadasz na priva. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszzab 13.03.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jutro kupujemy projekt, prosimy o wskazówki co do istotnych zmian, które sprawdziły się w praktyce, czy można zrobić coś innego z e schodami, tzn. inne rozwiązanie zakręcane itp. ?, czy ktoś wykańczał ją klinkierem, prosimy o zdjęcia z przedłużonym garażem, bądź rzuty, z pewnych uwag Manuelowiczów już skorzystaliśmy, z góry serdecznie dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszzab 13.03.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jutro kupujemy projekt, prosimy o wskazówki co do istotnych zmian, które sprawdziły się w praktyce, czy można zrobić coś innego z e schodami, tzn. inne rozwiązanie zakręcane itp. ?, czy ktoś wykańczał ją klinkierem, prosimy o zdjęcia z przedłużonym garażem, bądź rzuty, z pewnych uwag Manuelowiczów już skorzystaliśmy, z góry serdecznie dziękujemy za pomoc.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awi 14.03.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Magda dzięki za zdjęcia Twoich schodków. My nie możemy doczekać się naszej Manueli, jeszcze musimy poczekać Dzisiaj byliśmy w budującej się Manueli (pod Stargardem Szczecińskim, dokł.Zieleniewo), jestem zdecydowana na ten projekt, przede wszystkim ze względu na sypialnię z balkonem od strony ogrodu, duże okno w "jadalni" . Dom jest wystarczający dla naszej 4 osobowej rodziny. Jeśli chodzi o schody, to na pewno zrezygnujemy z drewnianych, ponieważ obecnie mamy w mieszkaniu i od nowości skrzypią Myślimy także o paru zmianach,np. wejście do łazienki na piętrze z dużej sypialni, w pralni chcemy zrobić małą łazienkę dla dzieci, czy ktoś próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts