Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 728
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

u mnie elewacja bedzie w jasniejszych kolorach, ale z takimi dodatkami wokol okien i na rogach, dach z bliska wyglada naprawde ladnie

Tadek, okna to plastiki w kolorze jak widac, firmy nie znam,

Magda, to ogrodzenie to jest prawdziwe marzenie, lecz jeszcze nie wiem ile kosztowalo !

pozdrawiam :p

WITAM WSZYSTKICH NOWYCH I STARYCH!!!

Gregor 456 - fajne te elewacje i ładnie komponują się z ciemnym dachem. Nie wiem jakby wyglądały z Twoim dachem - mogłyby się za bardzo zlewać. Piszesz jednak, że byłyby jaśniejsze i o ten szczegół właśnie chodzi. Będzie na pewno super. Nie mogę się doczekać jak zobaczę w rzeczywistości. :p

magdak - masz może gdzieś ulokowane zdjęcia Twojej Manuelki, chciałabym się nad nią trochę pozachwycać. Jeżeli nie to wyślij mi na priv'a.

bozchol - ja też przymierzam się do budowy Manueli, czekam na pozwolenie na budowę. Co do kosztorysów dałam sobie spokój, każdy inaczej wycenia. Minimalna kwota jaką przyjmuję to 250 tys PLN. podejrzewam jednak, że będzie to kwota bliżej 300 tys. PLN. Oczywiście jak najskromniej i bez ogrodzenia, podjazdu, ogrodu i.t.p..

Niedaleko Rzeszowa odwiedziłam jedną budowę Manuleki, praktycznie na ukończeniu (góra w czasie malowania i łazienka w czasie układania płytek), parter umeblowany, dach z blachodachówki, ściany z max'a, ściany otynkowane bez koloru. Ścianka kolankowa podniesiona o dwa pustki i koszt na ten dzień wyniósł około 280 tys.PLN.

Praktycznie wszystko robiły ekipy.

RÓBCIE ZDJĘCIA I UMIESZCZAJCIE JE NA STRONACH - przynajmiej każdy będzie mógł je podziwiać. :D

• 2 weeks później...

Adamski - DZIĘKI za zdjęcia. Ona jest po prostu :D PIĘKNAAAAAA!!!!!

Tylko Wam pozazdrościć!!! :oops: :oops: :oops:

Czy będziecie robić coś z tym spadkiem koło domu, bo jak na razie macie super odpływ wód deszczowych? :wink:

Powiedz mi jeszcze, bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać - czy Ty podnosiłeś ściankę kolankową i z czego budowałeś?

Adamski - DZIĘKI za zdjęcia. Ona jest po prostu :D PIĘKNAAAAAA!!!!!

Tylko Wam pozazdrościć!!! :oops: :oops: :oops:

Czy będziecie robić coś z tym spadkiem koło domu, bo jak na razie macie super odpływ wód deszczowych? :wink:

Powiedz mi jeszcze, bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać - czy Ty podnosiłeś ściankę kolankową i z czego budowałeś?

Cześć

Też mi się podoba ;-) Pomimo wszystkich niedociągnięć poczynionych podczas budowy domu ten projekt ma COŚ w sobie i troszkę z tego w naszym domku też chyba jest. Myślę że Wy w Waszych też to zauważycie.

Co do spadku i wód deszczowych to planuję odprowadzić wodę rurą 75 na 3,4 m od domu i wtedy rurą drenażową (z dziurkami) owiniętą geowłókniną wodę puścić do częściowo w ziemię i resztę która nie wsiąknie na sąsiednią działkę. Niby to niedozwolone, ale ten sąsiedni teren to łąka z choinkami- i klonami-samosiejkami, więc bez problemu.

Co do ścian to podnosiliśmy ścianę kolankową, teraz w pokoju przy ścianie jest 1m, dzięki temu spokojnie można tam dosunąć szafkę, no i pokoje zrobiły się super ustawne. Ściany są z gazobetonu 24, ocieplone wełną 12 (system Ecorock-L z Rockwoola).

Pozdrowionka

Adamski

Tak bardzo ladne zdjecia, rodzinka Adamskich sie ladniusko urzadzila, i szybciutko, ciekawe kto z nas bedzie nastepny :roll:

chyba musze zagladnac do kryszalowej kuli moze ona mi powie :wink:

cos mi sie wydaje ze Nina i Bard sa nam jakies zdjecia jeszcze dluzni :wink:

ja w tym roku bede mial naprawde duzo zrobione, na jesien bedzie mozna poogladac,

w tym momencie robie halogeny, z tego zdjecia beda za dwa tygodnie

pozdrawiam :p