TadekL 29.04.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Hej Gregor, elewacja ładna, ale może trochę smutna z tym ciemnym daszkiem, a czy wiesz jakie to są okienka??? (drewno czy plastik i jakiej firmy?) PozdrawiamTadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 a mnie własnie podobają się ciemne dachy (zresztą sama taki mam) - ale elewację rzeczywiście zrobiłabym może w ciut jaśniejszych kolorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 29.04.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witajcie u mnie elewacja bedzie w jasniejszych kolorach, ale z takimi dodatkami wokol okien i na rogach, dach z bliska wyglada naprawde ladnie Tadek, okna to plastiki w kolorze jak widac, firmy nie znam, Magda, to ogrodzenie to jest prawdziwe marzenie, lecz jeszcze nie wiem ile kosztowalo ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 29.04.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Aha Tadek moja zona zachwycala sie Waszym najwiekszym szczesciem, naprawde cudne dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 29.04.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Adamski, ladne te Wasze wnetrza, ale skromnie nam je pokazales, czy mozesz nam powiedziec, jakiej firmy macie mebelki, czy masz zetke czy podlaczyles wentylacje z okapu do komina i jak masz wiecej zdjec to przyslij mi na maila: [email protected] dzieki pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.04.2005 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Cześć allMebelki mam od stolarza ze Starogardu Gdańskiego. Okap jest bezpośrednio podłączony rurą umieszczoną w stropie do komina wentylacyjnego.Co do zdjęć to postaram się w przyszłym tygodniu cosik nowego wrzucić.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 WITAM WSZYSTKICH NOWYCH I STARYCH!!! Gregor 456 - fajne te elewacje i ładnie komponują się z ciemnym dachem. Nie wiem jakby wyglądały z Twoim dachem - mogłyby się za bardzo zlewać. Piszesz jednak, że byłyby jaśniejsze i o ten szczegół właśnie chodzi. Będzie na pewno super. Nie mogę się doczekać jak zobaczę w rzeczywistości. magdak - masz może gdzieś ulokowane zdjęcia Twojej Manuelki, chciałabym się nad nią trochę pozachwycać. Jeżeli nie to wyślij mi na priv'a. bozchol - ja też przymierzam się do budowy Manueli, czekam na pozwolenie na budowę. Co do kosztorysów dałam sobie spokój, każdy inaczej wycenia. Minimalna kwota jaką przyjmuję to 250 tys PLN. podejrzewam jednak, że będzie to kwota bliżej 300 tys. PLN. Oczywiście jak najskromniej i bez ogrodzenia, podjazdu, ogrodu i.t.p.. Niedaleko Rzeszowa odwiedziłam jedną budowę Manuleki, praktycznie na ukończeniu (góra w czasie malowania i łazienka w czasie układania płytek), parter umeblowany, dach z blachodachówki, ściany z max'a, ściany otynkowane bez koloru. Ścianka kolankowa podniesiona o dwa pustki i koszt na ten dzień wyniósł około 280 tys.PLN. Praktycznie wszystko robiły ekipy. RÓBCIE ZDJĘCIA I UMIESZCZAJCIE JE NA STRONACH - przynajmiej każdy będzie mógł je podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 29.04.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Aha Tadek moja zona zachwycala sie Waszym najwiekszym szczesciem, naprawde cudne dziecko Hej Gregor, Każde małe dziecko jest cudne, ale dziękujemy. Pozdrawiam TadekL z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 LUDZIE GDZIE JESTEŚCIE????? Piszcie, bo spadaaaaaamy. Czekam na pozwolenie na budowę już 19 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Adamski - DZIĘKI za zdjęcia. Ona jest po prostu PIĘKNAAAAAA!!!!! Tylko Wam pozazdrościć!!! Czy będziecie robić coś z tym spadkiem koło domu, bo jak na razie macie super odpływ wód deszczowych? Powiedz mi jeszcze, bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać - czy Ty podnosiłeś ściankę kolankową i z czego budowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 09.05.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Adamski - DZIĘKI za zdjęcia. Ona jest po prostu PIĘKNAAAAAA!!!!! Tylko Wam pozazdrościć!!! Czy będziecie robić coś z tym spadkiem koło domu, bo jak na razie macie super odpływ wód deszczowych? Powiedz mi jeszcze, bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać - czy Ty podnosiłeś ściankę kolankową i z czego budowałeś? Cześć Też mi się podoba Pomimo wszystkich niedociągnięć poczynionych podczas budowy domu ten projekt ma COŚ w sobie i troszkę z tego w naszym domku też chyba jest. Myślę że Wy w Waszych też to zauważycie. Co do spadku i wód deszczowych to planuję odprowadzić wodę rurą 75 na 3,4 m od domu i wtedy rurą drenażową (z dziurkami) owiniętą geowłókniną wodę puścić do częściowo w ziemię i resztę która nie wsiąknie na sąsiednią działkę. Niby to niedozwolone, ale ten sąsiedni teren to łąka z choinkami- i klonami-samosiejkami, więc bez problemu. Co do ścian to podnosiliśmy ścianę kolankową, teraz w pokoju przy ścianie jest 1m, dzięki temu spokojnie można tam dosunąć szafkę, no i pokoje zrobiły się super ustawne. Ściany są z gazobetonu 24, ocieplone wełną 12 (system Ecorock-L z Rockwoola). Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 12.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Tak bardzo ladne zdjecia, rodzinka Adamskich sie ladniusko urzadzila, i szybciutko, ciekawe kto z nas bedzie nastepny chyba musze zagladnac do kryszalowej kuli moze ona mi powie cos mi sie wydaje ze Nina i Bard sa nam jakies zdjecia jeszcze dluzni ja w tym roku bede mial naprawde duzo zrobione, na jesien bedzie mozna poogladac, w tym momencie robie halogeny, z tego zdjecia beda za dwa tygodnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 18.05.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Dłużni, dłużni... Już sobie posypuję głowę popiołem Obiecuję to nadrobić jak najszybciej, ale ostatnio jestem bez prądu i mam syndrom przedszkolaka - zasypiam wszędzie i zawsze... Ale mam nadzieję, że uda mi się porobić zdjęcia i pokazać Wam zanim urodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 18.05.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Gratulujechlopak czy dziewczynka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 19.05.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Nie chciał/a pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Szczęśliwego ....!!! No, to nie ładnie z maleństwa strony, że nie chce ujawnić się mamusi. Kiedy termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 20.05.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 16 październik według ginekologa, a ja sądzę, że 13-ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 16 październik według ginekologa, a ja sądzę, że 13-ty 16 października to byłaby piękna data. Taka papieska. Nasze maleństwo tego dnia rok temu miała chrzciny! Pozdrawiam i życzę dużo odpoczynku Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 20.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Kochani co jest grane.Węsze jakiś spisek.CałaPolska zwariowała na punkcie tego projektu Manuela???Zastanawiam się czym to jest spowodowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 20.05.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Jak nie możesz nic poradzić, to się przyłącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts