Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 728
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Ponieważ my kupiliśmy Manuelę - podczytuję Was trochę. Co do łazienki górnej - my mamy jedno pomieszczenie (bez pralni), duża wanna stoi na środku. Nasza manuela też jest podpiwniczona.

Mam pytanie odnośnie sypialni dużej na górze - czy i gdzie postawiliście szafę? Pozdrawiam wszystkich

Iwona

Witam wszystkich

Co do szafy.... W mojej sypialni nastąpiły małe zmiany, mianowicie przesunołem drzwi w prawą strone(ok 30 - 40 cm). Dzięki temu że sypialnia jest dosyć duża za drzwiami po lewej stronie na całej ścianie będzie zabudowana szafa.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Janussz poradził abym w tym dziale poszukał odpowiedzi na nurtujące pytania.

Na forum jestem pierwszy raz i ufam stałym bywalcom.

Wybrałem do budowy Manuelę.

Chcę wiedzieć ile kosztują ściany parteru i poddasza z Ytonga i strop również Ytong.

Drugi wariant ściany z Ytonga a strop Teriva. ( robota z materiałem, może być netto)

Witajcie!!!

Jeżeli chodzi o szafe to ja mam zamiar zrobić garderobę w pralni koło łazienki a pralnia będzie w powiększonej kotłowni.

Sypialni nie chcę zagracać bedą tam tylko komody, ale do tego jeszcze daleko :( więc może się to jeszcze zmienić.

to kilka zdjęć naszej Manueli

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=46609&q=manuela&k=11

Witam Wszystkich :D

Widziałem albumik gooa i widzę że masz podniesioną ściankę kolankową [tak mi się zdaje] i wydaje mi się że nie przedłużałaś dachu? Również mam pytanko do adamskiego: ty podwyższyłeś ściankę 1/2 pystaka i też mi się wydaje że nie przedłużałeś. Podwyższe ściankę kolankową 1 pustak i bije się z myślami przedłużać dach czy nie. proszę o info.

pozdrowionka :lol:

Podwyższe ściankę kolankową 1 pustak i bije się z myślami przedłużać dach czy nie. proszę o info.

pozdrowionka :lol:

My kończymy projekt Emanuela, czyli córkę Manueli (poprawioną wersję o pomysły właścicieli Manueli), tego samego projektanta, ale pracującego już we własnej pracowni architektonicznej Domus - http://www.dobredomy.pl.

Myśleliśmy o podwyższeniu ściany kolankowej, ale najpierw odwiedziliśmy Manuelę, która nie była podwyższana. Nie podnieśliliśmy jej, bo jesteśmy wzrostu odpowiednio 165 i 172 cm. Według mojego męża "podniesione" za dużo Manuele z nie przedłużonymi dachami to grzyby. Całe piękno tego dachu jest zniwelowane. Małe grube powierzchnie dachu. Mój mąż rozpoznaje podwyższoną ściankę nawet o pół pustaka.

Ale powierzchnia użytkowa jest zdecydowanie większa.

Pozdrawiam

Beata

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, choć przegladam je od dłuższego czasu. Za rok (bądź za dwa - finanse) zamierzamy ruszyć z budową. Jesteśmy po etapie przegladania i analizie setek projektów. Naszym faworytem początkowo był projekt "Manuela". Po pojawieniu się projektu "Emanuela II" nie mieliśmy wątpliwości - TO JEST TO!!! Zwracam się z pytaniem do wszystkich budujących lub szczęśliwych mieszkańców "Manueli" bądź "Emanueli". Gdzie można zobaczyć realizację tych projektów na śląsku? Bardzo chcemy zobaczyć ten domek przed zakupem projektu. Przeglądaliśmy wszystkie fotki na forum i znalezione w internecie, ale to nie to samo co zobaczyć w rzeczywistości...

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.