AgulaP 11.12.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 A Mnie się nie podobają te małe okienka, chyba od garażu.No i w środku srednio mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pai 11.12.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jesli nie podoba sie garaz w bryle budynku zawsze mozna dokonac zmian . <!--url{0}--> I kilka innych zdjec. <!--url{1}--> <!--url{2}--> <!--url{3}--> <!--url{4}--> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sasara 11.12.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 WitajciePonieważ my kupiliśmy Manuelę - podczytuję Was trochę. Co do łazienki górnej - my mamy jedno pomieszczenie (bez pralni), duża wanna stoi na środku. Nasza manuela też jest podpiwniczona.Mam pytanie odnośnie sypialni dużej na górze - czy i gdzie postawiliście szafę? Pozdrawiam wszystkichIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 11.12.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 ja to jest pewien problem z ta szafa sam nie wiem gdzie ona stanie, ale wiem ze pod ukosami stanie rzad szuflad i szafek gdzie schowamy nasze ciuchy i drobiazgi Witek nie moge Ci pomoc co do lazienki tyle ze widziales moja, wiecej inspiracji nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszlis 12.12.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam wszystkich Co do szafy.... W mojej sypialni nastąpiły małe zmiany, mianowicie przesunołem drzwi w prawą strone(ok 30 - 40 cm). Dzięki temu że sypialnia jest dosyć duża za drzwiami po lewej stronie na całej ścianie będzie zabudowana szafa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 08.01.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Janussz poradził abym w tym dziale poszukał odpowiedzi na nurtujące pytania.Na forum jestem pierwszy raz i ufam stałym bywalcom. Wybrałem do budowy Manuelę.Chcę wiedzieć ile kosztują ściany parteru i poddasza z Ytonga i strop również Ytong.Drugi wariant ściany z Ytonga a strop Teriva. ( robota z materiałem, może być netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 08.01.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 No co tam? Czy nikt nie wybudował Manueli? Czy tak źle wybrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.01.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Poszukaj na forum, Manuele o ile wiem pobudowalo sporo forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.01.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Poczytaj, to jeden z wielu watkow. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=59576&highlight=manuela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 08.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Już myślałem że jestem sam. UF ! ale ulga.DZIĘKI GabrysiuNa zdjęciach widać że mają strop Teriva. Nie wiem tylko jak z nimi nawiązać kontakt.Pewnie kiedyś będę po forum szedł jak burza teraz stawiam jednak pierwsze krokii nie bardzo wiem gdzie kliknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.01.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Kliknij na prawe okienko w stopce : "wyslij prywatna wiadomosc". ????????????? tak na wszelki wypadek, gdybys nie wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 09.01.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam wszystkich Manuelowiczów! Ja zapadłem z budową w zimowy sen. Bardzo mi się podoba Manuelka Gregora 456 jest super! chylę czoło kawał świetnej roboty! pozdrowionka wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 10.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witajcie!!! Jeżeli chodzi o szafe to ja mam zamiar zrobić garderobę w pralni koło łazienki a pralnia będzie w powiększonej kotłowni. Sypialni nie chcę zagracać bedą tam tylko komody, ale do tego jeszcze daleko więc może się to jeszcze zmienić. to kilka zdjęć naszej Manueli http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=46609&q=manuela&k=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 10.01.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam!!Ja mam to czego szukasz - ściany z Ytonga a strop TerivaNie mam tutaj faktur, ale za kilka dni napiszę ile to kosztowało a teraz możesz zobaczyć zdjęcia. Jeżeli masz jakieś pytania to zadawaj.Pozdrawiam http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=46609&q=manuela&k=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 10.01.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Juz mam ceny:ściany z Ytonga całość czyli zewnętrzne + działówka + ocieplenie wieńca + nadproża itp. + transport 23.000 brutto strop teriva 4.100 brutto z transportem gooa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 10.01.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Widziałem albumik gooa i widzę że masz podniesioną ściankę kolankową [tak mi się zdaje] i wydaje mi się że nie przedłużałaś dachu? Również mam pytanko do adamskiego: ty podwyższyłeś ściankę 1/2 pystaka i też mi się wydaje że nie przedłużałeś. Podwyższe ściankę kolankową 1 pustak i bije się z myślami przedłużać dach czy nie. proszę o info. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 10.01.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Mamy podniesioną ściankę o 2 bloczki, ale dach jest bez zmian. Przed budową chciałam powiększyć dach żeby było bardziej proporcjonalnie, zostało jednak bez zmian. Nie wygląda to źle - za to mamy więcej miejsca na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 10.01.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Podwyższe ściankę kolankową 1 pustak i bije się z myślami przedłużać dach czy nie. proszę o info. pozdrowionka My kończymy projekt Emanuela, czyli córkę Manueli (poprawioną wersję o pomysły właścicieli Manueli), tego samego projektanta, ale pracującego już we własnej pracowni architektonicznej Domus - http://www.dobredomy.pl. Myśleliśmy o podwyższeniu ściany kolankowej, ale najpierw odwiedziliśmy Manuelę, która nie była podwyższana. Nie podnieśliliśmy jej, bo jesteśmy wzrostu odpowiednio 165 i 172 cm. Według mojego męża "podniesione" za dużo Manuele z nie przedłużonymi dachami to grzyby. Całe piękno tego dachu jest zniwelowane. Małe grube powierzchnie dachu. Mój mąż rozpoznaje podwyższoną ściankę nawet o pół pustaka. Ale powierzchnia użytkowa jest zdecydowanie większa. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_K 10.01.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam. To mój pierwszy post na tym forum, choć przegladam je od dłuższego czasu. Za rok (bądź za dwa - finanse) zamierzamy ruszyć z budową. Jesteśmy po etapie przegladania i analizie setek projektów. Naszym faworytem początkowo był projekt "Manuela". Po pojawieniu się projektu "Emanuela II" nie mieliśmy wątpliwości - TO JEST TO!!! Zwracam się z pytaniem do wszystkich budujących lub szczęśliwych mieszkańców "Manueli" bądź "Emanueli". Gdzie można zobaczyć realizację tych projektów na śląsku? Bardzo chcemy zobaczyć ten domek przed zakupem projektu. Przeglądaliśmy wszystkie fotki na forum i znalezione w internecie, ale to nie to samo co zobaczyć w rzeczywistości... Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 10.01.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dzięki gooa i tadekl za odpowiedź! Raczej na pewno przedłuże dach - obawiałem się, że za bardzo będzie wystawał na zewnątrz. Ja raczej najwyższy też nie jestem [186 cm, żona 172 cm], ale wyższy wydaje mi się bardziej funkcjonalny. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts