dagra 09.04.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 cze Pablo mam chyba dziś ciężkie myślenie bo jak staram się wyobrazić Twój pomysł to mam trzy wizje. Cieszę się że fotki się spodobały to tyle co cyfrzakiem pstryknęłam ale przyznam się że mam jeszcze jedną kliszkę i jakoś mi nie podrodze by wybrać się do foto zeskanować- już prędzej znowu zawitam we Wrocku i chyba nie wytrzymam by nie zajechać do Crząstawy ..hehe jakieś zdjęcia Manuelki w otoczeniu zieleni też by się przydały ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablos 09.04.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Dagra myślenie u Ciebie jest w porządku to może ja coś nie wyraźnie przedstawiłem. Małe wskazówki: chodzi o to że zmniejszę pom. gospodarcze nr 9 na parterze (cofnę ścianę z drzwiami do komina), likwiduję schowek nr 8 i w ten sposób mam miejsce na schody zakręcane na górę (wejcie do pom. gospod. nr9 pod schodami, myślę że się wyrobię a jeśli nie to trochę obniżę poziom posadzki, drzwi też nie muszą mieć 2 m. Na poddaszu zmniejszy mi się troszkę łazienka (miejsce na schody), ale za to nowe możliwości: większy pokój nr2, duży holl. Co prawda na schodach może być trochę ciemno, ale... To tylko myśl ale zastanawiam się poważnie.Dagra jak będziesz mieć jakieś fotki to bardzo proszę. A jeśli wywołasz film to chętnie pokryję koszt odbitek.Mam jeszcze pytanie: Czy w Chrząstawie są wybudowane jeszcze domy z innych projektów (tak jak zapowiadał Archipelag), w stanie surowym czy już z gotową elewacją i czy jest możliwość ich obejrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagra 09.04.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 wrrr a tak mnie podkusiło klepać na stronie i pstryk wżarło....Pablos też miałam podobną wizję a pomyśló w mojej głowie to jest zdecydowanie za dużo to rozwiązanie ma swoje zalety bo ja nie mogę do końca przetrawić tego kiszkowatego pokoiku po prostu źle się tam czułam. Zdrugiej strony nie mogę przeboleć tego że straciłabym widoczek na stare sosny otulające staw po drugiej stronie drogi - więc jak sobie o tym pomyślę to mi sie odechciewa tupać po tych schodach. Postanowiłam więc walczyć ze ścianką kolankową chociaż mam ciągłe wizje dotyczące schodów...ale na szczęście mi się nie śpieszy ( więc będe jeszcze troche tu przynudzać na forum) i widzę że tak szybko się nie uporamy z wycinką drzew....tu odpłynęłam myślami .... acha a miałam o tym że w Chrząstawie jak byłam w styczniu to stałam jeszcze Manuelka w stanie surowym zamkniętym z garażem wolnostojącym i coś co dopiero nabierało kształtów a wyglada mi na ten najmniejszy domeczek. Raczej nie są zachwyceni tym jak się tam kręcisz ale jak ja tam byłam to na budowie nikogo nie było więc obejrzałam wszystko. Jak znajdę fotki tej Manuelki bez garażu to Ci podeślę bo nie pamiętam czy są na cyfrzaku czy na kliszy a juz zarezerwowałam sobie wieczorek na korespondencję ... o ile się połapię z adresami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.04.2003 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Dagra: jesli moglbym prosic takze o fotki byloby wspaniale Prosze na adres [email protected] Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablos 18.04.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych wszystkim forumowiczom życzę wszystkiego najlepszego. Życzę wszyskim żeby jak najszybciej mogli spędzać Święta w swoich wymarzonych domkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanelka 18.04.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Życzę wszystkim wytrwałości i wiary, że podołamy.PozdrawiamSzanelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 23.04.2003 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Dagra: dzieki wielkie - fotki dotarły Dzisiaj wieczorem posiedzimy chyba z zonka nad zdjeciami i pomarzymy Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 23.04.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Ja już mam wybudowany dom,ale gdyby nie to iż zamierzałam życie domowe spędzać głównie na jednym poziomie/gł.ponieważ na poddaszu bedę miała 2 pokoje-ale to tylko dla dzieci,i suszarnio-szpargałownię/ to zapewne wybrałabym Manuelę ,mimo iż kuchnia jest z tyłu ,wolę kuchnię przy wejściu aby nie latać z zakupami przez cały dom-ale to jest akceptowalne.Myślę,iż kosztowo wyniosłoby mnie tyle samo co za mój dom.W Manueli dużo pieniędzy pójdzie na kosmetyczne wykończenie,fikuśny dach,schody zewn-choć moż je zmienic na bardziej proste,taras itp.Na pewno nie jest to dom tani w budowie ,ale zawsze mozna wykańczać sobie powolutku po zamieszkaniu.Podoba mi sie również ta pralnia przy łazience . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.05.2003 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Czesc Manuelowcy wszystkich województw łączcie się Pewnie sporo już się zmieniło od zeszłej jesieni. Proszę dajcie znać na jakim etapie są Wasze domki. Jak gleboki robiliscie fundament, jakie ocieplenie, czy zastanawialiscie sie juz nad sposobem ogrzewania? Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 17.06.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Cześć wszystkim , po dłuższej przerwie. Nasza Manuela ma już ściany parteru, jutro zaczynają szalować strop Miło się patrzy jak rosną mury, (oby reszta poszła równie szybko). odzywajcie się w wolnych chwilach, bo nasza manuelka spada do drugiej ligi pozdrowienia OLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablos 18.06.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Witam Manuelowiczów Napiszcie proszę z czego budujecie Wasze Manuelki, bo ja już nie wiem, czy budować YTONG-iem, Porotherm-em czy zwykły betom komórkowy + docieplenie. Jak wybraliście i jakie grubości i wspołczynniki przenikalności? A tak poza tym to pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 24.06.2003 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Czesc Niestety moja budowa jeszcze nie ruszyla. Niepowodzenia przy zalatwianiu wody i pradu spowodowaly przesuniecie wszystkich terminow na lipiec. Pablos: bloczek z gazobetonu 24 + styropian 12 cm = wspolczynnik o ile dobrzez pamietam jakies 0,27 (moge sie mylic). Jaki strop robicie? Bylem zdecydowany na terive. Kuzyn mojej zony - ciesla z zawodu zaczal nas namawiac na zrobienie lekkiego stropu drewnianego. Co myslicie na ten temat? Ten kuzyn mieszka w Mogilnie (kujawsko-pomorskie). Jadac tam po drodze kolo Bydgoszczy w Brzozie natrafilismy na wymurowana Manuelke z postawiona wiezba dachowa. Najlepsze ze okazalo sie ze to wlasnie ten kuzyn zony robil wiezbe. Stwierdzil ze domek bardzo ladny Podobno wystarczy 10m3 drzewa. Zastanawiamy sie z zona nad dachowka ceramiczna Rupp Ceramika Syriusz. A jak u Was? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 26.06.2003 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Archipelag wrzucil (moze juz bylo wczesniej ale pomimo bladzenia po ichnich stronach nie znalazlem) spora ilosc zdjec z budowy osiedla w Chrzastawie kolo Wroclawia. Znalezc toto mozna pod adresemhttp://www.archipelag.com.pl/chrzastawa/galeria/index.htmlPolecam - fajnie zobaczyc Manuelke chocby na zdjeciach.W pomorskim znalazlem jedna Manuele w Gdansku - pokryta dachem czerwien z Brassa.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagra 09.07.2003 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Witam wszystkich!Przepraszam jesli komuś nie odpowiedziałąm na maila a tak swoja droga to był niezły odzew.Chętnych i pominietych do oglądania zdjęc Manueli zapraszam na moją stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.07.2003 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Dagra: jak tam budowa? Szukalem, szukalem Manuelki w poblizu i znalazlem jedna w Gdansku Kłapinie Dekarz który będzie robił dach u nas jak zobaczył projekt od razu stwierdził "taki własnie dom robiłem, ..." Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagra 10.07.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Ech ja moją miłość do Manueli będę chyba musiała zakopać do głębokiego dołka. Zdecydowaliśmy się pozegnać z projektem ze względu na naszą dziwaczna działkę za dużo nas kosztowało dostosowanie projektu. A tak poza tym to ciągle nie mogłam odnależć sie na tej górze -- nieustawnie mi tam było. I jak znalazłam to o co mi chodziło po głowie w innym projekcie dałam się zbałamucic mężowi ( he he nie pierwszy raz ) na zmianę Cóż fascynacja Manuelka zostaje bo własnie parę dni temu przejeżdzając koło Mrągowa wykrzyknęłam oj Manuelka kochanie jedźmy tam zobacz budują ...no cóz spieszyło się nam następnym razem już nie popuszczę Pozdrawiam I tak będe śledzić wasze budowy ... ech ......z sentymentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.07.2003 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 My z żoną bardzo długo wybieraliśmy projekt. Podejrzewam że też po wybudowaniu coś nie będzie pasowało, ale w tym momencie uważamy że Manuela to jest to czego chcieliśmy. Poza tym opinie rodziny na temat projektu są jak najbardziej ZA. Wszyscy zadowolenie i zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
venda 10.07.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Witajcie, Ponieważ ja także jestem miłośniczką Manueli dołączam do grupy. Na początek mam pytanie, czy ktoś widział ją w okolicach Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 11.07.2003 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Venda: witam na Forum Niestety w okolicach Warszawy nie szukałem. Ostatnio przez przypadek natknalem sie na Manuele pod Bydgoszcza, radzę więc wypatruj swiezych domow i rozpoczetych budow w dachami 4spadowymi, moze cos sie znajdzie. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
venda 11.07.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Oj wypatruję, wypatruję i nic Jest wiele z czterospadowymi, ale niestety to nie Manuele. Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts