laspalmas 23.02.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 szczeże mówiąc to też mnie bardzo interesuje ile opału "zeżarła" manuelka w ciągu zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 23.02.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ściany: 24 gazobeton + 12 styropian, poddasze 15+5Ogrzewanie: ok 100m2 podłogówa reszta kaloryfery,Temperatura: w dzień 19-20, w nocy 18,Kocioł: Vitodens 222 czujnik zmiennotemperaturowy,Gaz: propan techniczny (GASPOL). Zużycie: od 16 pździernika do 22.02 - 408m3 (7.21 zł/m3) = ok. 2950 zł Niestety gaz płynny jest około 2 razy droższy od ziemnego (GZ 50). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 23.02.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Mając: ten kociołek to rozumiem kondensat? Ten czujnik zmiennotemperaturowy to co? Pogodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 23.02.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Potwierdzam: kondensat. Co do czujnika to w uproszczeniu jest to pogodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 26.02.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Zmieniłem układ schodów są nad kotłownią - zabiegowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 26.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Moi znajomi zamienili pokój z łazienką,mieszkają od września a czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 02.03.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Oj brak odważnych. Czyżby aż tyle zużywały energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 10.03.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 A może ktoś się pochwali o kosztach ogrzewania w naszych manuelkach ?. Temat zapożyczyłem z innego forum. Przy okazji z jakich korzystacie piecy ? PRZEMROŻONY Mamy piec Termeta na propan-butan (zakopany zbiornik w ogródku) i kominek z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof Bałajewicz 20.03.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 WITAM WSZYSTKICH ,NA STRONACH MANUELI. JA SWOJĄ MANUELĘ WYBUDOWAŁEM Z SUPOREXSU 24,FUNDAMENTY W 2004,STAN SUROWY ZAMKNIĘTY 2005,DOLNA CZĘŚĆ DOMU NA GOTOWO TZN,Z KAFLAMI ITP.WPROWADZIŁEM SIĘ 01.10.2005,ZAMIESZKUJĘ TYLKO DOLNĄ CZĘŚĆ,GÓRA JEST GOŁA,OTWÓR NA SCHODY ZAKRYTY STYROPIANEM ABY CIEPŁO NIE UCIEKAŁO .DOM BUDOWAŁEM SYSTEMEM GOSPODARCZYM,TZN BRAT ,KOLEGA ,I SYN BRATA NO I JA,POSTAWILIŚMY DOM W CZTERY MIESIĄCE,WYDAŁEM 150,000.OGRZEWANIE,PIEC MIAŁOWY GRZEJNIKI PLUS PODŁOGÓWKA,TEJ ZIMY SPALIŁEM DO TEJ PORY 9 TON MIAŁU.DOM NIE OCIEPLONY,MYŚLĘ ŻE W TYM ROKU OCIEPLĘ I SPALĘ MNIEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 22.04.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Każdy spiewać może trochę lepiej lub trochę gorzej. Ty śpiewasz baaardzo nieładnie. Pochwal się swoimi osiągnięciami w budownictwie. Jaką posiadasz na ten temat wiedzę. A prpoos te forum niesłuży do wydawania opinii czy dany projekt jest ładny czy brzydki.To kwestia gustu. Ale nie łam sie człowiek głupim się urodził i głupi umrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ewa- 30.05.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam jestem na etapie stanu surowego otwartego,na górze zdecydowaliśmy się nie budować ścianki działowej do najmniejszego pokoju ,no i powstał mały problem podparcia stołu.Mam pytanie może ktoś zrobił taką zmianę,i jakie ma pomysły na tę podporę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 30.05.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jekiego stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 30.05.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Matko boska!! Przecież tam jest komin wentylacyjny... komina też nie zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ewa- 31.05.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 witamwynikło tu male nieporozumienie chodziło tu o ściankę dzialową między najmniejszym pokojem a przedpokojem czyli ścianka z kominami jest na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 01.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ponawiam pytanie: co rozumiesz przez "stół"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 03.06.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witajcie Manuelowicze i inni Forumowicze!!! Długo tu nie zaglądałam, ale budowa pochłonęła mnie całkowicie. Mam "mały" problem ze stropem - czy możecie coś doradzić. Założyłam wątek w "Wymianie doświadczeń" i prosiłabym Was o opinie. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72707 Jest to mój drugi "100" post - więc ..... pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 05.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ponawiam pytanie: co rozumiesz przez "stół"? Pewnie chodzi o strop dziewczynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 08.06.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 a kto pokaze nam jakies zdjecia z manuelek, zewnatrz i wewnatrz ja nie, bo jeszcze nie skonczone ale niedlugo Wam sie przypomne zdjeciami, dziwne jest to cale budowanie, czym blizej konca stwierdzam ze trzeba mi wiecej pieniedzy niz np. przed rokiem pozdrawiam drukujacych pieniadze, na priva podam nr. konta pa http://gregor-debowski.magix.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ewa- 09.06.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Stół to ta część wieźby tworząca kwadrat,którą należy podeprzeć balami umieszczonymi na ściankach działowych. Być może to nie jest profesjonalna nazwa ,ale takiej używali nasi dekarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 12.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 No właśnie cały sęk w tym, że w Manueli ten "stół" nie jest niczym podparty. U mnie na przykład najpierw była więźba a później ścianki działowe. Także nie rozumiem w czym problem? Tam po prostu nie ma co podpierać!!! A jeżeli u Ciebie jest to zrobione inaczej to ktoś popełnił poważny błąd. Przyjrzyj się projektowi i zobaczysz, że cała więźba jest oparta na ścianach (dlatego podwójny wieniec i inne wzmocnienia). Ta więźba nie ma podparcia bo mieć nie musi - taki projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts