Druidus 05.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam Jakie daliście (albo planujecie) dać warstwy wełny na ocieplenie poddasza? Ja planowałem 20 między krokwiami i 5 potem, ale mam krokwie 19 cm, więc chyba wsadzę tam 18 cm wełny. Tylko z drugą warstwą mam problem, bo nie wiem, czy dać 5 (razem byłoby 23), czy 10 cm (byłoby razem 28)... Planujecie dawać (Albo czy dawaliście) folię paroszczelną na całej powierzchni czy tylko nad łazienką i pralnią? Pozdrawiam i czekam na odzew "starych" i "nowych" Manuelowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 05.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja dałem 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 05.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 U mnie jest 18 + 5. Folię paroszczelą daj na całości (inaczej jest bez sensu) Ja zastosowałem folię aluminiową - droższa raptem o 20 % od zwykłej "foliowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiv 05.02.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 U nas będzie 18+10, folia oczywiście na całości. Pozdrawiam,valdiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 06.02.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja planuję 15 między krokwie i 8 lub 10 między stelaż [dach odeskowny stąd 15 cm wełny + 3 cm szczeliny] Ponawiam pytanko w sprawie wielkości okien połaciowych. Żeczywiście jeśli na tej samej połaci są różne wielkości okien to trochę lipa, ale jeśli na jednej są mniejsze a na pozostałych większe to już jest wporządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Zanim zamówisz okna (balkonowe) na poddasze - przeczytaj wybór należy do Ciebie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1632299&highlight=#1632299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 10.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witajcie Manuelowicze/Emanuelowicze! Czy ktoś ma już dom na ukończeniu albo już nawet mieszka na Dolnym Śląśku i chciałby nam pokazać swoją Emanuelę? Cały czas się wahamy: Emanuela II czy LibraII. Dzisiaj, dzięki uprzejmości Violki (pozdrowienia! ) obejrzeliśmy Librę i muszę powiedzieć, że taki "ogląd" na żywo dużo daje, bo już niektóre rzeczy zrobilibyśmy inaczej, niż zakładaliśmy wcześniej. Teraz bardzo chcielibyśmy obejrzeć Emanuelę i będziemy wdzięczni jeśli ktoś nas zaprosi. Pozdrawiamy, Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.02.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witajcie Manuelowicze/Emanuelowicze! Czy ktoś ma już dom na ukończeniu albo już nawet mieszka na Dolnym Śląśku i chciałby nam pokazać swoją Emanuelę? Cały czas się wahamy: Emanuela II czy LibraII. Dzisiaj, dzięki uprzejmości Violki (pozdrowienia! ) obejrzeliśmy Librę i muszę powiedzieć, że taki "ogląd" na żywo dużo daje, bo już niektóre rzeczy zrobilibyśmy inaczej, niż zakładaliśmy wcześniej. Teraz bardzo chcielibyśmy obejrzeć Emanuelę i będziemy wdzięczni jeśli ktoś nas zaprosi. Pozdrawiamy, Asia i Jarek Wybrał bym Emanuelę .Jak ja wybierałem nie było jeszcze tego projektu. Projekt Manuela był chyba w 2002 projektem roku i jak widzę na bazie tego projektu powstały manuelopodobne typu libra itp. W emanueli (w librze chyba też) cały dach trzyma się na ścianach zewnętrznych więdz poddasze możesz aranżować jak chcesz. W emanueli według mnie poddasze jest lepiej rozwiązane pok.2.2 i 2.4 mają tzw durze kukułki z drzwiami. W emanueli na parterze łazienka i spiżarka są większe i tu jest lepszy rozkład. Zdecydowanie Emanuela. Ale wybór należy do was i jaki by nie był zawsze będzie słuszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Okna balkonowe będę miał bez łuków, więc myślę że regulacja itd. będzie mniej kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lois 14.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witamy, My właśnie kupiliśmy projekt Manuela Na początku chcieliśmy budować według projektu Aria 8 (MTM), ale niestety u nas jest idiotyczne ograniczenie 130m2 powierzchni zabudowy - nikt o tym nie pisze ale nowe plany zagospodarowania przetrzennego wprowadzają na niektórych działkach takie ograniczenie. Możesz mieć działkę 5000m2 a domek ma być malutki Zdecydowaliśmy się ostatecznie i oboje jesteśmy zadowoleni z wyboru! Wydaje się być ładny, funkcjonalny i idealny dla nas. Najzabawniejsze było to że jadąc ostatnio na działkę po drodze znaleźliśmy dwie już wybudowane MANUELE (śliczne to nas również przekonało), jednak nie udało nam sie ich obejrzeć od środka na czym nam strasznie zależy (właściciele jednego z domków nie wyrazili zgody na pokazanie wnętrza - co jest zrozumiełe), w drugim nie było nikogo . Czytaliśmy na forum o wielu zmianach wprowadzanych do tego projektu ale ciężko to sobie tak na oko wyobrazić. Być może jest ktoś kto mieszka gdzieś w okolicach Łodzi i były uprzejmy pokazać nam ten domek od środka - bylibyśmy bardzo wdzięczni Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 23.02.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Skoro jesteśmy przy temacie podasza może pamiętacie jle poszło wam metrów kwadratowych płyt kartonowo gipsowychoraz wełny.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 21.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie Manuelowicze w projekcie Manueli schody wejściowe są półokrągłe. Większość obrabia je płytkami ale pewnie są też tacy co układają je z kostki brukowej. Może ktoś spotkał w internecie zdjęcie właśnie takich schodów ułożonych z kostki brukowej (nie granitowej). Chciałbym u siebie ułożyć 3-4 schodki z kostki ale wcześniej chciałbym widzieć jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojti75 21.03.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam Manuelowicze. Za dwa miesiące stawiamy Manuele pod W-wą. Mamy nadzieję, że ruszymy z budową końcem maja. Wnieśliśmy kilka zmian w projekcie. Mianowicie schody z zabiegiem i mniej strome, zadaszenie tarasu, zmiana lokalizacji łazienki na dole, itd.Może ktoś ma taki domek pod Warszawą. Widzałem już dwa, lecz są wybudowane zgonie z projektem. A tu aż się chce przynajmnie w srodku trochę pozmieniać. Pozdrawiam,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 23.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 W mojej miejscowości jest chyba z osiem plus sąsiada który postanowił wybudować obok mnie Jestem deko ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojti75 23.03.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 W okolicach Łomianek jest aż 8 sztuczek Manuelek. No co Ty. Napisz jak możesz gdzie konkretnie. Bo w sobotę mam jechać do Dziekanowa to chociaż z zewnątrz bym pooglądał. Pozdrawiam,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 23.03.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Takich rzeczy nie mogę ci powiedzieć. Ochrona danych osobowych . Moją możesz zobaczyć nawet od środka. Info poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnoli 24.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 też budujemy manuele, tylko podpiwnicziczoną, super! dużo miejsca, dodatkowy pokój z własną toaletą dla gości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 24.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 My też ją podpiwniczyliśmy. Jest super. Jedna jest tylko wada - schody do domu - nie są wtedy najpiekniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnoli 25.03.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 my mamy z jednej strony piwnice w ziemi, ponieważ działka jest nierówna, doszły nam 2 garaże w piwnicach i dwa tarasy, bardzo fajnie będzie wyglądało w rezultacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kysior 03.04.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witajcie Bardzo bardzo mocno zastanawiamy się nad budową Manueli. Czy jest tu może ktoś, u kogo moglibyśmy zobaczyć taki domek w okolicach Krakowa lub Katowic? Bardzo chciałbym przed podjęciem decyzji pooglądać Manuelę - zawsze to lepiej obejrzeć coś na żywo Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam Krzysiek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts