adamski 29.03.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Gregor456: niestety idąc dalej tym tropem musiałbym mieć pompę ciepła, centralny odkurzacz i parę innych rzeczy. Razem z oknami zamowilismy nawiewniki. Mieszkajac w bloku przekonalismy sie co znaczy wilgoc i wolimy wiecej wydac na ogrzewanie niz znowu zobaczyc grzybki na scianach. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 30.03.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Mam pytanko czy jak juz mam okna drewniane to moge dorobic nawiewniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 30.03.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 My też nie bedziemy robić wentylacji mechanicznej. Jak na razie to koszt przewyzsza korzyści. Wszyscy nam tłumaczą, że najważniejsza jest wentylacja grawitacyjna, która musi byc zaprojektowana dobrze.Niestety w nowościach też trzeba zachować umiar.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareckiw 01.04.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witam wszystkich ponownie, zachęcam wszytkich którzy sie zastanawiają czy Manuelka to jest ten dom, który ma być tym wymarzonym. W katalogu to jedno, ale warto po niej pochodzić. Proponuję wyprawę do Chrząstawy (w soboty i niedziele w okresie letnim można sobie ją oglądać, doświadczyć wielkości każdego z pomieszczeń ). Osobiście się wybrałem i nie żałuję. Na etapie budowy tego domu architekci dokonali drobnych modyfikacji, które są dość ciekawe. Muszę przyznać, że jak wszedłem do tego domu, to wraz żoną stwierdziliśmy "to jest to". Wycieczka wyśmienita. Naprawdę było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 01.04.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Mam goroąca prośbe . Poszukuje osoby która wybudowała Manuele i juz mieszka albo nie mieszka ale ma tynki podłogi itp. Chodzi mi o osobe która wybudowała zgodnie z projektem !!! a przynajmniej konstrukcja dachu i jego powierzchnia jest z nim zgodna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 09.04.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 widzę że nikt .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elax 11.04.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 Jestem z woj. podlaskiego i mieszkam w Manueli od 8 miesięcy, na razie na dole, bo dopiero teraz wykańczamy górę. Prawie gotowa jest w Ełku, jeżeli ktoś ma ochotę obejrzeć. Jakie zmiany? Nie mam spiżarni, bo doszłam do wniosku, że wolę większą kuchnię. Schowek przy kotłowni mam zabudowany szafą wnękową - jest w niej sporo miejsca. żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na częściowe podpiwniczenie - nie mam gdzie trzymać ziemniaków, a garaż jest deko ciasny. Nie mamy jeszcze elewacji i męczy mnie problem - czym obrobić te półokrągłe schody aby nie straciły wyglądu? Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 18.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 My postanowiliśmi zrobić je a całości z kostki Nostalit są tu gotowe elementy półokrągłe nie trzeba nic przycinac tylko układac.Manuela juz stoi są tynki wewnętrzne schody wejściowe nie były wylewane .Tak jest taniej i wygląda to znakomicie.kostkę tę produkuje Jadar.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.04.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Hej! Chyba należy odświeżyć wątek...Coś pusto tutaj!Wybraliśmy się ostatnio na "przegląd" okolicznych placów budowy i co widzimy??? Manuela i to całkiem niedaleko. Stan surowy otwarty, ale ten projekt na pewno!!! Zaraz spisałam z tablicy dane inwestora, zatarte ale możę da sie zidentyfikować. Niestety chyba przestój na budowie, bo kilka razy zrobiliśmy nalot i nic się nie dzieje, a szkoda bo chętnie byśmy zasi.ęgnęli paru informacji, oglądnęli w środku.. Jeszcze jest wczesna wiosna więc może coś się zacznie tam dziać.?! Mam takie pytanie do manuelowiczów. Tyle się mówi o małych pomieszczeniach na poddaszu. Sypialnia jak dla mnie wystarczająca, gorzej z resztą. Czy ktoś z Was przeprojektował klatkę schodową na środek domu, albo do kotłowni i w ten sposób zaaranżował na nowo poddasze? Byłabym wdzięczna za podpowiedzi!Pozdrawiam!!!makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.04.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Hej! Neo23 !!!Dopiero teraz wyświeltlił mi sie ten post!Skoro już mieszkasz, to może chociaż troche zdradzisz mi informacji dotyczących kosztów? Bardzo serdecznie pozdrawiam i ...zazdroszczę że już mieszkasz w swoim domku!!!makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.04.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Mam ten sam problem z określeniem kosztów. W "poprawionym" kosztorysie z Archipelagu, koszt stanu surowego zamkniętego, ale częściowo wykończonego ( podłogi, płytki, tynki , schody) bez instalacji 195000zł. Jak to sie ma do rzeczywistości?makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.04.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Mam ten sam problem z określeniem kosztów. W "poprawionym" kosztorysie z Archipelagu, koszt stanu surowego zamkniętego, ale częściowo wykończonego ( podłogi, płytki, tynki , schody) bez instalacji 195000zł. Jak to sie ma do rzeczywistości?makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 18.04.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Niestety makabu, ale jeszcze nie mieszkam chyba ze w marzeniach... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 19.04.2004 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 WitamWrzucilem kilka nowych zdjec - linkhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=13353&q=Manuela&k=3 PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 20.04.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Fotki domku bardzo zachęcające, córeczka ( bo to chyba córeczka!!!???), śliczna blondyneczka!Pozdrowienia i przypominam o mojej prośnie jak bys miał troszkę czasu...???makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 20.04.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Pozdrawiam Was serdecznie!Dzisiaj oddaliśmy nasz projekt do Urzędu Miasta. Za miesiąc dostaniemy pozwolenie na budowe! Oto zmiany w projekcie, jakich dokonaliśmy: 1.podpiwniczenie pod cały budynkiem (oprócz garażu).W piwnicy planujemy zrobić kotłownie, pralnie+suszarnie 2. W pomieszczeniu nr 9 na parterze zrobimy garderobę 3.na taras wyjście od strony dużego okna (jadalnia)- zaplanowaliśmy otwierane drzwi okienne, zlikwidowanie wejścia na taras (będzie ściana)- w miejscu pierwotnego wyjścia, tj wg projektu 4. dadatkowe okno w salonie ( to ze względu na ustuowanie domu wzgledem stron świata) 5. na górze w pomieszczeniu najmniejszym i najciemniejszym zrobimy łazienkę - zyskamy , bo wszystkie łazienki i kuchnia będą w 1 pionie 6. w miejscu łazienki i pralni - pokój 7.podniesiemy ścianke kolankową w trakcie budowy Ku mojemu zaskoczeniu znalezliśmy projekt Manueli przerobiony w bardzo ciekawy sposób. Polecam przestudiować projekt Libra (kod WRH1034) z pracowni Extradom. Libra też jest projektu Tomasza Flaka ma poprawione wszystko, co Manuela ma kontrowersyjne (zobaczcie przedłużony garaż, zabiegowe schody, ciekawe poddasze).Słabym punktem jedynie wg nas jest brak łazienki na dole - jest tylko wc. Projekt odkryliśmy na CD dołączonym do najnowszego Ładnego Domu.Gdybyśmy wczesniej zauważyli ten projekt, kto wie, może nasza Manuela byłaby Librą?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 21.04.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Akwarysta! Mieliśmy te same spostrzeżenia!!!Widziałamten projekt "Libra", rzeczywiście kopia Manueli trzoszkę poprawiona. Pomimo dokładnego przestudiowania projektu, jednak pozostaliśmy wierni i nadal obstajemy przy Manueli. Myślimy dokładnie o podobnych zmianach w projekcie jeśli chodzi o poddasze!. Łazienki będą w jednym pionie, a w miejscu pierwotnej łazienki pokój i to dość spory po tej korekcie. Napisz jeśli możesz, czy widziałaś poddasze "na żywo" po podniesieniu ścianki kolankowej, jak w rzeczywistości te pomieszczenia na górze zyskują? Jakie jest usytuowania Waszej Manueli względem stron świata; też myślimy o dodatkowym oknie w salonie ( tył domu od południowego zachodu-projekt w lustrzanym odbiciu )????Pozdrowienia!!makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 22.04.2004 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 A co sądzą fani Manueli o projekcie Adeli z tej samej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 22.04.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Domek Adela jest super. Jesteś jednak w wątku o Manueli, więc może jednak skusisz sie na naszą Manuelkę? Chyba jest prostsza w budowie, mimo że nie jest najtańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 29.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Mysle o podobnej Librze http://nowydom.onet.pl/3517,0,projekt.html strasznie sie boje czy podolam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts