basset 29.04.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Mysle o podobnej Librze http://nowydom.onet.pl/3517,0,projekt.html strasznie sie boje czy podolam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 01.05.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Cześć! Chyba wszyscy zaczęli intensywnie pracować na budowach......... My zanleźliśmy Manuelę w Rybniku. Jest śliczna! Rzuca się w oczy z daleka. Jest zamieszkała, na zewnątrz pozostały prace wykończeniowe- elewacja, balustrady itp. Pozdrawiamy Was serdecznie.Niech Manuelki Wam zdrowo rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 04.05.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Zbieram głosy na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 04.05.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Jak nie to nie. A gdzie link?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juma 05.05.2004 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Pellov a cos sie tak uparl na ta Manuele,nie kazdemumusi sie podobac to samo co tobie,jednym sie podoba drugim nie,ale zeby nazucac swoje poglady to juz lekka przesada.Ja akurat chce ja budowac bo mi sie podoba,i o to chyba chodzi ze ma podobac sie mi a nie okolicznym pastuchom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 05.05.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 I o to chodzi. Masz 200% racji.Postanowiłem poprowokować tych, którzy sami nie wiedzą czego chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 05.05.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Pellov! A Ty co budujesz PTOWOKATORZE???makabu P.S. Nie ładne, co ładne, a co się komu podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 06.05.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Makabu nie napiszę bo mnie rozjedziesz na tym forum.Wydaje mi się, że budujący Manuele zachowują się jak jakaś sekta.Zabierają głos i tylko ach, och, jaki cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 06.05.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Przepraszam za wyrażenie ale pierdzielisz głupoty, każdy zdaje sobie sprawę z niedoskonałości tego projektu, wielu naniosło poprawki. A jednak zwarta i atrakcyjna wizualnie bryła ma prawo sie podobać, nawet pozostawiając pewne fukcje wewnętrzne niedoskonałymi. Zresztą miałem okazję rozmawiać z autorem projektu i sam nie jest on do końca zadowolony, ale jak wiemy nie ma domu idalnego. Z tego co wiem, powstały różne klony i domy manuelopodobne, nawet jej autor zrobił kilka moim zdaniem "lepszych" wersji, a jednak ta pierwsza Manuela ma coś w sobie i pomiomo, że sam wolę maksymalnaą prostotę i wybuduję sobie parterówkę, to jednak oglądając projekty np. ze strony:www.dobredomy.pl (tam teraz publikuje autor Manueli) dochodze do przekonania, że ten styl nie tylko ma prawo się podobać, ale wniósł do architektury Polski więcej dobrego niż większość "profesorskich" projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.05.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 mrtn popieram cię w zupełności. Sama buduję domek manuelopodobny i jestem bardzo zadowolona Kiedy szukałam projektu gotowego był to jeden z niewielu projektów, który mi się spodobał.Masz rację nie ma domu idealnego, ale "Manuela" jest blisko Oby więcej takich projektów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 08.05.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Dlaczego nie ? Chcesz go? To bierz... Zawsze znajdą się tacy, co będą mówić tak, nie, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 12.05.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 no wlasnie niech Manuele nam zdrowo rosna, w mojej okolicy kolo Jaroslawia az cztery wyrosly Moja Manuela to dom cudo, kto nie wiezy zapraszam na inspekcje, jasno i bardzo przyjemnie w domku, a to czy tania w budowie to zalezy od tego czy buduje sie droga firma czy tanio pojedynczymi ekipami i troche samemu z pomoca zaprzyjaznionych pozdrowionka Adamski a co u Ciebie na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 12.05.2004 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 WitamU nas troche zmian - wstawione okienka, wymurowane schody z przodu domu, zrobiona czesc tarasu od strony ogrodu, instalacja elektr i wod-kan. Mam teraz problemy z wyborem ekipy do zrobienia CO. Duza rozpietosc cenowa pomiedzy wykonawcami i cenami grzejnikow i pieca. No i niestety nadal nie wiem kiedy bede mial tynki - chyba raczej klasyczne maszynowe. Czy ktos sie decydowal na gipsowe?PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 12.05.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 halo u nas w okolicach Jaroslawia bardzo malo ludzi robi gipsowe, co oznacha ze wszyscy robia tradycyjne maszynowo lub recznie i ja zamowilem maszymowo za 8 zl. za metr, ale takich ladnych tynkow jeszcze nie widzialem gipsiwe za sliskie w moim odczuciu pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 13.05.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 A jak Wam sie podoba ta wersja Manuelki czyli Milenka?? http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=358&ExtraNavText=Milena+II Uważam że jest warta zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 15.05.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Tak, jest warta zastanowienia, ale tylko zastanowienia....... !Moim zdaniem jest przekombinowana do maximum. 1.Spiżarnia 0,7 mkw - to chyba na deskę do prasowania 2. Łazienka rodziców - na dole ma wyjście do ogrodu !!!!!!! W jakim celu? Chyba, że planujesz basen ogrodowy...... 3. z wiatrołapu wychodzisz prosto na słup 4. zapytaj się projektanta , co miał na myśli projektując tzw. "bawole oko" na garażem 5. dach jest bardzo skomplkowany, co niestey przekłada się na cenę Przepraszam za te krytyczne uwagi. Ja wolę naszą Manuelkę..... i już ! Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 17.05.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Zgadzam sie z akwarystą!!!Przekombinowana na parterze. Poza tym minimalna szerokość działki 21,3(coś koło tego), na moją działeczkę za szeroka!Wolę Manuelkę! makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 17.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Na ile szacujecie koszty Waszym Manuelek - zakładając VAT 7% i ostatnie podwyżki cen netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 17.05.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Co do Mileny II to rzeczywiscie drzwi z łazienki do ogrodu są zupełnie niepotrzebne, "bawole oko" rowniez i wcale tam nie pasuje. Jeśli chodzi o słup to zauważyłam go dopiero po Twojej uwadze. Mam jeszcze jedno pytanie: z której strony świata powinna być usytuowana kuchnia ? Dziękuję , że rzuciliście okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.05.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Kuchnia to miejsce gdzie się działa aktywnie więc raczej nie powinna być od południa, bo wtedy podlegałaby najwiekszemu nasłonecznieniu, a to w połączeniu z gotowaniem niekoniecznie jest wygodne. Pozostałe strony świata w zależności od upodobań. Czy chcesz żeby Cię rano budziło słonko np., czy wolisz obserwować zachód za oknem!? Pozdrawiam makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts