tjord 31.10.2005 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 witam! mam pytanie.kupilem nowe mieszkanie od developera w lutym 2005. bylo w budowie. w sierpniu uzyskalem wstepny odbior developera i zaczalem prowadzic prace wykonczeniowe - zbierac faktury itp. po miesiacu nastapil faktyczny odbior przez nadzor budowlany. mam wiec pytanie czy przysluguje mi ulga remontowa ??????czesc faktur mam przed odbiorem ze strony nadzoru budowlanego.ale m am świstek świadczący o odbiorze mieszkania od developera. i co w zwiazku ze zwrotem VATU za materialy budowlane ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 01.11.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Remontowac/modernizowac możesz to, co jest faktycznie nieruchomością, a nie mieszkaniem/domem w budowie, innymi słowy: ulga rem-moder. tak, ale od dnia odbioru przez PINB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjord 01.11.2005 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ale był taki tekst : cytat poniżej w linku http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38934&highlight=ulga+remontowa więc jak jest ? budynek stał jak stoi. kiedys byl nawet hotelem robotniczym.potem developer go adaptowal.do tego developer mial w nim biuro na parterze w 1 segmencie. chodzi o to ze ja mam swistek odbioru od developera ktory przedstawilem nawet w banku ws kredytu.a faktyczny odbior techniczny przez PNIB byl 2 tygodnie pozniej.problem w tym ze faktury mam po odbiorze cześciowym developerskim.wiec w linku powyzej jest jasno zasugerowane ze nieruchomosc od developera podlega nieco innemu zaszeregowaniu w tej kwestii.... wiec ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.11.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Jest orzeczenie NSA, które wyraźnie wyklucza z ulgi remontowej wykańczanie mieszkań kupowanych od developera. Ale może masz jeszcze gdzieś inną nieruchomość lub choćby udział? Wtedy - hulaj dusza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjord 01.11.2005 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 gdzie moge poczytac o tym orzeczeniu NSA ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts