JJACK 01.11.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 CZEŚĆ!CHCĘ OGRZEWAĆ DOM OLEJEM OPAŁOWYM,ZBIORNIK MA BYĆ ZLOKALIZOWANY W POMIESZCZENIU GOSPODARCZYM,PRZY DRZWIACH WEJŚCIOWYCH DO DOMU\W OBRĘBIE BUDYNKU\.I WSZYSTKO BYŁOBY DOBRZE GDYBYM NIE USŁYSZAŁ OPINI,ŻE OLEJ CZUĆ W DOMU .POMIMO ODDZIELNEGO POMIESZCZENIA,ODPOWIETRZEŃ,WENTYLACJI ITD.CZY TO PRAWDA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 01.11.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 CZEŚĆ!CHCĘ OGRZEWAĆ DOM OLEJEM OPAŁOWYM,ZBIORNIK MA BYĆ ZLOKALIZOWANY W POMIESZCZENIU GOSPODARCZYM,PRZY DRZWIACH WEJŚCIOWYCH DO DOMU\W OBRĘBIE BUDYNKU\.I WSZYSTKO BYŁOBY DOBRZE GDYBYM NIE USŁYSZAŁ OPINI,ŻE OLEJ CZUĆ W DOMU .POMIMO ODDZIELNEGO POMIESZCZENIA,ODPOWIETRZEŃ,WENTYLACJI ITD.CZY TO PRAWDA? Ja co prawda mam takie ogrzewanie tylko w pracy i mimo, ze to duzy zaklad a zbiornik jest daleko w piwnicy, w czasie przelewanie oleju i kilka dni po czuc raczej niemily zapach... w dodatku ten sposob ogrzewanie jest jednak coraz mniej ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJACK 01.11.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 MAM DO WYBORU OGRZEWANIE GAZEM PŁYNNYM,OLEJEM LUB PRĄDEM.POMIJAM WĘGIEL I INNE WYNALAZKI.PRĄDEM GRZEJĘ OD 6 LAT I JUŻ DZIĘKUJĘ,ZDRENOWAŁ MI KIESZEŃ.CENY OLEJU I GAZU PŁYNNEGO SĄ NIEPRZEWIDYWALNE JAK WSZYSTKO W TYM KRAJU.POZA TYM NIE POSTAWIĘ BANIAKA Z GAZEM NA TRAWIE,BARDZO SZPECI OTOCZENIE.W GRĘ WCHODZI ZBIORNIK PODZIEMNY.GDYBY OLEJ NIE ŚMIERDZIAŁ W DOMU,SPOKOJNIE UŻYŁBYM GO DO OGRZEWANIA.AHA,PORADNIKI MÓWIĄ O UCIĄŻLIWYCH SERWISACH I REGULACJĄ PALNIKA PO KAŻDYM TANKOWANIU.UŻYTKOWNICY,KTÓRYCH ZNAM MÓWIĄ INACZEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 30.11.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Witam, mnie również interesuje ten temat ponieważ w przyszłym roku zaczynamy wykańczać dom i muszę podjąć decyzję odnosnie tego czym będę go ogrzewał. Interesują mnie również koszty tych którzy obecnie korzystaja z oleju badź z gazu z butli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmg 01.12.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Mam ogrzewanie olejowe, NIE MA PRAWA NIC CZUC !!! nie ma prawa, poniewaz baniak oraz system doprowadzania jest systemem zamknietym - oczywiscie, jezeli calosc jest nie szczelna, brak wentylacji - jasna sprawa...i nas i u wszystkich nic nie czuc - nawet przy tankowaniu !!!! co do kosztow OLEJ = GAZ Z BUTLI (+ oplaty miesieczne za baniak - uzywasz placisz, nieuzywasz tez placisz + UMOWA z dostawca na kilka tysiecy litrow lub kilka ladnych latek) ja kupuje olej "tu i tam" wiec sa same plusy !!! gaz i olej nie bedzie nigdy tanszy, wiec jezeli chcesz automatyke, musisz wybrac jedno z ww. Jezeli masz gaz ziemny, to sue jeszcze oplaca, choc kto wie co nam rosja "podesle" za kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts