e.kala 01.11.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Chciałabym aby ktoś bardziej doświadczony ocenił ten projekt. Niedawno kupiłam działkę i rozpoczęłam poszukiwania projektu. Zatrzymałam się na tym domu. Co o nim sądzicie?http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=68&Page=8&Realisations=&Wnetrza=&Search=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.11.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Moim zdaniem jedna lazienka na gorze to za malo. Przede wszystkim ta wielka sypialnia powinna miec swoja lazienke. Przypuszczam, ze bedzie to sypialnia rodzicow. Reszta ok. Dach troche polamany, ale niewydziwiony, normalny, bryla budynku podoba mi sie. Powiem wiecej, bardzo ladny domek. Buduj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.11.2005 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Dziękuję za opinię. Duży pokój nad garażem będzie prawdopodobnie jakimś pokojem rekreacyjnym (ale to się okaże). Sypialnia rodziców chyba na górze z garderobą. Jeszcze jakiś czas się pozastanawiamy nad projektem, ale ten dom jak dla mnie jest odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.11.2005 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/68_parter.jpg http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/68_poddasze.jpg - balkon nad głównym wejściem uważam za zbędny, chyba że dom usytuowany jest jakoś inaczej w stosunku do ulicy, lub bardzo w głębi działki - nie podoba mi sie wejście przez wąski korytarzyk - brak miejsca na powieszenie płaszczów i postawienie obuwia- kuchenka maleńka, metrażowo blokowa raczej, co przy braku spiżarni może być niewygodne- rozumiem, że narzędzia wszelakie będą w garażu, bo pomieszczeń gospodarczych, to tu na lekarstwo- pokoje 2 i 3 na poddaszu mogą być zbyt ciemne oświetlane jedynie wąskimi drzwiami balkonowymi to tak na pierwszy rzut okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.11.2005 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Dziękuję za ocenę. 1.Jeżeli chodzi o kuchnię to myślę, że razem z jadalnią można stworzyć większą przestrzeń, w innych projektach gdzie kuchnia jest duża jadalnia jest właśnie w niej2. Balkon z przodu może mieć swoje zalety jak np. pada na dworze to jest daszek przed wejściem.3. Faktycznie mało jest pomieszczeń gospodarczych i garaż musiał by być trochę wykorzystany do trzymania narzędzi.4. Jeżeli chodzi o oświetlenie na górze to tak sobie myślę, że w bloku w takim pokoju jest jedno okno. Może faktycznie za mało.5. Wiatrołap nie jest duży, to fakt. Myślę nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 02.11.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Witam -sień nie daje możliwości zabudowania porządnej szafy-przejście dom-garaż, bez śluzy czyli drugich drzwi, a przydały by się jako przeszkoda dla smrodów i spalinReszta w miarę okej... jednak dla mnie mały i/lub nieustawny wiatrołap to spory mankament Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.11.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Może ja jestem dziwny, ale zadam pytanie, po co 3. cięzki komin w kuchni?Bo jak na mnie to zwykłą wentylacja i nie trzeba dawać ciężkiego komina za około 10 kPLN, żeby doczepić wyciąg z kuchni i wentyl z łazienki na górze. No ale może się myle. Domen dosyć szeroki jest i wydawało się, że ktoś pomyślał po parterze. Ale po pietrze poszło wszystko w gwizdek.Na parterze w garażu nie ma okna więc potencjalnie możnaby domek przysunąć do granicy o metr, gdyby... ...gdyby nie okno na górze. Musisz mieć b. szeroką działkę i nie chcieć sobie oddalić płotu sąsiada z jadalni o metr jezeli pozostawisz to okno w ścianie u góry w 4. Co do garderoby 6. to bym w niej urządził kącik dla żony (lustro, umywaleczka nałozona na stoliczek, itp.). Szkoda by takie ładne, doświetlone pomieszczeni było tylko i wyłacznie dużą szafą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 02.11.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Skoro kroyena tylko tyle napisał i więcej błędów nie znalazł, to projekt jest naprawdę niezły. Mi się podoba. Jeśli masz wjazd na działkę od północy, to wszystko jest na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.11.2005 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Mam wjazd na działkę od zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.11.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 domek jest naprawde ładny ale nie będzie on tani w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.11.2005 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 A jak myślicie co tutaj może wpłynąć na wysokie koszty budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.11.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 1. dom jest dość duży 2. dach skoplikowany3. 2 balkony4. są 3 kominy5. dużo okienale jak mówiłam dom mi się podoba, ale musisz mieć doś dużą działke i spore fundusze, zastanów się czy potrzebne Ci są 2 gararze w bryle domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.11.2005 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Temat garaży przerabialiśmy już wiele razy- muszą być dwa garaże. Dom ten ma powierzchnię zabudowy 139 m2 a więc nie jest tak źle. Działkę mam szeroką więc dom się zmieści. Koszty mnie trochę martwią ale mimo tego dach jest tylko trochę skomplikowany ( jest dwuspadowy). Powierzchnia użytkowa wynosi 159,9 m2 ale jak patrzę na podobne domy z dachami kopertowymi to tam niby użytkowa jest mniejsza a całkowita większa. Myślę, że tam dużo skosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.11.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie jest najgorzej, z dachem też co prawda połaci jest 7 z tego co pamiętam, ale to i tak niedużu co niektórzy potrafią wyczarować i 15 na zblizonej powierzchni. Dołozyłbym jeszcze dwa połaciowe nad garażem od strony wjazdu, a zamurował jednak to okno na sąsiada. Wolnej przestrzeni z okna jadalni nigdy nie zawiele. No i trzeba będzie dołożyć ocieplenia na podłodze nad garażem, co by i zimą można było tam pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 03.11.2005 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A czy ktoś jest w stanie określić przybliżony koszt wykonania tego dachu (pow. dachu 229 m2) http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/68_350S.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 03.11.2005 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/68_350S.jpg próbuje wstawić obraz tego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 03.11.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Mam wjazd na działkę od zachodu To tak jak ja. Trochę może być ciemno w pokojach dziecięcych, bo będą od wschodu. Salon też zazwyczaj robi się od południa, a Ty będziesz miała od wschodu. Oczywiście wszystko zależy jaką masz działkę i czy będziesz mogła mieć ogród z tyłu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 03.11.2005 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 To się zgadza, ale jadalnia i dwa okna z dziennego są na południe. W pokojach dzieci faktycznie trzeba dodać po jednym oknie dachowym i będzie dobrze. Ale ja ciągle nie wiem czxy to ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.11.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Chciałabym aby ktoś bardziej doświadczony ocenił ten projekt. Niedawno kupiłam działkę i rozpoczęłam poszukiwania projektu. Zatrzymałam się na tym domu. Co o nim sądzicie? http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=68&Page=8&Realisations=&Wnetrza=&Search=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance= super, bardzo fajny projekt, ma rece i nogi, super nic bym nie zmieniala jest bardzo ok aha no moze ja jak to ja nie robilabym scianki z drzwiami pomiedzy przedsionkiem a holikiem /korytarzykiem - jak zwal tak zwal. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.11.2005 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ciekawe dlaczego nikt tego domu nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts