Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniane łóżko -ile?

anekri

Recommended Posts

Mam namiar na sliczne drewniane lozka: http://www.helak.poznet.pl/

Ja sie w nich zakochalam :D Sa bardzo tanie w porownaniu z tymi z plyty. I co wazne spedycja moze dowiezc na terenie calego kraju!

Nie sa wprawdzie jesionowe, ale rownie piekne.

Jeszcze nie wiem czy zamowie bezposrednio u tego producenta czy stolarz mi zrobi, ale na pewno bedzie w tym stylu :):):)

Podam wam ceny łóżek z płyty okleinowanej drewnem na drewnianym stelażu z desek - dla nas były supermocne. Za łóżko w prostym sytlu i dwa stoliki nocne według własnego projektu (pod łózkiem są zaprojektowane 4 wysuwane szuflady) płaciliśmy u stolarza w Poznaniu 1.600 zł. Tak naprawde nie wiem czy cena kest okazyjna - stolarz jest od paru lat zwiazany z rodzina i wiele stale dla nas wykonuje.

Sama oceń jak się to ma do cen łóżek z litego drewna. Jesli jestes z Poznania chetnie podam namiary na naszego stolarza

:D

Łóżko 160x200 - 950,- zł - i nie wiem czy to dobra cena :-?

Zastanawiasz sie czy to dobra cena za lozko drewniane?????????????? :o A sprawdzalas ile kosztuja z okleiny????? :lol:

Tylko szafki nie naleza do najtanszych w porownaniu z cena lozka :) 420 zl + VAT.

A co do szuflad, hmmmmmm ja chyba ich nie potrzebuje, po co mi kolejne miejsce na skladzik.

Skoro lozko ma byc duze to bedzie do sypialni, a w sypialni i yak sie nie sklada poscieli do pojemnikow.

950 zł za drewno! To aż zbyt piękne żeby było prowdziwe :D

A co do szuflad - to na razie podczas mieszkania w bloku bardzo sie przydają :D A dom sie buduje :D

A tak na serio to świetnie mieści się w nich pościel, koce... Ja akurat nie lubię wielu mebli w pokoju i te szuflady pozwoliły na pominęcie komody.

łóżko drewniane 200 na 160 z 4 szufladami- za wykonanie 500 zł dwa lata temu. Drewno (suszone) bejcowanie i lakierowanie własne. 1 tysiac za gotowe to b.dobra cena. Nie będę wyliczał zalet drewnianego solidnego łoża, ale szuflady są świetnym rozwiązaniem - mieści się w nich wiecej niż w safie , nie zajmują dodatkowego miejsca, są praktyczne i ładne

łóżko drewniane 200 na 160 z 4 szufladami- za wykonanie 500 zł dwa lata temu. Drewno (suszone) bejcowanie i lakierowanie własne. 1 tysiac za gotowe to b.dobra cena. Nie będę wyliczał zalet drewnianego solidnego łoża, ale szuflady są świetnym rozwiązaniem - mieści się w nich wiecej niż w safie , nie zajmują dodatkowego miejsca, są praktyczne i ładne

no właśnie tak mi coś mówił ze ok 450 to robocizna a reszta to materiał - tylko bez szuflad :( ale może podpytam ile wyszłoby z szufladami :D

Ja kiedyś wszedłem przypadkiem do sklepu z meblmi holenderskimi (używanymi) i duże łoże małżeńskie z dębu z wieloma ozdobami kosztowało 700zł. NIe było na nim śladów używania. Poza tym jak patrzę na stronę domktórej link podano powyżej, to mogę powiedzieć, że na to holenderskie poszło z 2 albo nawet 3 razy więcej materiału.

Ja mam łóżko drewniane, bukowe kupione 3 lata temu i jestem z niego bardzo zadowolony.Jest duże, 200x160 możemy spać nawet z naszym maluszkiem i jest wygodnie.Mimo upływu czasu nie ma na nim żadnych śladów użytkowania.Kupiłem je w sklepie w Zielonej Górze i zapłaciłem ok.1200 za łózko i 240 za szafkę nocną.

http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=44066&zid=550574&r=1