Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMYSŁ NA ZABUDOWĘ GRZEJNIKA

szakal

Recommended Posts

Hej. Robię właśnie remont mieszkania i chcę zabudować grzejnik. Niestety nie mam pomysłu jak to zrobić i z czego to zrobić żeby nie wyglądało to tragicznie. Wiem, że przez taką zabudowę stracę trochę ciepła.Może ktoś z was widział jakiś fajny projekt na taką osłonę.

POMOCY!!!!!

zaprosil mnie pewnego razu znajomy do domu na browarka, oczywiście musialem zobaczyć domostwo i powiem ci że z tej wizyty jeden element utkwił mi w głowie,zabudowa grzejników, jak to zrobiono?

zwykla drewniana ramka, takie 4 listwy / może 7 cm szerokości/ a w tej ramce zwykłe żaluzje takie najzwyklejsze, wszytko pomalowane na biało, białe ściany, dla mnie efekt super,

• 2 weeks później...
zaprosil mnie pewnego razu znajomy do domu na browarka, oczywiście musialem zobaczyć domostwo i powiem ci że z tej wizyty jeden element utkwił mi w głowie,zabudowa grzejników, jak to zrobiono?

zwykla drewniana ramka, takie 4 listwy / może 7 cm szerokości/ a w tej ramce zwykłe żaluzje takie najzwyklejsze, wszytko pomalowane na biało, białe ściany, dla mnie efekt super,

no efekt moze tak ale ile kurzu sie lapie na zaluzje....

wolalbym mniej efektow i mniej kurzu ;)

w najnowszym Dobrym Wnętrzu w jednym z wnętrz gospodyni zasłoniła grzejniki przywiązując do nich ozdobną tkaninę.

A jak nie lubisz takich klimatów, to moża zmodyfikować pomył z żaluzjami i do ramek przyczepić tkaninę. A z kurzem walczyć poprzez wypranie jej- podobnie jak zasłon. Co prawda moja koleżanka ortodoksyjna instalatorka twierdzi, że każde zasłonięcie kaloryfera - materiałem też, to strata ciepła, ale czasem funkcjoność musi ustąpić miejsca- byle najmniejszym kosztem- czyli raczej za pomocą cienkiej tkaniny załoniłabym te grzejniki