Sulky 02.01.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Jak ciężkie okiennice można zamontować w ścianie z ytonga? Jak to w ogóle zamocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 02.01.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 mozesz zamontować każde tylko pamietaj do gazobetonów są specjalne kołki rozporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulky 11.01.2003 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Dzięki Janusz. Chodzi mi też o to czy nikt mi ich nie wyrwie ze ściany. W ogóle fakt, że ytong się tak łatwo kroi trochę mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcic 12.01.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Wlasnie dzieki obserwacjom jak sasiad "walczy" z okiennicami w Ytongu - zniechecilem sie i zbudowalem z POROTHERMU.Walczyl z okiennicami dlugo. Rozne kolki, lepsze, dluzsze, itp, itp. Nic nie pomagalo.W koncu zamocowal to wszystko na sruby przewiercajac sciane na wylot + podkladki od srodka.Ytong jest naprawde super - ale z takimi rzeczami jest klopot...Ale ma wiele innych zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 13.01.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Jeżeli nie są to okiennice stalowe z blachy np 5mm, albo ołowiane, to kup kołki do BK najlepiej Fischera (nie pamietam teraz oznaczenia, ale kiedyś o tym pisałem) i po zabawie. Jak ktoś się uprze to i z Porothermu i z pustaka betonowego Ci je wyrwie. Bezpieczna pod tym względem byłaby jedynie ściana z litego betonu i stalowe kotwy, ale to chyba nie jest technologia na domek. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts