Jarzeb 28.01.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 witam po przerwie sprawdwilem - wklad kosztuje ok. 1.400 euro - to jest ten 45 cm wysokosci niestety ? za 1.800 to pewnie wiekszy. Ale mi raczej w zupelnosci wystarcza Natomiast oferuje go firma z ul. Opolskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 28.01.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 witam po przerwie sprawdwilem - wklad kosztuje ok. 1.400 euro - to jest ten 45 cm wysokosci niestety ? za 1.800 to pewnie wiekszy. Ale mi raczej w zupelnosci wystarcza Natomiast oferuje go firma z ul. Opolskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 07.02.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Jarzeb, dzieki za info. No nic szukamy dalej... ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 08.02.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Pojawiało side kilka watków a chetnie dodam swoje 5 groszy: 1. Hajduk - Spartherm z tego co wiem te firmy mają wspólne korzenie ale jak to bywa w interesach wspólnicy nie mogli znaleźć wspólnego języka i .. powstały dwie firmy - polska i niemiecka. Dlatego produkują niemal identyczne wkłady, ale tylko niemal np. jeżeli porównamy dany model Sp bliźniaczy z H to okaże się, że w H trzeba dopłacić np. za: wysokość szyby, łamane szkło - standard w H to szyba pryzmatyczna złożona z trzech elementów pomiedzy którymi są szczeliny a w finale uzyskamy w H cenę zblizoną do Sp (jeszce coś było ale już nie pamietam ) 2. Sp podaje maje moce - też słyszałem, że chodzi o sprawy podatkowe i dlatego zaniżają moce. Jeżeli porównujemy dwa wkłady o przybliżonych gabarytach i wadze i jeden podaje 9kW a drugi 24kW to chyba jest tak jak z magnetofonami sprzedawanymi kiedyś na rynku radyjko wielkości aparatu telefonicznego z podaną mocą 1000W 3. Jakość szamotu w Sp - pojawiły się głosy, że od jakiegoś czasu jest on lepszy. Jak ja kupowałem wkład (ponad rok temu) to wówczas Sp reklamował promocję na linię Ambiente. A linia Ambiente to nie do końca Spartherm albowiem Sp wykupił od firmy Olsberg właśnie linię produkcyjna Ambiente, która jest nieco inna od "standardowego" Sp. Różnice: - inny szamot nie tylko gatunek ale i inna wielkość i kształt płytek - żeliwny czopuch- tak więc Sp lini Ambiente to produkt stalowo(korpus)-żeliwno-szamotowy. A na koniec refleksja czy H czy Sp - zakładając, że rzeczywiście są podobne: ostatnio w tv pojawiły się głosy, że ten sam produkt - tej samej firmy np. kawa ale wyprodukowany w niemczech dla niemców smakuje i pachnie inaczej (lepiej) niż wyprodukowany dla polskich odbiorców - takie niestety są opinie konsumentów chociaż producenci zaprzeczają aby to było mozliwe. Ja wybrałem Spartherm z szyba pryzmatyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 08.02.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 no i obrobienie tych dwoch wkladow -zupelnie inna bajkadlatego wybralem sparteherm varia narozny ;-co do serii ambiente - slyszalem to samo i wcale bym sie nie zastanawial gdybym mogl dostac narozny (ze wzgledu na cene)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts