Jarzeb 03.11.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 pewnie dlatego ze sie ciezko robi - jak ktos malo wprawiony i zle zacznie to narozniki mu sie podnosza i ciezko plaszczyzne zachowac mi tez odradzali az przyszedl gosciu ktoremu wszystko jedno- i robi frezowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.11.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja mam 15cm.Kołki minimum 22cm.Styropian jest praktycznie każdej grubości co 1cm.Nie wiem do ilu,ale brałem też kilka m3 o grubości 20cm na gzymsy i takie tam narożniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.11.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 jeszcze malucienkie pytanko: a po ile stoi 5 cm za m2? 1 m3 = 20 m2 styropianu 5 cm 1 m3 FS15 kosztuje około 120 zł, więc 1 m2 kosztuje ok. 6 zł a jaka jest różnica w cenie między FS 15 a FS 20, czy niecałe 8 zł za m2 FS20 to dobra cena z transportem?? Dobra. Normalnie różnica w cenie to jakieś 30-40 zł między FS15 a FS20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.11.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja zakupiłem 15cm frezowany prosto z fabryki (Styropak) za bardzo dobrą cenę (niższa jak w hurtowniach przy moich bardzo dużych rabatach) i wcale nie był na zamówienie. Oczywiście maszyny mogą zrobić do 50cm ale wtedy to już jest na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 03.11.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 w dziale ogłoszeń jest paru gości handlujących styropianem...sam tak kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.11.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 O tym ze styropian powinien byc sezonowany to chyba wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 03.11.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Mój wykonawca odradzał mi frezowany i miał rację. Dlaczego ci odradzał frezowany? Bo mniej kosztuje nie frezowany. Bo mój wykonawca potrafił przykleić równiótko styropian bez frezu i zrobił to bardzo dobrze. Dodatkowo odradził mi kołkowanie na całej powierzchni a jedynie w newrargicznych punktach tj np narożniki - ściany są z MAXa Styropian miałem sezonowany (prawie 1 rok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 03.11.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja też mam 15cm frezowany. I powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie innego. Jak nieraz widzę co robotnicy robią na co poniektórych budowach to nie wiem co by wyszło ze zwykłego styropianu. Znaczy wiem - szpary zakleili by klejem, a inwestor by dostał informację, że wsadzili tam paski styropianu Chyba mało jest takich wykonawców jakich miał thalex! Niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.11.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 dokladniebylem wczoraj obejrzec postepy ocieplania -i bez frezu nie widze tego wcale. Po prostu szkoda tych cm styropianu jesli co 0.5 m mamy szpare chocby tylko na 1mmTo by musial byc super dokladny gosc - aby udalo sie ulozyc na scisk(wcale nie wspominajac o super rownych scianach)pzdrferez kosztowal chyba 8zl na 1m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 04.11.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Mam docieplony szczyt domu styropianem 10 + 5cm bez frezu na mijankę. Ktoś tu napisał, ze tak jest źle - dlaczego ? Cenowo ta zabawa wyszła mi bardzo ładnie (90zł/m3), chodź na reszte domu planuje jednak 15 cm z frezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.11.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Najlepiej jak by byl gotowy o grubosci 15cm tylko ze nie mam pojecia czy taki dostane i chcialbym zeby sie wypowiedzili Ci którzy maja ocieplenie tej gróbosci. ja mam dom ocieplony 15. taki styropian istnieje!!!! i nie mam w domu termosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 04.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 dokladnie bylem wczoraj obejrzec postepy ocieplania - i bez frezu nie widze tego wcale. Po prostu szkoda tych cm styropianu jesli co 0.5 m mamy szpare chocby tylko na 1mm To by musial byc super dokladny gosc - aby udalo sie ulozyc na scisk no i jaki z tego wniosek? ze na 500 mm jeden mm szpary? to daje jakies 2 promile calej powierzchni domu zle docieplonej czyli jak ktos ma 200 m2 to wychodzi jakies 0,4 m2 niedocieplonej sciany ... czy na pewno jest to takie straszne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.11.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 O tym ze styropian powinien byc sezonowany to chyba wiecie ??? A to pierwsze słyszę, czy mógłbyś rozwinąć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.11.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 dokladnie bylem wczoraj obejrzec postepy ocieplania - i bez frezu nie widze tego wcale. Po prostu szkoda tych cm styropianu jesli co 0.5 m mamy szpare chocby tylko na 1mm To by musial byc super dokladny gosc - aby udalo sie ulozyc na scisk no i jaki z tego wniosek? ze na 500 mm jeden mm szpary? to daje jakies 2 promile calej powierzchni domu zle docieplonej czyli jak ktos ma 200 m2 to wychodzi jakies 0,4 m2 niedocieplonej sciany ... czy na pewno jest to takie straszne ??? to troszke podobnie jak z uchylonym oknem choc dasz metr styro na sciany, a okno bedziesz mial otwarte w srodku bedzie lod oczywiscie przesadzam ale jestem przekonany iz lepiej dac 5cm bez szpar niz 15 z... i stad frez Ponadto te spary to min. 1mm i dokola kazdej plyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.11.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 O tym ze styropian powinien byc sezonowany to chyba wiecie ??? A to pierwsze słyszę, czy mógłbyś rozwinąć temat? mowi sie ze swiezy styro jeszcze pracuje - tzn zmienia wielkosc i ksztalt ile w tym prawdy nie wiem przedstawiciel firmy na moje pytanie odpowiedzial "a co nie pracuje".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 04.11.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Po prostu kurczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.11.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A ja ci sugeruje 12 cm i masz problem z głowy. Nie ma uzasadnienia ekonomicznego dla styropianu o grubości powyżej 12 cm. No chyba, że na jakiejś dziwnie chudej ścianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 04.11.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A przy 12 jest sens ekonomiczny Dobrze by bylo senser udowadniac jakimis konkretnymi przykladami takie tezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.11.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A przy 12 jest sens ekonomiczny Dobrze by bylo senser udowadniac jakimis konkretnymi przykladami takie tezy. Rozsądek mówi, że 12 cm jest tańsze od 15, nie sypne ci definicją II zasady termodynamiki, chodzi o to że taka jest powszechnie obowiązująca wiedza na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 04.11.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dziwnym trafem ta "powszecha" wiedza mnie ominela. Nie wiem skad sie wzielo 12 cm jako najodpowiedniejsza grubosc. Czemu nie napisales np. 5 cm. A tak samo ekonomiczne jest stosowanie 5 jak 12 cm jak i 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts