Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TP S.A. na Działce

AnonimGall

Recommended Posts

Mam pytanie... Dostałem od rodziców działkę, na terenie której znajduje się studzienka TP S.A.

Tato mój wyraził kiedyś zgodę na to, aby się ona tam znalazła (niestety nie odpłatnie). Jest jakaś realna szansa abym obecnie mógł z tego tytułu uzyskać jakąś gratyfikację od TPSA ?

Może miał ktoś podobną sytuacje ze słupami czy studzienkami telekompromitacji

Temat juz taki byl gdzies na forum. Powiem ci ze swojego dosiwadzcznie ze mósial bys sprawe wniesc do sadu o odszkodowanie ale niewiem czy gra jest warata swieczki. Nasze sady dzialaja jak dzialaja i spraw moze trwac latami a adwokat jak wiadomo kosztuje w razie przegranej zostaniesz obarczony wszystkimi kosztami sadowymi. Ale jak to mówia do odwaznych swiat nalezy :p

• 2 months później...
Chyba jednak sprobuję powalczyć z tą studzienką tepsy (przynajmniej dopoki sił i czasu i starczy), mój tato nie pamięta czy mu dali coś do podpisania czy nie. Na początek z tego co wyczycztałem w innych wątkach należy wystąpić do tepsy o przedstawienie dokumentów na podstawie których wykonano instalację wspomnianej studzienki (pozwolenie na budowę + zgoda właściciela działki). Może ktoś wie do jakiego działu konkretnie mam skierować pismo, czy wysłać je do centrali tpsa czy do jakiegoś oddziału (w moim przypadku był by to Rzeszów). Lepiej wysłać im to poleconym czy można poprostu zanieść pismo (oczywiście za potwierdzeniem złożenia). Jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki i uwagi to bardzo chętnie.....