AnonimGall 02.11.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Mam pytanie... Dostałem od rodziców działkę, na terenie której znajduje się studzienka TP S.A. Tato mój wyraził kiedyś zgodę na to, aby się ona tam znalazła (niestety nie odpłatnie). Jest jakaś realna szansa abym obecnie mógł z tego tytułu uzyskać jakąś gratyfikację od TPSA ?Może miał ktoś podobną sytuacje ze słupami czy studzienkami telekompromitacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 02.11.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Temat juz taki byl gdzies na forum. Powiem ci ze swojego dosiwadzcznie ze mósial bys sprawe wniesc do sadu o odszkodowanie ale niewiem czy gra jest warata swieczki. Nasze sady dzialaja jak dzialaja i spraw moze trwac latami a adwokat jak wiadomo kosztuje w razie przegranej zostaniesz obarczony wszystkimi kosztami sadowymi. Ale jak to mówia do odwaznych swiat nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 03.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 kiedyś tpsa chciała mi wcisnąc umowę, że sie zgadzam na ich kabel i oświadczam, ze biore na siebie w razie sprzedaży nieruchomości, ze w akcie będzie zawarte info o tym kablu pogoniłam ich i tyle obawiam się, że Twój Ojciec podpisał coś podobnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 07.01.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Chyba jednak sprobuję powalczyć z tą studzienką tepsy (przynajmniej dopoki sił i czasu i starczy), mój tato nie pamięta czy mu dali coś do podpisania czy nie. Na początek z tego co wyczycztałem w innych wątkach należy wystąpić do tepsy o przedstawienie dokumentów na podstawie których wykonano instalację wspomnianej studzienki (pozwolenie na budowę + zgoda właściciela działki). Może ktoś wie do jakiego działu konkretnie mam skierować pismo, czy wysłać je do centrali tpsa czy do jakiegoś oddziału (w moim przypadku był by to Rzeszów). Lepiej wysłać im to poleconym czy można poprostu zanieść pismo (oczywiście za potwierdzeniem złożenia). Jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki i uwagi to bardzo chętnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 09.01.2006 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Właśnie się dowiedziałem na błękitnej lini że można zostawić w najbliższym odziale, ale oni i tak to wysyłają do Centralnej Kancelari w Katowicach, Bażanrów 35. Wysyłam zatem bezpośrednio do Katowic, zobaczymy co będzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts