kirkris 13.07.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 W sumie masz rację - wygląda podobnie, tylko sufit inny Od wczoraj w kuchni mam już oświetlenie w suficie podwieszanym i czekam jedynie na montaż trafo 12V w rozdzielniach do halogenów w łazienkach - wtedy będzie można już zrobić fotki K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 13.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Kirkris - a masz może fotkę z przedsionka, nie podobaja mi się przejście do pom. gosp z salonu i chciałabym je przenieść - zastanawiam się czy może nie zrobić go z przedsionka. a i jeszcze jedno nie obawiasz się, że zapach spalin samochodowych z garażu będzie sie przenosił do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.07.2007 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie mam takiej fotki - jeszcze Co do wejścia do pom. gosp. to i tak schowa się za schodami, a poza tym plauję zrobić drzwi takie jak w innych pomieszceniach więc nie będzie się rzucać w oczy. Poza tym ściana jest bardzo duża więc te drzwi trochę ją zmniejszają optycznie (ale może po prostu się przyzwyczaiłem). Zlikwidowałem przejście z garazu do domu, własnie z tego powodu Dom ma szeroki okap dachu więc nawet jak będzie deszcz to da się dojść do domu bez parasola Na ścianie zamiast drzwi mam instalacje i piec pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 13.07.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 to fajnie ja też właśnie o tym myślałam, żeby zlikwidować zupełnie przejście z domu do garażu. Cały czas weruje ten projekt, bo napewno będę w nim robiła zmiany a chciałabym iść do architekta już z gotowymi propozycjami żeby nie zmieniać kilka razy. A Ty jak patrzysz na ten przedsionek to co myślisz o umieszczeniu w nim drzwi - da sie to zrobić i czy nie popsuje to funkcjonalności pomieszczenia? A jakie będą schody? zabudowane do podłogi czy tylko trepy i jakaś stalowa konstrukcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.07.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja mam inną koncepcję - to wg mnie jest miejsce na szafę na ciuchy wierzchnie i buty jak na rysunku http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/wiatroap.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 13.07.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 No właśnie wiem, że to idealne miejsce na szafę - sama już nie wiem chyba poczekam na efekt wygladu po zamontowaniu schodów u Ciebie, może rzeczywiście schody trochę zatuszują. Ja napewno chcę przedłużyć garaż, żeby zrobić dużą kotłownię na jego tyłach , bo napewno nie będę robiła ogrzewania gazowego a raczej piec na miał czy groszek więc potrzebuje więcej miejsca i pomieszczenia oddzielonego od części mieszkalnej. Kirkris a co generalnie byś zmienił patrząc teraz na dom, czego nie przewidziałeś na etapie projektu i budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.07.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Piwnicę Dla Ciebie też może to być rozwiązanie, bo wtedy kotłownie wsadź na dół !!!!! Ponadto możesz zrobić tam pralnię, bo tej brakuje w tym domu. Pozostałe rzeczy uwzględniliśmy robiąc adaptację (wydzielenie 2 garderób, zmianę konstrukcji wejścia do łazienki dolnej, częścowe zamknięcie kuchni) Dolnej łazienki bym nie likwidował bo górna nie jest zbyt wielka i ma dużo skosów więc nie zmieścisz tam kabiny i wanny. Dolna jest wprost stworzona pod kabinę prysznicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.07.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 trochę nowych fotek - głównie elektryka i taras z przodu światełka dookoła domu: http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_OENRY0_m-1.jpg http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_4QSQLZm.jpg oraz kinkiety na korytarzu http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_L81TK7_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.07.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Cześć! Gratuluję pięknego domku! Mam pytanie odnośnie doniczek przy schodach wejściowych, czy są na fundamentach, zbrojone, co jest wewnątrz, czy zaizolowane? Pytania dość chaotyczne ale okazało się, że będę miała również doniczkę przy schodach wejściowych i nie wiem jak to ugryżć. Pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.07.2007 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Cześć! Gratuluję pięknego domku! Mam pytanie odnośnie doniczek przy schodach wejściowych, czy są na fundamentach, zbrojone, co jest wewnątrz, czy zaizolowane? Pytania dość chaotyczne ale okazało się, że będę miała również doniczkę przy schodach wejściowych i nie wiem jak to ugryżć. Pomocy... Doniczki są murowane z bloczków betonowych, izolowane dwukrotnie dysperbitem, na wierzch siatka i klej a potem tynk. Na dole mają otwór do odprowadzenia nadmiaru wody. Mam nadzieję że wytrzymają, chociaż zastanawiam się nad mozliwością ewentualnego dodatkowego zaizolowania przeciwwodnego Sam nie wiem - na razie jeszcze są całkiem puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.07.2007 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 mam rysunki kuchni, co prawda nie są dokładnie takie jak ma ona wyglądać (np. słoje na drewnie będą poziomo, fronty lakierowane a kolor biały na obrazku nie ma być biały tylko lekko "złamany") Ale poglądowo widać http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/7.jpg http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 16.07.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 jezuu ale te BONIE mi sie podobaja koncze wlasnie remocik w firmie...malowanko itp....i z malarzem rozmawialem na ten temat...wszystko ladne ale kurzy sie szybko w tych szcelicnach i brzydko to potem wyglada Ale nowe zejebi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.07.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 z zewnątrz cudo... nie mogę się doczekać zobaczenia wykończonej wersji wnętrz... gratuluję gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.07.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 jezuu ale te BONIE mi sie podobaja koncze wlasnie remocik w firmie...malowanko itp....i z malarzem rozmawialem na ten temat...wszystko ladne ale kurzy sie szybko w tych szcelicnach i brzydko to potem wyglada Ale nowe zejebi..... Jak się zabrudzą to wezmę myjkę wodną i umyję - tynk akrylowo-silikonowy podobno daje się myć wodą A jak nie to pomaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.07.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 z zewnątrz cudo... nie mogę się doczekać zobaczenia wykończonej wersji wnętrz... gratuluję gustu dziekuję, prace trwają więc fotki będą niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Cześć! Gratuluję pięknego domku! Mam pytanie odnośnie doniczek przy schodach wejściowych, czy są na fundamentach, zbrojone, co jest wewnątrz, czy zaizolowane? Pytania dość chaotyczne ale okazało się, że będę miała również doniczkę przy schodach wejściowych i nie wiem jak to ugryżć. Pomocy... Doniczki są murowane z bloczków betonowych, izolowane dwukrotnie dysperbitem, na wierzch siatka i klej a potem tynk. Na dole mają otwór do odprowadzenia nadmiaru wody. Mam nadzieję że wytrzymają, chociaż zastanawiam się nad mozliwością ewentualnego dodatkowego zaizolowania przeciwwodnego Sam nie wiem - na razie jeszcze są całkiem puste Dziękuję za wytyczne odnośnie doniczek, cos będę kombinowała, oby tylko efekt był choć zbliżony do Twojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 17.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 kirkris RACJA ! Ze ja o tym nie pomyslalem Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 17.07.2007 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a ja tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.07.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 kirkris - pamietam Twoj dom jako stan surowy ...otwarty (i rozne przeboje z budowa) Super wyszło! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.07.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 kirkris - pamietam Twoj dom jako stan surowy ...otwarty (i rozne przeboje z budowa) Super wyszło! pozdrawiam! Dzięki, własnie dobiegamy końca naszej męki Nigdy więcej budowy domu !!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts