Suza 26.07.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Bardzo ładnie, a kiedy planujesz montaż oscieżnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 26.07.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Bardzo ładnie, a kiedy planujesz montaż oscieżnic? Jak wybiorę drzwi Z tym to jeszcze daleko bo jakoś nie mogę się zdecydować Żona chciałaby drzwi ze szklanym środkiem - ja z kolei niespecjalnie bo nie mają uszczelnień przy szybie - po co walczyć o dźwiękoszczelne ściany jak i tak dźwięki przejdą szczelinami pod i nad drzwiami Musimy znaleźć wspólne rozwiązanie - aha, i jeszcze musi nie być zbyt drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 26.07.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 No to czekamy na efekt kompromisu mam nadzieję, ze przy montazu nie uszkodzą podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 26.07.2007 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 No to czekamy na efekt kompromisu mam nadzieję, ze przy montazu nie uszkodzą podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.07.2007 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 rozpoczęte układanie parkietu na dole http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_OSC34J_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 29.07.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Hej Kirkis To ja ta od umywalek Mam pytanko dotyczące ogrzewania zauważyłam ze masz grzejnik pod oknem moje pytanie więc jakie zastosowałeś ogrzewanie, czym będziesz ogrzewać jakieś nowości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.07.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witaj Ogrzewanie jest strasznie kombinowane - aż się boję jak będzie działać w rzeczywistości W salonie jest grzejnik kanałowy (wymaga dużych temperatur), w jadalni - zwykły ścienny, a w korytarzu, kuchni, wiatrołapie i łaziencie - podłogówka (ta z kolei pracuje na niskich temp) Na górze jest tylko kawałek podłogówki i reszta to grzejniki. Do tego załozony jest piec kondensacyjny - taki miszmasz Niestety na etapie decyzji o systemie grzewczym byłem całkiem zielony a ci co kładli to chceli tylko zarobić jak najwięcej Sam jestem ciekaw co z tego będzie jak się to uruchomi na jesieni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 30.07.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hej Kirkis! Czy to znaczy że jedynym zródłem ogrzewania jest piec kondensacyjny? Czy może wspierasz się innym żródłem np. kominkiem lub kolektorami słonecznymi Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.07.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mamy jeszcze kominek z DGP ale już na tym koniec I tak to wszytsko kosztuje majątek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabulka 30.07.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 jak dla mnie ten projekt - to przerost formy nad treścia, za dużo na zewnątrz "dekoracji",cegiełek wokół każdego okna (pasujących bardziej na kominek), metaloplasyki itd- przez to dom wygląda jak choinka na święta. I niestety jego styl nie pasuje do otoczenia, a wręcz się z nim gryzie. Jeśli kuchnia jest taka mała jak na zdjęciu to wygodniej będzie gotować w holu... Raczej się teraz odchodzi od wielkich przestrzeni komunikacjyjnych - to moda z przed około 10 lat. Prostota jest ponadczasowa i zawsze modna - tu niestety tego brakuje - poza płytkami w łazience. Ale to jest moja skromne zdanie i każdy ma swój gust oczywiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 30.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witaj Ogrzewanie jest strasznie kombinowane - aż się boję jak będzie działać w rzeczywistości W salonie jest grzejnik kanałowy (wymaga dużych temperatur), w jadalni - zwykły ścienny, a w korytarzu, kuchni, wiatrołapie i łaziencie - podłogówka (ta z kolei pracuje na niskich temp) Na górze jest tylko kawałek podłogówki i reszta to grzejniki. Do tego załozony jest piec kondensacyjny - taki miszmasz Niestety na etapie decyzji o systemie grzewczym byłem całkiem zielony a ci co kładli to chceli tylko zarobić jak najwięcej Sam jestem ciekaw co z tego będzie jak się to uruchomi na jesieni pozdrawiam Dlaczego uwazasz ze strasznie wykombinowane? Jesli chodzi o ogrzewanie gazem to piec kondensacyjny jest najbardzaiej ekonomiczny, kazdy z wymienionych przez ciebie systemów moze działać z powodzeniem w tym układzie pod warunkiem dobrego mieszacza z regulatorem na obiegach podlogowki, grzejnik kanalowy i grzejniki płytowe to wlasciwie to samo tylko inaczej zamontowane i gdy ich wielkosc dobrana jest na parametry niskotemperaturowe (czyili 55/45 ew. 65/45 - wieksza powierzchnia, długosc) to wszystko przy regulacji pogodowej powinno dzialac bez zastrzezen. Najwazniejsze jest serce czyli kotlownia, jesli będzie wszystko dobrze spięte i wyregulowane nie powinniście mieć żadnych problemów z ogrzewaniem domu. P.S. dom jest bardzo ładny i bardzo lubie ogladać zdjecia z waszej budowy. Pozdrawiam serdecznie - Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.07.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witaj, niestety nie mamy odrebnego obiegu do podłogówki tylko 4 zawory RTL Właczyłem ostatnio piec i grzało, chociaż grzejnik kanałowy raczej cienko ciągnął Mam nadzieję, że nie będę musiał go wymienić na mocniejszy K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.07.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 jak dla mnie ten projekt - to przerost formy nad treścia, za dużo na zewnątrz "dekoracji",cegiełek wokół każdego okna (pasujących bardziej na kominek), metaloplasyki itd- przez to dom wygląda jak choinka na święta. I niestety jego styl nie pasuje do otoczenia, a wręcz się z nim gryzie. Jeśli kuchnia jest taka mała jak na zdjęciu to wygodniej będzie gotować w holu... Raczej się teraz odchodzi od wielkich przestrzeni komunikacjyjnych - to moda z przed około 10 lat. Prostota jest ponadczasowa i zawsze modna - tu niestety tego brakuje - poza płytkami w łazience. Ale to jest moja skromne zdanie i każdy ma swój gust oczywiście. Pozdrawiam Jasne że każdy może mieć swój gust Co do wielkości pomieszczeń i przestrzeni komunikacyjnych to proponuję zajrzeć na stronę Archipelagu a nie zgadywać na podstawie zdjęć Chętnie zobaczyłbym Twój prosty dom, zamieść jakieś zdjęcia. Lubię prostotę ale tylko jeśli ma w sobię pewną harmonię - a nie prostotę za wszelką cenę Co do otoczenia to rozumiem, że miałaś okazję nas odwiedzić i obejrzałaś sobie okolicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA_GRZESIEK 31.07.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 jak dla mnie ten projekt - to przerost formy nad treścia, za dużo na zewnątrz "dekoracji",cegiełek wokół każdego okna (pasujących bardziej na kominek), metaloplasyki itd- przez to dom wygląda jak choinka na święta. I niestety jego styl nie pasuje do otoczenia, a wręcz się z nim gryzie. Jeśli kuchnia jest taka mała jak na zdjęciu to wygodniej będzie gotować w holu... Raczej się teraz odchodzi od wielkich przestrzeni komunikacjyjnych - to moda z przed około 10 lat. Prostota jest ponadczasowa i zawsze modna - tu niestety tego brakuje - poza płytkami w łazience. Ale to jest moja skromne zdanie i każdy ma swój gust oczywiście. Pozdrawiam Jasne że każdy może mieć swój gust Co do wielkości pomieszczeń i przestrzeni komunikacyjnych to proponuję zajrzeć na stronę Archipelagu a nie zgadywać na podstawie zdjęć Chętnie zobaczyłbym Twój prosty dom, zamieść jakieś zdjęcia. Lubię prostotę ale tylko jeśli ma w sobię pewną harmonię - a nie prostotę za wszelką cenę Co do otoczenia to rozumiem, że miałaś okazję nas odwiedzić i obejrzałaś sobie okolicę? żeby Ci czasem nie przyszło do głowy przejmowac sie tak PROSTĄ krytyką, domek jest elegancki no chyba ze ktos woli mieszkanie w bloku na 6-tym pietrze:)(bez windy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.07.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 31.07.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 kirkris, bardzo ładne wnetrze !!!!!! A masz juz moze garderobe zrobioną ??? Jezeli tak to prosze o fotki!! Ja nie mam pojecia jak u siebie zrobic i chcialam moze coś sciągnac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.07.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Niestety, jeszcze nie doszliśmy do tego etapu Meble są jeszcze przed nami teraz zamawiamy AGD do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 31.07.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 @kirkris na kiedy planujecie przeprowadzkę? patrzę i patrzę na zdjęcia i napatrzeć się nie mogę - naprawdę piękna prostota, dla niektórych może wydawać się zbyt "sterylnie" ale mi się podoba - lubię minimalizm i funkcjonalność z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA_GRZESIEK 31.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 @kirkris na kiedy planujecie przeprowadzkę? patrzę i patrzę na zdjęcia i napatrzeć się nie mogę - naprawdę piękna prostota, dla niektórych może wydawać się zbyt "sterylnie" ale mi się podoba - lubię minimalizm i funkcjonalność z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac... Mysle o tej samej linni tubadzin w lazience:) Sorki kirkis że nie o Tobie u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 01.08.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 @kirkris na kiedy planujecie przeprowadzkę? patrzę i patrzę na zdjęcia i napatrzeć się nie mogę - naprawdę piękna prostota, dla niektórych może wydawać się zbyt "sterylnie" ale mi się podoba - lubię minimalizm i funkcjonalność z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac... Jak tylko wyschną podłogi po lakierze Mam nadzieję że całkiem niedługo Zostało jeszcze jednak trochę pracy - gniazdka i właczniki na dole, dopiąć instalację elektryczną bo nie wszystko działa jak trzeba, dokończyć podłogi, sprawdzić cyrkulację w hydraulice (bo coś chyba jest nie tak ), zakupić drzwi, zamontować kuchnię, zrobić instalację tv, szafy wnękowe i garderoby no i kupić meble oraz sprzęt AGD jednak dużo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts