Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładnie, a kiedy planujesz montaż oscieżnic?

Jak wybiorę drzwi :(

Z tym to jeszcze daleko bo jakoś nie mogę się zdecydować

Żona chciałaby drzwi ze szklanym środkiem - ja z kolei niespecjalnie bo nie mają uszczelnień przy szybie - po co walczyć o dźwiękoszczelne ściany jak i tak dźwięki przejdą szczelinami pod i nad drzwiami :roll:

Musimy znaleźć wspólne rozwiązanie - aha, i jeszcze musi nie być zbyt drogie :)

Witaj :)

Ogrzewanie jest strasznie kombinowane - aż się boję jak będzie działać w rzeczywistości :roll:

W salonie jest grzejnik kanałowy (wymaga dużych temperatur), w jadalni - zwykły ścienny, a w korytarzu, kuchni, wiatrołapie i łaziencie - podłogówka (ta z kolei pracuje na niskich temp) :o

Na górze jest tylko kawałek podłogówki i reszta to grzejniki.

Do tego załozony jest piec kondensacyjny - taki miszmasz :(

Niestety na etapie decyzji o systemie grzewczym byłem całkiem zielony a ci co kładli to chceli tylko zarobić jak najwięcej :(

Sam jestem ciekaw co z tego będzie jak się to uruchomi na jesieni :)

pozdrawiam

jak dla mnie ten projekt - to przerost formy nad treścia, za dużo na zewnątrz "dekoracji",cegiełek wokół każdego okna (pasujących bardziej na kominek), metaloplasyki itd- przez to dom wygląda jak choinka na święta. I niestety jego styl nie pasuje do otoczenia, a wręcz się z nim gryzie. Jeśli kuchnia jest taka mała jak na zdjęciu to wygodniej będzie gotować w holu... Raczej się teraz odchodzi od wielkich przestrzeni komunikacjyjnych - to moda z przed około 10 lat. Prostota jest ponadczasowa i zawsze modna - tu niestety tego brakuje - poza płytkami w łazience.

Ale to jest moja skromne zdanie i każdy ma swój gust oczywiście. Pozdrawiam

Witaj :)

Ogrzewanie jest strasznie kombinowane - aż się boję jak będzie działać w rzeczywistości :roll:

W salonie jest grzejnik kanałowy (wymaga dużych temperatur), w jadalni - zwykły ścienny, a w korytarzu, kuchni, wiatrołapie i łaziencie - podłogówka (ta z kolei pracuje na niskich temp) :o

Na górze jest tylko kawałek podłogówki i reszta to grzejniki.

Do tego załozony jest piec kondensacyjny - taki miszmasz :(

Niestety na etapie decyzji o systemie grzewczym byłem całkiem zielony a ci co kładli to chceli tylko zarobić jak najwięcej :(

Sam jestem ciekaw co z tego będzie jak się to uruchomi na jesieni :)

pozdrawiam

Dlaczego uwazasz ze strasznie wykombinowane?

Jesli chodzi o ogrzewanie gazem to piec kondensacyjny jest najbardzaiej ekonomiczny, kazdy z wymienionych przez ciebie systemów moze działać z powodzeniem w tym układzie pod warunkiem dobrego mieszacza z regulatorem na obiegach podlogowki, grzejnik kanalowy i grzejniki płytowe to wlasciwie to samo tylko inaczej zamontowane i gdy ich wielkosc dobrana jest na parametry niskotemperaturowe (czyili 55/45 ew. 65/45 - wieksza powierzchnia, długosc) to wszystko przy regulacji pogodowej powinno dzialac bez zastrzezen. Najwazniejsze jest serce czyli kotlownia, jesli będzie wszystko dobrze spięte i wyregulowane nie powinniście mieć żadnych problemów z ogrzewaniem domu.

P.S. dom jest bardzo ładny i bardzo lubie ogladać zdjecia z waszej budowy.

Pozdrawiam serdecznie - Aga.

jak dla mnie ten projekt - to przerost formy nad treścia, za dużo na zewnątrz "dekoracji",cegiełek wokół każdego okna (pasujących bardziej na kominek), metaloplasyki itd- przez to dom wygląda jak choinka na święta. I niestety jego styl nie pasuje do otoczenia, a wręcz się z nim gryzie. Jeśli kuchnia jest taka mała jak na zdjęciu to wygodniej będzie gotować w holu... Raczej się teraz odchodzi od wielkich przestrzeni komunikacjyjnych - to moda z przed około 10 lat. Prostota jest ponadczasowa i zawsze modna - tu niestety tego brakuje - poza płytkami w łazience.

Jasne że każdy może mieć swój gust :)

Co do wielkości pomieszczeń i przestrzeni komunikacyjnych to proponuję zajrzeć na stronę Archipelagu a nie zgadywać na podstawie zdjęć :lol:

Chętnie zobaczyłbym Twój prosty dom, zamieść jakieś zdjęcia. Lubię prostotę ale tylko jeśli ma w sobię pewną harmonię - a nie prostotę za wszelką cenę :lol:

Co do otoczenia to rozumiem, że miałaś okazję nas odwiedzić i obejrzałaś sobie okolicę?

Jasne że każdy może mieć swój gust :)

Co do wielkości pomieszczeń i przestrzeni komunikacyjnych to proponuję zajrzeć na stronę Archipelagu a nie zgadywać na podstawie zdjęć :lol:

Chętnie zobaczyłbym Twój prosty dom, zamieść jakieś zdjęcia. Lubię prostotę ale tylko jeśli ma w sobię pewną harmonię - a nie prostotę za wszelką cenę :lol:

Co do otoczenia to rozumiem, że miałaś okazję nas odwiedzić i obejrzałaś sobie okolicę?

żeby Ci czasem nie przyszło do głowy przejmowac sie tak PROSTĄ krytyką, domek jest elegancki no chyba ze ktos woli mieszkanie w bloku na 6-tym pietrze:)(bez windy) :wink:

@kirkris

na kiedy planujecie przeprowadzkę?

patrzę i patrzę na zdjęcia i napatrzeć się nie mogę - naprawdę piękna prostota, dla niektórych może wydawać się zbyt "sterylnie" ale mi się podoba - lubię minimalizm i funkcjonalność

z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac...

@kirkris

patrzę i patrzę na zdjęcia i napatrzeć się nie mogę - naprawdę piękna prostota, dla niektórych może wydawać się zbyt "sterylnie" ale mi się podoba - lubię minimalizm i funkcjonalność

Mysle o tej samej linni tubadzin w lazience:)

Sorki kirkis że nie o Tobie u Ciebie:) :wink:

@kirkris

Jak tylko wyschną podłogi po lakierze :)

Mam nadzieję że całkiem niedługo

Zostało jeszcze jednak trochę pracy - gniazdka i właczniki na dole, dopiąć instalację elektryczną bo nie wszystko działa jak trzeba, dokończyć podłogi, sprawdzić cyrkulację w hydraulice (bo coś chyba jest nie tak :(), zakupić drzwi, zamontować kuchnię, zrobić instalację tv, szafy wnękowe i garderoby no i kupić meble oraz sprzęt AGD :o :o :o

jednak dużo

pozdrawiam