Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak tam postępy prac? czekam na nowe zdjęcia - z chęcią zobaczę ukończoną podłogę w salonie (to połączenie gresu z drewnem bardzo mi się podoba)

sprzęt AGD do kuchni juz wybrany? u mnie przywożą jutro i nie mogę się doczekać :)

jakby co to polecam sklep mojego znajomego - http://www.best-media.pl - można wynegocjować dobre ceny

jak tam postępy prac? czekam na nowe zdjęcia - z chęcią zobaczę ukończoną podłogę w salonie (to połączenie gresu z drewnem bardzo mi się podoba)

sprzęt AGD do kuchni juz wybrany? u mnie przywożą jutro i nie mogę się doczekać :)

jakby co to polecam sklep mojego znajomego - http://www.best-media.pl - można wynegocjować dobre ceny

Podłoga lezy i schnie tylko nie mogę się umówić na cyklinowanie (podobno min. za 3 tygodnie :o :( )

Sprzęt już jest tylko szafki częsciowo wracają do fabryki - kolejne 2 tygodnie w plecy :(

AGD kupowaliśmy w wielu sklepach - tam gdzie było najtaniej :)

Hej kirkris ! Mam małe pytanko czy pomieszczenia na górze poprzez dużą ilość skosów nie wydają się zbyt małe! Jak z ich ustawnością ?//? :)

Dla mnie są całkiem całkiem :)

Gedneralnie obecnie mam dwa spore pokoje w mieszkaniu (25 i 14m) a po wejściu do pomieszczeń w domu jednak czuję większą przestrzeń :)

Najbardziej pokręcony jest pokój dziecka - ale ma po podlodze 19m 2 co jest całkiem sporo - łóźko mieścimy pod ścianą ze skosem, naprzeciwko mieści się szafa i zostaje jeszcze wolna ściana. Druga część pokoju z lukarną jest już naprawdę wystarczająca dla biurka i półek ksiązkowych. Pod skosami nba wprost łóżka spokojnie da się ustawić niskie szafki na zabawki i TV na nich.

Jedynie lekki kłopot może być z biblioteką - tam ze ścian wystają miecze od słupów. W tym miejscu będzie trzeba wstawić niższe półki aby miecze nie przeszkadzały :)

Generalnie jestem zadowolony z wielkości i ustawności pomieszczeń

pozdrawiam

KK

witam

sledze juz od dluzszego czasu twoja budowe i jestem zachwycona. bardzo mi sie podoba ten projekt i jak dobrze pojdzie to na wiosne rozpoczniemy budowe :lol: duzy plus za oprzestrzen w salonie.mam jednak kilka nurtujacych pytan:

1. co ze schodami? jak dla mnie chyba beda troche strome a moze jest inna mozliwosc ich usytuowania?

2. dlaczego odgrodziliscie kuchnie od jadalni i salonu?

3. i jak macie zamiar zaslaniac okna(chodzi mi o jakies karnisze i firany)- jesli wogole macie zamiar przeciez sa takie duze i piekne - dodatkowy plus jak dfla mnie :)

witam

sledze juz od dluzszego czasu twoja budowe i jestem zachwycona. bardzo mi sie podoba ten projekt i jak dobrze pojdzie to na wiosne rozpoczniemy budowe :lol: duzy plus za oprzestrzen w salonie.mam jednak kilka nurtujacych pytan:

1. co ze schodami? jak dla mnie chyba beda troche strome a moze jest inna mozliwosc ich usytuowania?

2. dlaczego odgrodziliscie kuchnie od jadalni i salonu?

3. i jak macie zamiar zaslaniac okna(chodzi mi o jakies karnisze i firany)- jesli wogole macie zamiar przeciez sa takie duze i piekne - dodatkowy plus jak dfla mnie :)

Witaj,

ad1. schody jeszcze nie są załozone więc nie wiem jak wyjdą. Wydaje się że mogą być dość strome i długie, nie planowałem jednak zmieniać ich biegu. W takim wypadku stracisz sporo miejsca w salonie i dodatkowo jest to spora przeróbka projektu (stropu). Słyszałem o wariancie wstawienia schodów w miejsce pom. gosp. na dole :o

ad2. Kuchnia w naszym domu raczej jest dość dużo użytkowana i w związku z tym nie chcemy mieć "garów" na wierzchu. Ponadto ograniczymy rozchodzenie się zapachów i osadów (tłuszcz i opary) z kuchni. Nie zamykamy jej całkiem bo nie będzie drzwi :)

ad3. Na razie okien na dole nie zasłaniamy - też nie mamy koncepcji :)

Założymy zasłony na górę (i żaluzje w łazienkach)

pozdrawiam

witaj

Możesz jednak sprawdzić jakiej szerokosci masz opaske wokół okien :wink: ?

Jak tam dalsze postepy prac? :roll:

Prace stanęły w momencie zwrotu kuchni do poprawek. Poza tym teraz są wakacje i nikomu się nie chce robić (tzn. elektrykowi, hydraulikowi, handlowcom w sklepach itp). Musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na koniec wakacji :o :o :o

pozdr

Kirkris, bardzo podobają mi się Twoje płytki łazienkowe. Już prawie je zamówiłam, jestem jednak w rozterce, bo podłoga pasująca do nich powinna być biała. Jakie płytki macie na podłodze (producent nie proponuje podłogowych w tej serii) i czy nie sprawia Wam kłopotu utrzymanie czystości w łazience? Dawno temu miałam białą podłogę w łazience i niezbyt dobrze to wspominam.

Kirkris, bardzo podobają mi się Twoje płytki łazienkowe. Już prawie je zamówiłam, jestem jednak w rozterce, bo podłoga pasująca do nich powinna być biała. Jakie płytki macie na podłodze (producent nie proponuje podłogowych w tej serii) i czy nie sprawia Wam kłopotu utrzymanie czystości w łazience? Dawno temu miałam białą podłogę w łazience i niezbyt dobrze to wspominam.

O ile wiem, to Zirconio ma również gres polerowany w kolorze białym i czarnym w formacie ok 33x33 (o ile dobrze pamiętam) całkiem pasujący do tego.

Ja chciałem mieć podłogę mniej poślizgową więc znalazłem jakies polskie płytki o podobnym wymiarze w takich kolorach. Jest to terakota, pólmatowa i ma jeszcze jedną zaletę - jest tańsza od gresu.

Co do czystości to jeszcze nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam :)

O ile wiem, to Zirconio ma również gres polerowany w kolorze białym i czarnym w formacie ok 33x33 (o ile dobrze pamiętam) całkiem pasujący do tego.

Ja chciałem mieć podłogę mniej poślizgową więc znalazłem jakies polskie płytki o podobnym wymiarze w takich kolorach. Jest to terakota, pólmatowa i ma jeszcze jedną zaletę - jest tańsza od gresu.

Co do czystości to jeszcze nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam :)

Dzięki za informację.