Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no, no - widzę, że prace trwają... pięknie... zwłaszcza kuchnia robi na mnie wrażenie...

przypuszczam, że wkrótce przeprowadzka - zobaczysz jak to wreszcie jest we własnym domku - my pomimo, iż przeprowadziliśmy się prawie dwa miesiące temu i żyjemy jeszcze w dużym stopniu "na walizkach" odczuliśmy ogromną różnicę...

z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac...

własciwie już spędzamy tam sporo czasu - praktycznie całe weekendy i część tygodnia gdy się tylko da :)

tak z ciekawości - co Ci nie pasuje w tym Barlinku?

ja u siebie też położyłam parkiet ale przez chwilę myślałam o podobnych rozwiązaniach jak Barlinek

1) widać łączenia paneli

2) bardzo wrażliwy na wilgoć - u mnie po 2 tygodniach bez grzania na początku września (ciągłe deszcze) deski lekko połódkowały :( Teraz jak włączyłerm piec to się poprawia ale wkurza mnie taki materiał

3) drogi praktycznie jak parkiet więc wolę "prawdziwe" drewno :D

kirkris

a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać?

łączenie gresu z parkietem z korkiem - bałem sie tego ale wygląda całkiem nieźle :)

a możesz coś bliżej bo dalej nie wiem o co chodzi :-? :oops: no i jakbyś miał jakąś fotkę tego lączenia :wink:

kirkris

a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać?

łączenie gresu z parkietem z korkiem - bałem sie tego ale wygląda całkiem nieźle :)

a możesz coś bliżej bo dalej nie wiem o co chodzi :-? :oops: no i jakbyś miał jakąś fotkę tego lączenia :wink:

Nie mam na razie fotki :). Pomiędzy gres a parkiet wsuwa się pasek cienkiego korka (0,5-1 cm). Ucina się go równo z podłogą i cyklinuje wraz z całym parkietem. Potem na to lakier i koniec. Korek ma pozwalać na pracę drewna przy zmianach wilgotności :)

Kirkris,

czy zdradzisz w jakiej cenie są płytki lustrzane Zirconio i jakich są rozmiarów? W necie jakoś nie mogę się ich doszukać.

dzieki

O ile pamiętam, to płytki mają wymiar 20x40 cm a kosztowały chyba około 80 PLN/m2 (ale dokładnie nie pamiętam ile :( )

Ja tez nie mogłem ich znaleźć na stronie firmy. Były tylko w jednym sklepie w TTW w Warszawie

pozdr