kirkris 01.10.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 dziekuję za komentarze Niestety merbau jest tylko na dole, na górze jest barlinek Jatoba (ale odradzam).Teraz wybierając zrobiłbym merbau na całości domu (tym bardziej że równica cenowa nie była porażająca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 01.10.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 no, no - widzę, że prace trwają... pięknie... zwłaszcza kuchnia robi na mnie wrażenie... przypuszczam, że wkrótce przeprowadzka - zobaczysz jak to wreszcie jest we własnym domku - my pomimo, iż przeprowadziliśmy się prawie dwa miesiące temu i żyjemy jeszcze w dużym stopniu "na walizkach" odczuliśmy ogromną różnicę... z niecierpliwością czekam na zdjęcia z dalszych postępów prac... własciwie już spędzamy tam sporo czasu - praktycznie całe weekendy i część tygodnia gdy się tylko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 02.10.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 dziekuję za komentarze Niestety merbau jest tylko na dole, na górze jest barlinek Jatoba (ale odradzam).Teraz wybierając zrobiłbym merbau na całości domu (tym bardziej że równica cenowa nie była porażająca) Merbau też z Barlinka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.10.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Nie, merbau to parkiet Barlinek jest na górze i już żałuję że go połozyłem K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 02.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 tak z ciekawości - co Ci nie pasuje w tym Barlinku?ja u siebie też położyłam parkiet ale przez chwilę myślałam o podobnych rozwiązaniach jak Barlinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.10.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 tak z ciekawości - co Ci nie pasuje w tym Barlinku? ja u siebie też położyłam parkiet ale przez chwilę myślałam o podobnych rozwiązaniach jak Barlinek 1) widać łączenia paneli 2) bardzo wrażliwy na wilgoć - u mnie po 2 tygodniach bez grzania na początku września (ciągłe deszcze) deski lekko połódkowały Teraz jak włączyłerm piec to się poprawia ale wkurza mnie taki materiał 3) drogi praktycznie jak parkiet więc wolę "prawdziwe" drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 03.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam Bardzo spodobała mi się kuchnia. Doczytałam już ze drewno to polisander połysk jestem jeszcze ciekawa, czy fronty mdf są czysto białe czy jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.10.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 następne fotki schodów http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/pano_schody_m.jpg kirkris a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 04.10.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam Bardzo spodobała mi się kuchnia. Doczytałam już ze drewno to polisander połysk jestem jeszcze ciekawa, czy fronty mdf są czysto białe czy jakieś inne. fronty są waniliowe (własciwie niemal białe, ale nie do końca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 04.10.2007 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 kirkris a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać? łączenie gresu z parkietem z korkiem - bałem sie tego ale wygląda całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.10.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 kirkris a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać? łączenie gresu z parkietem z korkiem - bałem sie tego ale wygląda całkiem nieźle a możesz coś bliżej bo dalej nie wiem o co chodzi no i jakbyś miał jakąś fotkę tego lączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 05.10.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jestem pod wielki wrazeniem , pieknie juz jest, czekam z niecierplowoscia jak bedzie dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 05.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kirkris,czy zdradzisz w jakiej cenie są płytki lustrzane Zirconio i jakich są rozmiarów? W necie jakoś nie mogę się ich doszukać. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK 999 05.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 DOM naprawde rewelacja mam pytanie odnośnie obróbek okiennych , bo sam jestem na etapie ocieplenia . I teraz niewiem czy dorabiać z steropianu, czy poprostu można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 05.10.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 hej podłogi są super, też takie będę miała , powiedz gdzie kupowaliście parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 nie daje mi jedna rzecz spokoju...nie martwisz się, że przy piecu pochlapią Ci się ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.10.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 kirkris a ja mam pytanie o sposób łączenia tego gresu z merbau Bardzo spodobał mi sie ten "chodniczek" i chyba coś takiego u siebie zrobię. Możesz cos o tym napisać? łączenie gresu z parkietem z korkiem - bałem sie tego ale wygląda całkiem nieźle a możesz coś bliżej bo dalej nie wiem o co chodzi no i jakbyś miał jakąś fotkę tego lączenia Nie mam na razie fotki . Pomiędzy gres a parkiet wsuwa się pasek cienkiego korka (0,5-1 cm). Ucina się go równo z podłogą i cyklinuje wraz z całym parkietem. Potem na to lakier i koniec. Korek ma pozwalać na pracę drewna przy zmianach wilgotności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.10.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jestem pod wielki wrazeniem , pieknie juz jest, czekam z niecierplowoscia jak bedzie dalej . dzięki, ja tyeż czekam, tylko kasa się kończy i dodatkowo na wszystko trzeba strasznie długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.10.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kirkris, czy zdradzisz w jakiej cenie są płytki lustrzane Zirconio i jakich są rozmiarów? W necie jakoś nie mogę się ich doszukać. dzieki O ile pamiętam, to płytki mają wymiar 20x40 cm a kosztowały chyba około 80 PLN/m2 (ale dokładnie nie pamiętam ile ) Ja tez nie mogłem ich znaleźć na stronie firmy. Były tylko w jednym sklepie w TTW w Warszawie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.10.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 DOM naprawde rewelacja mam pytanie odnośnie obróbek okiennych , bo sam jestem na etapie ocieplenia . I teraz niewiem czy dorabiać z steropianu, czy poprostu można kupić Ja mam dorabiane, ale teraz bym chyba wolał kupić gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts