Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Koniecznie muszę się dołączyć do tych wszystkich ochów i achów jakie tu padają, bo nie mam innego wyjścia. Wszystko przepiękne, baaardzo mi się podoba, zrobione ze smakiem widac Państwo Inwestorzy mają gust. Schody przecudne, niestety ja mam betonowe wiec u mnie już takich nie będzie, a poza tym u Was są pięknie wyeksponowane - u nas będą schowane. Podłoga prześliczna! O łazience nie wspomnę, musze popodglądac od Was może u siebie coś skopiuję :D

nie daje mi jedna rzecz spokoju...

nie martwisz się, że przy piecu pochlapią Ci się ściany??

Nie bardzo rozumiem o jakim piecu mówisz :(

Jesli o kotłowni to jest gazowy naścienny a ściany malowane - tylko czym ma się tam pochlapać?

przepraszam, że nie napisałam dokładnie :oops: :oops:

chodziło mi o kuchnię :wink:

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_9X3FNT.jpg

Koniecznie muszę się dołączyć do tych wszystkich ochów i achów jakie tu padają, bo nie mam innego wyjścia. Wszystko przepiękne, baaardzo mi się podoba, zrobione ze smakiem widac Państwo Inwestorzy mają gust. Schody przecudne, niestety ja mam betonowe wiec u mnie już takich nie będzie, a poza tym u Was są pięknie wyeksponowane - u nas będą schowane. Podłoga prześliczna! O łazience nie wspomnę, musze popodglądac od Was może u siebie coś skopiuję :D

aż się zawstydziłem :oops: :oops: :lol: :wink:

cieszę się że się tylu osobom podoba nasza praca :)

nie daje mi jedna rzecz spokoju...

nie martwisz się, że przy piecu pochlapią Ci się ściany??

Nie bardzo rozumiem o jakim piecu mówisz :(

Jesli o kotłowni to jest gazowy naścienny a ściany malowane - tylko czym ma się tam pochlapać?

przepraszam, że nie napisałam dokładnie :oops: :oops:

chodziło mi o kuchnię :wink:

aaa już jasne :D

co do ściany w kuchni planujemy szkło lacobel gr 4 mm na ściany za kuchnią oraz za zlewem (chociaż co do tego ostatniego jeszcze się zastanawiamy :))

Wtedy powinno być bezpiecznie (nawet jak się zachlapie to łatwo zmyć) :D

dzięki za odpowiedź :wink:

zastanawiało mnie to, bo sama nie wiedziałam, co zrobić u siebie.

Też chciałam szkło bezpieczne, ale jak sie rozeznałam po okolicy (i nie tylko), to nikt tego nie chce się podjąć. Nasi szklarze są chyba sto lat za murzynami :lol: :lol: .

I stanęło jednak ostatecznie na płytkach :cry: .

ja znów w sprawie kuchni :)

jeżeli to nie jest wielka tajemnica to proszę o cenę takich mebelków (na p.w oczywiście). Przyszłam dziś z wyceną (już nie wiem którą z kolei :lol: ) i jestem załamana kosztami. Jeśli nie podasz kwoty nie pogniewam się...rozumiem :)

aha, jaki masz blat tzn z czego ?

kirkris no to jak obejrzałem ten Twój domek to padłem. Jestem dzisiaj tu po raz drugi, wczoraj byłem po raz pierwszy, ale tylko oglądałem bo pisać mi się nie chciało jak to zobaczyłem.

Pytania mam 2:

1. Co to za kafelki w tej waszej łazience? - producent/cena/dystrybutor - wyglądają super.

2. A pytanie nr 2 to od mojej 2 połowy - napisz jeżeli możesz jak najwięcej informacji na temat tej kuchni - w jakim studiu Ci projektowano, kto wykonywał, no i fajnie byłoby wiedzieć ile coś takiego kosztuje - bo jeżeli chodzi o wariant estetyczny - to na pewno najładniejsza kuchnia na tym forum (jak dla nas oczywiście) i jakby się dało więcej fotek.

Pozdrawiam

ja znów w sprawie kuchni :)

jeżeli to nie jest wielka tajemnica to proszę o cenę takich mebelków (na p.w oczywiście). Przyszłam dziś z wyceną (już nie wiem którą z kolei :lol: ) i jestem załamana kosztami. Jeśli nie podasz kwoty nie pogniewam się...rozumiem :)

aha, jaki masz blat tzn z czego ?

Blat jest standardowy, z płyty tylko o podwójnej grubości :)

A co do cen to moje jak na wyceny warszawskie nie były wysokie, ale patrząc na różnice między cenami w Warszawie a resztą Polski to na pewno nie będą super atrakcyjne :D

pozdr

KK

kirkris no to jak obejrzałem ten Twój domek to padłem. Jestem dzisiaj tu po raz drugi, wczoraj byłem po raz pierwszy, ale tylko oglądałem bo pisać mi się nie chciało jak to zobaczyłem.

Pytania mam 2:

1. Co to za kafelki w tej waszej łazience? - producent/cena/dystrybutor - wyglądają super.

2. A pytanie nr 2 to od mojej 2 połowy - napisz jeżeli możesz jak najwięcej informacji na temat tej kuchni - w jakim studiu Ci projektowano, kto wykonywał, no i fajnie byłoby wiedzieć ile coś takiego kosztuje - bo jeżeli chodzi o wariant estetyczny - to na pewno najładniejsza kuchnia na tym forum (jak dla nas oczywiście) i jakby się dało więcej fotek.

Pozdrawiam

Witaj, cieszę się że się podoba :D

O kafelkach było już parę razy w tym wątku (rozumiem, że mówimy o łazience górnej - biało-czarno-lustrzanej :)):

- firma Zirconio, wymiary 20x40 cm, cena ok 80 PLN/m2 (ale już jakiś czas temu). Sprzedaje je firma Euro-Ceramika mająca sklep w Wawie w TTW Opex w Al. Jerozolimskich

Co do kuchni, to koncepcyjnie projekt jest nasz, rysunki wykonawcze i wykonawstwo mebli firma Chobot koło Warszawy. Kształt łukowej ściany zaprojektował pierwotnie architekt, który na początku budowy rozrysował przestrzenie.

Co do kosztów to jak pisałem powyżej, jak na Warszawę nie są wysokie :)

A jeśli chodzi o fotki to muszę skombinować jakiś aparat cyfrowy z szerokokątnym obiektywem i popstrykać fotki :)

Cieszy mnie (a moją żonę jeszcze bardziej) Twoja opinia :D

pozdr

K

No to poszukałem troszkę odnośnie Twojej kuchni i Twoich, a w zasadzie Waszych płytek do łazienki.

1. Twoja kuchnię można spotkac nawet w portfolio firmy. Link poniżej.

http://www.chobotdesign.eu/portfolio

2. Płytki też znalazłem na stronie producenta Zirconio - Nazywają się dokładnie Print Black i są z serii Polaris.

http://www.zirconio.es/en/zirconio.htm

Generalnym przedstawicielem na Polsckę firmy Zirconio jawi się firma z linku poniżej:

http://www.domus.pl/?data=domus-category&do=read&id=1060033562175&range=0001

Może komuś się przyda, może komuś też tak się spodobały.

Pozdrawiam

CoolaTT:

To znalazłeś więcej niż ja :)

Ja nie mogłem znaleźć tych płytek na stronie producenta :oops:

Co do fotek na stronie Chobotu, to były robione w ostatni piątek :)

Płytki użyte u nas to Polaris Blanco i Print Blanco. Mają jednakową cenę z m2 i nie wymagały zastosowania drogich zazwyczaj dekorów :)

Są jednak trudne do kładzenia (nie są idealnie proste, twarde i szkliwione więc cięcie jest dość skomplikowane - warto zamówić więcej na zapas :) )

pozdrawiam :)