kirkris 15.10.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy moge prosic o wskazówki dotyczace szablonu? Pieknie wygladaja te kwiatki na scianie. Gdzie byl kupiony ten szablon? Szablon był kupowany w którymś ze sklepów internetowych - ale ze względu na ilość kupowanych rzeczy we wszystkich sklepach już się lekko pogubiłem Najlepiej "wygooglować" szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 No, to ja jeszcze raz na temat łazienek z płytkami Polaris. Napisz proszę, jakie zrobiliście fugi (kolor) i czy jednakowe w każdym miejscu, czy różne między płytkami białymi i czarnymi? Jak z utrzymaniem czystości jasnych podłóg (wracam do tego pytania, bo może teraz masz już jakieś spostrzeżenia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 15.10.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 No, to ja jeszcze raz na temat łazienek z płytkami Polaris. Napisz proszę, jakie zrobiliście fugi (kolor) i czy jednakowe w każdym miejscu, czy różne między płytkami białymi i czarnymi? Jak z utrzymaniem czystości jasnych podłóg (wracam do tego pytania, bo może teraz masz już jakieś spostrzeżenia)? Fugi są białe na białych i "literkowych" płytkach, a na czarnych - czarne. Zostały dwukrotnie zabezpieczone impregnatem do fug - sam pędzelkowałem Co do czystości to trzeba dbać aby na bieżaco czyścić podłogi (zwłaszcza gresy) i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 15.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witaj Kirkris - domek przecudowny , Twoje "bonie" byly naszym natchnieniem i tez pokusilismy sie o cos podobnego ( w nieco innym stylu odpowiednio do struktury naszego domku ). Teraz zachwycam sie podlogami , szczególnie polaczeniem gresu i drewna ale przedewszystkim konsekwencja w tworzeniu pogodnego i zmyslowego aczkolwiek wyrafinowanego wnetrza. Pozwolisz , ze w Twoim watku odpowiem mmmagdaa - bo za Twoja namowa "wygooglowalam" szablony i natrafilam na Twoj szablon , oto adres : http://www.szabloneria.pl/index.php?p561,szablon-flora-118-multikolor Moze kiedys w przyszlosci , skorzystamy z tego adresu Na razie serdecznie pozdrawiamy prawie sasiada ( patrz miejsce zamieszkania ). Remik i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 15.10.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Remik i Aga: o właśnie to jest sklep w którym kupowaliśmy szablon Nie zapisałem sobie w ulubionych i nie pamiętałem adresu Dziękuję za uzupełnianie wątku o brakujące elementy pozdrowienia po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 16.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 dzieki za podanie ceny chyba zrbie cos podobnego tylko palisander w macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.10.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 nowe fotki po parapetówce tymczasowe spanie w sypialni: http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_15TMH5.jpg kominek w salonie (wymaga jeszcze malowania - nie wiemy tylko czy zostanie biały, czy zastosujemy inny kolor ) http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_RXJ9RW.jpg inne ujęcie: http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/133_3391_m1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 no, no - pięknie po parapetówce - znaczy się, że już mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.10.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 pomieszkujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 16.10.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 nowe fotki po parapetówce To niezłe te tymczasowe. Byłem dzisiaj przypadkowo w Markach na ulicy Sosnowej i Rzemieślniczej i jakoś Twego domu nie wypatrzyłem w poblizu. Mam pyatanie: Kto Wam doradził ażeby oświetlić przestrzeń za TV? Pytam bo pamiętam ze studiów, że powierzchnia (ściana) za TV powinna być oświetlona. A to po to ażeby, przy zgaszonym świetle zredukować, kontrast i zadbać chociaż trochę, a nawet bardzo o nasz wzrok. Dzięki temu nie będzie się męczył. Dla bardziej dociekliwych na temat oświetlania mogę polecić kilka artykułów: http://www.lighting.pl/index.php?s_id=6&typ=2 Pozdrawiam PS. Kominek też malina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.10.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 To niezłe te tymczasowe. Byłem dzisiaj przypadkowo w Markach na ulicy Sosnowej i Rzemieślniczej i jakoś Twego domu nie wypatrzyłem w poblizu. Bo Marki są całkiem spore a ja nie mówiłem gdzie on stoi Kto Wam doradził ażeby oświetlić przestrzeń za TV? Całość rozwiązań wymyślamy sami - i tu też wymyśliliśmy sami to oświetlenie. Pojechałem do Castoramy, kupiłem gotowe oprawy świetlówkowe na 20W i zostały przyklejone z tyłu obudowy. Prąd dostarczyliśmy tam już na początku więc nie było z tym kłopotu PS. Kominek też malina! dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 kominek w salonie (wymaga jeszcze malowania - nie wiemy tylko czy zostanie biały, czy zastosujemy inny kolor ) http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_RXJ9RW.jpg kirkris a czy mógłbyś pstyrknąć fotkę jak ta śiwetlówka jest zamontowana. czy tam jest jeszcze jakaś dodatkowa wnęka czy tylko ta na TV i to jest zamocowane z boku? a gdzie zamontowałeś włącznik do tego światełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.10.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 kirkris a czy mógłbyś pstyrknąć fotkę jak ta śiwetlówka jest zamontowana. czy tam jest jeszcze jakaś dodatkowa wnęka czy tylko ta na TV i to jest zamocowane z boku? a gdzie zamontowałeś włącznik do tego światełka? prosisz - masz. chociaż nie fotkę bo tam nie włożę aparatu zrobiłem rysunek poglądowy http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/CIANKATV.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 18.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 wow!! piekne, naprawde jestem pod wrażeniem. Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz jesli pozwolimy sobie "skopiowac" twoje schody. od dawna myslałam nad idealnymi schodami do mojego nowego domku.....i oto mam!! Przy okazji czy pamietasz jaki byl ich koszt i z czego sa zrobione? Chyle czoła bo kawał dobrej roboty odwaliliscie, a wasz domek juz ląduje w ulubionych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.10.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 prosisz - masz. chociaż nie fotkę bo tam nie włożę aparatu zrobiłem rysunek poglądowy kirkris jesteś wielki!!!!! teraz to już mam całkowitą jasność, wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 18.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam czytam i czytam, codziennie oglądam - twój dom jest dla mnie natchnieniem! BRAWO !!!!!! A no i oczywiscie pytanko - jak wygląda sprawa wysokosci wylewek - różnica pod gres a pod parkiet w momencie kiedy ze sobą sąsiadują - w krótce robimy podłogówke i wylewki i stasznie mnie ten temat meczy. a propo mam nadzieje że nie miałeś klopotów z oknami -okazuje sie że zamówiłam w tej samej firmie -Pan poznał Twój dom jak mu pokazałam zdjecia Twoich okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.10.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 wow!! piekne, naprawde jestem pod wrażeniem. Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz jesli pozwolimy sobie "skopiowac" twoje schody. od dawna myslałam nad idealnymi schodami do mojego nowego domku.....i oto mam!! Przy okazji czy pamietasz jaki byl ich koszt i z czego sa zrobione? Chyle czoła bo kawał dobrej roboty odwaliliscie, a wasz domek juz ląduje w ulubionych! dzięki a schody to dąb barwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.10.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam czytam i czytam, codziennie oglądam - twój dom jest dla mnie natchnieniem! BRAWO !!!!!! A no i oczywiscie pytanko - jak wygląda sprawa wysokosci wylewek - różnica pod gres a pod parkiet w momencie kiedy ze sobą sąsiadują - w krótce robimy podłogówke i wylewki i stasznie mnie ten temat meczy. a propo mam nadzieje że nie miałeś klopotów z oknami -okazuje sie że zamówiłam w tej samej firmie -Pan poznał Twój dom jak mu pokazałam zdjecia Twoich okien Generalnie u mnie ze względu na komplikację podłogi nie robiliśmy zróżnicowania wysokości wylewek. Niemniej jednak przez to poszło znacznie więcej kleju do gresu niż normalnie Ponadto przy braku "progów" musisz kupić podłogę o grubości 15 mm zamiast 22 czy 24 mm - wtedy da się to jakoś poskładać na równo. Jeśli masz proste podłogi i wiesz że nie będziesz zmieniać koncepcji to rób progi - tylko musisz się zdecydować już teraz na grubość i rodzaj parkietu/deski podłogowej (np. parkiet ma 15 mm, a barlinek ok 17 mm wraz z podkładem). W przeciwnym razie rób na prosto i będziesz podejmować decyzje później (ale to zmusza cię do stosowania cieńszego parkietu i lub wyższych kosztów układania gresu/płytek) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 18.10.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dzieki za odpowiedź własnie siedze i czytam co ile ma grubości można zwariowac - babskim zmysłem kombinowałam zeby pod takie prostokątne wstawki drewna- bo bedzie ich mniej wylac jakoś nizej wylewki ale jak to fizycznie zrobić ...) Okna mamy pomierzone i zmaówione z informacją ze docelowa podłoga bedzi na wysokości 20 cm- dlatego musze jakoś w tym sie zmieścić , zeby potem już nie podwyzszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.10.2007 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dzieki za odpowiedź własnie siedze i czytam co ile ma grubości można zwariowac - babskim zmysłem kombinowałam zeby pod takie prostokątne wstawki drewna- bo bedzie ich mniej wylac jakoś nizej wylewki ale jak to fizycznie zrobić ...) Okna mamy pomierzone i zmaówione z informacją ze docelowa podłoga bedzi na wysokości 20 cm- dlatego musze jakoś w tym sie zmieścić , zeby potem już nie podwyzszać to i tak musisz już teraz zdecydować jakie drewno będziesz zakładać - czy będzie płasko czy z obniżeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts