Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo piekny domek, warto czerpać inspiracje, kuchnia boska- o takiej marzę :) bardzo ładny szablon- nie mam jeszcze pomysłu na własną sypialnię, ale wasza się zapowiada całkiem nieźle :) - JESZCZE RAZ GRATULUJE POMYSŁÓW :) NA WNĘTRZE.

Witam serdecznie,

Gratulacje wasz domek jest piękny, śledzę wasze poczynania od samego początku jestem pełna podziwu

czekam na kolejne zdjęcia, penie zgapię co nieco z twoich pomysłów przy budowie naszego gniazdka

PO PROSTU PIĘKNIE Mąż zabronił mi już tu zaglądac bo go zasypuję teraz dziesięcioma pomysłami na minutę po obejrzeniu Twego domku Dobrze, że dopiero mam stan surowy to jeszcze mogę sporo pomysłów wcieli w życie

:D:D:D

dziękuję za miłe komentarze, postaram się w niedługim czasie wstawić coś nowego - pewnie będzie to wykończony pokój dziecka.

Na pozostałe meble niestety będziemy czekać długo więc na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość

oooo! przeprowadzka?! :D

:D PO-WO-DZE-NIA! :D

Przeprowadzka, przeprowadzka, ..... i już po :)

Udało się nam przeprowadzić z połową gratów - reszta zostaje na starym mieszkaniu. Mebli nie zabieraliśmy z wyjątkiem szafy a i tak samochód był niemal pełen :o :o :o

Generalnie już mieszkamy :)

Ze zdjęciami i moim uczestnictwem w forum będzie teraz trudniej - w nowym domu nie ma jeszcze dostepu do netu :(

Będę go organizował w n ajbliższym czasie ale nie wiem ile może to potrwać - muszę przede wszystkim przenieść neo z Wawy lub zrezygnować z TPSA. Dopiero jak dostanę odpowiedź to będę mógł wybrać operatora :(

Kirkris, siedzę od kilku godzin przed monitorem i nie mogę się oderwać od Twojej Galerii i Komentarzy :oops:

Jestem pełna podziwu dla Marysi, ale i dla Ciebie, za cierpliwość w udzielaniu odpowiedzi :)

Ja też Cię o coś zapytam: o gaz, mianowicie. Jak doprowadzałeś go do kuchni, że nie widać rur?

Cały czas śledzę wasze wzmagania i wszystko co robicie jest boskie.Jestem teraz przed wyborem dachówki do swojego domku , oczywiście w stylu waszego dachu Napisz proszę co do za dachówka ?Pozdrawiam serdecznie i obserwuję :wink:

Dachówka Sirius Rupp Ceramika, ciemny brąz

Teraz produkowana jest już inna wersja Siriusa - trochę większa

Kirkris, siedzę od kilku godzin przed monitorem i nie mogę się oderwać od Twojej Galerii i Komentarzy :oops:

Jestem pełna podziwu dla Marysi, ale i dla Ciebie, za cierpliwość w udzielaniu odpowiedzi :)

Ja też Cię o coś zapytam: o gaz, mianowicie. Jak doprowadzałeś go do kuchni, że nie widać rur?

:oops: :D

Rury gazowe prowadzone są w garażu i przez kotłownię i wiatrołap pod sufitem (nad wejściem). W wiatrołapie schodzi w dół w rogu i przechodzi przez ścianę kuchni za szafkami :)

Rura jest właściwie widoczna tylko w wiatrołapie, ale nie rzuca się w oczy (przynajmniej nam) :)

Ooo, dzięki. Zapisałam :)

Mam jeszcze jeden problem, dotyczący umieszczenia grzejnika drabinkowego w łazience.

Jesteś już praktykiem, a u nas dopiero szaleje instalator ;)

Łazienka ma taki kształt: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/lazienka_plan.jpg

Druga łazienka będzie identyczna, w lustrzanym odbiciu, ale z wanną i klopki będą pod oknami, nie tak jak na obrazku.

Umyśliłam sobie, by na skośnej ścianie dać lustro, takie od podłogi do sufitu, ale wtedy jedyne miejsce dla grzejnika to ściana z oknem. Co o tym myślisz?

Dom macie przepiękny. Wszystko takie dopracowane, każdy detal. Gratuluję wyczucia i dobrego smaku.

Kiedy pisałeś o szafkach kuchennych w poziome słoje pomyślałam, że to nie będzie nic dobrego, ale kiedy je zobaczyłam, to mnie zachwyciły i chętnie widziałabym takie u siebie :D .

Cieszę się że Cię "rozczarowałem" :wink: :D

Ooo, dzięki. Zapisałam :)

Mam jeszcze jeden problem, dotyczący umieszczenia grzejnika drabinkowego w łazience.

Jesteś już praktykiem, a u nas dopiero szaleje instalator ;)

Łazienka ma taki kształt:

Druga łazienka będzie identyczna, w lustrzanym odbiciu, ale z wanną i klopki będą pod oknami, nie tak jak na obrazku.

Umyśliłam sobie, by na skośnej ścianie dać lustro, takie od podłogi do sufitu, ale wtedy jedyne miejsce dla grzejnika to ściana z oknem. Co o tym myślisz?

Nie bardzo kumam, czy pytasz o tą łazienkę którą pokazujersz, czy o tą drugą?

Jesli o drugą to gdzie tam są okna - bo na tej na obrazku widzę tylko jedno okno?

Poza tym, czy faktycznie mając lustro nad umywalką potrzebujesz lustro na całą ścianę? A może np wyciąć otwory w lustrze na wyprowadzenie przyłącza do grzejnika i zawiesić błyszczący, chromowany lub niklowany grzejnik łazienkowy na lustrzanej ścianie? To też może być śmieszne bo odbicia będą się zwielokratniały. I tak będziesz miała odbicia luster umywalkowego i ściennego a do tego sporo chromowej armatury i błyszczący grzejnik :)

Trzeba się zastanowić jaki kolor uwypukli te kwestie :)

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_RXJ9RW.jpg

inne ujęcie:

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/133_3391_m1.jpg

:o :o :o cuuuuuuuudo :D Cały dom to jedna wielka rewelacja! A ja mam pytanko o kominek. Co to za kamień- czytalam, że w planach był trawertyn. No i jak zostal umocowany na karton gipsach, czy jest jakaś szczelina pomiędzy wkladem a obudowa (myslę o podobnej obudowie i kominkowcy twierdzą, że tak calkiem na płasko nie da się obudować bo kamień pęknie)

Jeszcze raz gratulacje :wink: