Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

Nie bardzo kumam, czy pytasz o tą łazienkę którą pokazujersz, czy o tą drugą?

Jesli o drugą to gdzie tam są okna - bo na tej na obrazku widzę tylko jedno okno?

Łazienki są w lustrzanym odbiciu i w każdej jest po jednym oknie :)

Sprawa grzejników (do obu łazienek) już rozwiązana. Będą na ścianach obok drzwi.

Pozostaje sprawa wybrania mocy grzejnika...

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KasiaR: dziękuję :)

Ja też zaglądam do Waszej galerii :)

Niestety ostatnio, w nowym domu, bez netu, ciężko jesty uczestniczyć w Forum :(

Chociaż na razie nie ma wielkich zmian, poza wstawieniem szyby na ścianę w kuchni, szyb na półki we wnękach i zrobieniem oświetlenia w części jadalnianej :)

Pracuję obecnie nad zebraniem dokumentów do odbioru domu :)

Jak przywiozą zamówione meble tro wtedy postaram się urządzić sesję i wstawić parę fotek :)

pozdrawiam

K

Witam.

Mam pytanie odnośnie okien i bramy garażowej. Jakich są firm i co to za kolor. Zwłaszcza bramy garażowej. Mam podobny kolor dachówki i nie moge dobrać właściwego koloru bramy. No i żeby całość sie zgrywała z oknami.

Pozdrawiam

Kordian

Okna Urzędowski, mahoń/meranti (numeru koloru wg palety Urzędowskiego nie pamiętam)

Brama garażowa - Wiśniowski, kolor dobierany z palety RAL pod dachówkę (a dokładnie pod blachę do obróbek - ten sam numer RAL :) )

Witam. Bardzo podoba mi się twoja kuchnia. Ja również zamawiam w chobocie , tylko myślałam o frontach hebanowych dopóki nie zobaczyłam twoich palisandrów. Mam pytanie ,czy ten kolor to rzeczywiście taki ciepły brązowy jak wyszedł na zdjęciu. Jeżeli kuchnia jest otwarta to jaki kolor mebli planujesz do jadalni, salonu?

Mam pytanie czy w Marysii II podnosił ktoś poddasze o 2 pustaki wyżej niz jest w projekcie bo nie wiem czy to wizualnie nie zepsuje konstrukcji :roll:

Według mnie to podniesienia poddasza niestety zepsuje charakter domu. Zwróc uwagę na fakt, że lukarny mają okna, Jak podniesiesz dach o 2 pustaki to parapet wyjdzie ci o 20-30 cm wyżej niż w projekcie :)

Poza tym, dla okien balkonowych to zapłacisz więcej za wyższe okna balkonowe, chyba że zrobisz wg projektu. Tylko wtedy nad oknem będziesz mieć kawał pustej ściany - i znów wtopa :(

Jak chcesz mieć wysoko, to trzeba było kupić inny projekt, albo kazać zrobić indywidualny. Powtórzę to co zawsze, zmieniając projekt w taki sposób, tracisz to co w nim Ci się podobało wizualnie. Nowy dom będzie tylko lekko podobny do tego z projektu :)

• 3 weeks później...