pomo 03.07.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Pięknie dobrane kolory.Ułożenie kostki też jest bardzo pomysłowe.Lubię takie zygzaczki.Ładny domek, ładna działka, ładnie wszystko urządzone. Och, jak ja strasznie żałuję, że tak późno odkryłam twoją stronę. Ale nadal żyję nadzieją, że jeszcze pokażesz kilka zdjęć, np kominek, no i może jeszcze .... Chciało by się oglądać i oglądać. Pozdrowienia. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.07.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kirkris, Twoje zdjęcia utwierdziły mnie w przekonaniu, że chcę taką kostkę. Pięknie Witaj, musisz uważać na tą kostkę, gdyż niespecjalnie nadaje się na obróbkę spadków i nierówności gruntu. Jest tak duża że trudno jest ją równo ułozyć na nierównościach. U nas brukarze przez cały dzień dobijali płytki ręcznymi młotkami aby wyszło równo pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.07.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 pieknie wam wyszła ta kostka! w ogóle otoczenie domu mi sie u was bardzo podoba, projektowaliscie to sobie sami czy wam jakis projektant pomagał? bardzo zgranie to wszystko sie zgrało Otoczenie to efekt wspólnej pracy naszej i magnolii. Nasza wizja przy wiedzy i umiejętności przelania jej na papier magnolii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 07.07.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witaj, musisz uważać na tą kostkę, gdyż niespecjalnie nadaje się na obróbkę spadków i nierówności gruntu. Jest tak duża że trudno jest ją równo ułozyć na nierównościach. U nas brukarze przez cały dzień dobijali płytki ręcznymi młotkami aby wyszło równo pozdrawiam K Dzięki za radę, chcę ją na taras i podjazd, czyli stosunkowo duże powierzchnie. Reszta ma byc z granitu - bo już go mam po prostu. Zobaszymy jak wyjdzie spadek na podjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 16.07.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam, jeśli moglibysmy prosić o zdjęcia pokoju dzieciecego (bo sami jesteśmy przy wykończeniówce) a wcześniej nie udało mi się ich zobaczyć będę bardzo wdzieczna, mail [email protected] Pozdrawiam A z ostatnich zdjęć domek wygląda ślicznie chciałabym żeby nasz podobnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 16.07.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 witam ! a gdzie odprowadzacie wode z dachu - bo my wlasnie zakupilismy dwa szamba i tam chcemy a jak u was jest rozwiazane??? pozdrawiam piekny dom!!! widzialam wczesniejsze zdjecia wiec wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.07.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 witam ! a gdzie odprowadzacie wode z dachu - bo my wlasnie zakupilismy dwa szamba i tam chcemy a jak u was jest rozwiazane??? pozdrawiam piekny dom!!! widzialam wczesniejsze zdjecia wiec wiem Witaj, woda idzie rurami na działkę przy drzewach i przy ogrodzeniu (wyloty owinięte geowłókniną aby nie wypłukiwało ziemi). Mam nadzieję że to zadziała Będziemy sprawdzać czy nie robią się dziury w ziemi (ale po ostatnich burzach nic złego nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 16.07.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 czyli po prostu odprowadzacie w inna czsec dzialki!!!!!!!!!!!!!! wlasciwie u nas tez m ozna bylo ( teraz juz po fakcie kupilismy szambo) tym bardziej ze mamy bardzo duza dzaialke!!!!!!!!! no ale coz po fakcie, dzieki za odpowiedz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 17.07.2008 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 czyli po prostu odprowadzacie w inna czsec dzialki!!!!!!!!!!!!!! wlasciwie u nas tez m ozna bylo ( teraz juz po fakcie kupilismy szambo) tym bardziej ze mamy bardzo duza dzaialke!!!!!!!!! no ale coz po fakcie, dzieki za odpowiedz!!! to też ma zalety bo możecie podpiąć pompę i mieć deszczówkę do podlewania roślin U mnie i tak się podlewają w czasie deszczu a ja jeszcze im dodaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.07.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wstawiam nowe fotki (chociaż już są całkiem stare ). Obecnie trwa jest już całkiem spora i czeka na pierwsze koszenie. Dzisiaj pokażę dwa drzwka które zostały zasadzone w ogrodzie klon Fassen Black http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/ogrod.jpg i brzoza ( z tyłu widać pnącza które zasłonią mur: wiciokrzew i winobluszcz) http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/brzoza.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 04.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Kirkis te rury drenażowe jak macie głęboko? czy najpierw jest agrowłóknina, żwirek , rura, żwirek agrowłóknina, czy rury są tylko tą agrowłókniną owinięte? Rozumiem , że macie tylko te rury, które kończą się pod drzewami? nie masz tam zbiorników, do których deszczówka wlatuje? I kto Ci robił to odwodnienie? firma, która układała kostkę? dzięki Ps . właśnie podpisaliśmy umowę z p. Sławkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Kostka bardzo elegancka. Podpinam się pod pytanie mikopiko o szczegóły drenażu. Na zdjęciu z brzozą dobrze rozpoznałam miskanty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher 19.08.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witaj Kirkriswłaśnie przypadkowo odkryłam ten wątek przy okazji poszukiwania info na temat ogrzewania kanałowego.Zwróciłam uwagę na Twoje drzwi wejściowe ... bardzo ładne.Podpowiedz proszę cóż to za firma ... będę wdzięczna (może byc na priva).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.08.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witaj Kirkris właśnie przypadkowo odkryłam ten wątek przy okazji poszukiwania info na temat ogrzewania kanałowego. Zwróciłam uwagę na Twoje drzwi wejściowe ... bardzo ładne. Podpowiedz proszę cóż to za firma ... będę wdzięczna (może byc na priva). pozdrawiam jeśli zewnętrzne to Urzędowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.08.2008 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Kirkis te rury drenażowe jak macie głęboko? czy najpierw jest agrowłóknina, żwirek , rura, żwirek agrowłóknina, czy rury są tylko tą agrowłókniną owinięte? Rozumiem , że macie tylko te rury, które kończą się pod drzewami? nie masz tam zbiorników, do których deszczówka wlatuje? I kto Ci robił to odwodnienie? firma, która układała kostkę? dzięki Ps . właśnie podpisaliśmy umowę z p. Sławkiem Sorki zę tak późno odpisuję ale urlopy itp. Wersja prosta - rury tylko owinięte agrowłókniną i zakopane. Głębokość około 60cm Rury są od każdej rynny czyli 5 sztuk. Każda jest wyprowadzona w inne miejsce. Nie ma zbiorników na deszczówkę chociaż myślałem o tym. Odwodnienie robiła firma od ogrodów p. Sławek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.08.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Na zdjęciu z brzozą dobrze rozpoznałam miskanty? Jakieś trawy tam są ale czy to miskanty to nie wiem Zobaczymy jak urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.08.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Kirkis te rury drenażowe jak macie głęboko? czy najpierw jest agrowłóknina, żwirek , rura, żwirek agrowłóknina, czy rury są tylko tą agrowłókniną owinięte? Rozumiem , że macie tylko te rury, które kończą się pod drzewami? nie masz tam zbiorników, do których deszczówka wlatuje? I kto Ci robił to odwodnienie? firma, która układała kostkę? dzięki Ps . właśnie podpisaliśmy umowę z p. Sławkiem Sorki zę tak późno odpisuję ale urlopy itp. Wersja prosta - rury tylko owinięte agrowłókniną i zakopane. Głębokość około 60cm Rury są od każdej rynny czyli 5 sztuk. Każda jest wyprowadzona w inne miejsce. Nie ma zbiorników na deszczówkę chociaż myślałem o tym. Odwodnienie robiła firma od ogrodów p. Sławek??? schody a wracając do rurek -nie było tam żwirku?, czy od domu szły pełne rury a pote z otworami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.08.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 O ile wiem to nie było żwirku - tylko otworki i włóknina Rury przy rynnach są pełne (ok 1 mb) a potem dziurki. Pod kostką też pełne K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 19.08.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dlaczego nie wiadc zadnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.08.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 O ile wiem to nie było żwirku - tylko otworki i włóknina Rury przy rynnach są pełne (ok 1 mb) a potem dziurki. Pod kostką też pełne K dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts