Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

jestem kolejną fanką Marysi II i Marysi III, tylko nie mogę się zdecydować która lepsza. Z jednej strony chciałabym mieć antresolę ale z drugiej to obawiam się że w Marysi II nawet po obniżeniu tego stropu w garażu to jednak ten strych będzie za mały na pralnię i suszarnię, a brakuje tego w projekcie jak i spiżarni. Dlatego chyba się zdecyduję na Marysię III.

Pozatym chcę zmienić garaż na kolejny pokój i zamiast drzwi garażowych wstawić okna :) nie wiem czy ten pomysł wypali, ale garaż mi nie jest potrzebny w domu bo i tak obok postawię stajnię wraz z garażem bo mamy wystarczający metrarz do dyspozycji.

Bardzo mi się podobają pomysły Kirikrisa chociaż widzę tylko zdjęcia z ogrodu, bo reszta jest zablokowana.

Jeżeli to jest możliwe Kirkis prosiłabym o kilka zdjęć twoich wnętrz (szczególnie te łazienki brzmią interesująco).

Mój mail : [email protected]

Pozdrawiam,

Maria

Witam

Z zewnątrz dom wygląda pieknie. Śliczna kostka świetnie komponuje się z domem. Jak sie nazywa wieksza kostka? Załuje nie nie zdązyłam zobaczyć fotek z wnętrz. Jeśli jest taka mozliwośc to z góry dziekuje.

Pozdrawiam

cytat z dziennika :)

Żona wybrała i pokazała mi kostkę firmy LIBET -model piccola i via castello w kolorze "pastello".

czołem :lol:

co tam u Was? Jak się mieszka?

no i jak stroiki świąteczne może coś wkleisz :oops: :D

Cześć :)

Generalnie mieszka się świetnie - nie ma żadnego porównania do naszego poprzedniego mieszkania :D

Wystrój świąteczny jeszcze przed nami - ciągły brak czasu. Już się boję tych tłumów w sklepach w najbliższy weekend :o

Mamy plan na jakieś ozdoby swiąteczne ale zobaczymy co da się zrobić :)

W domu ciągle nie możemy dokończyć kilku spraw aby zakończyć całkiem budowę:

- szafy (wciąż dyskutujemy z żoną jakie mają być),

- stół do salonu - nikt nie robi takich jakie chcemy więc musimy znaleźć stolarza który zrobi stół i krzesła wg naszego projektu

- oświetlenie w salonie (dopiero do wybrania po wykonaniu stołu)

- wystrój okien na górze (nie zadbałem aby ścianka KG w miejscu pod karnisze miała podwójną lub potrójną grubość i teraz jest kłopot)

Dodatkowo do skończenia jest jeszcze całość elementów małej architektury ogrodu (altana, domek gospodarczy, pergola, drewutnia itp)

Z tym jednak się chyba wstrzymamy ze względu na kryzys (nie bardzo chcemy inwestować w tym czasie)

Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy.

Może cicho bez hałasu iść na spacer gdzieś do lasu?

Może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski?

Może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju?

Ważne, aby w te święta, Był ktoś, kto o nas pamięta.

http://digilander.libero.it/blogdinatale/babbi%20natale%20collescion/e8624592.gif

http://images47.fotosik.pl/42/b70d2bc3a69554bdmed.jpg

Świąt białych, pachnących choinką,

spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze.

Świąt dających radość,

odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija...

Ania z rodzinką

Witaj

Nie będę oryginalna jeśli napiszę ,że chodzi mi o zdjęcia Twojej Marysi. Niestety nie było dane mi ich zobaczyć, oprócz ostatnich, które są widoczne.

Moja prośba dotyczy przede wszystkim zdjęć schodów, które w tym projekcie są jak dla mnie słabą stroną, dlatego chciałabym je zobaczyć. Przerażają mnie ich wymiary (za wąskie), na zdjęciach innych użytkowników w miejscu gdzie maja być schody jest bardzo mało miejsca. Dodatkowo jeśli to możliwe interesują mnie zdjęcia okien w sypialniach. Ściślej mówiąc chodzi mi to czy jest możliwe zainstalowanie karniszy na firany bo jakoś tego nie widzę, o roletach zewnętrznych też nie ma mowy, a szkoda. Ale nie można mieć wszystkiego, mam na myśli półokrągłe okna, które są ozdobą całego domu. Poza tym dom jest rewelacyjny, jeśli nie przerażą mnie ewentualne zdjęcia które mółbyśmi przesłać to wybór padnie właśnie na Marysię. Z góry dziękuję za pomoc. Korzystając z okazji życzę Wesołych Świąt. Podaje maila [email protected]

Witaj Kirkris,

jestem z Warszawy i mam pytanie do ciebie czy mógłbyś mi zdradzić gdzie stoi twoja Marysia? Słyszałam że gdzieś w okolicach Warszawy, a baaaaaaaaaaaaaaardzo mi zależy na tym żeby zobaczyć ją chociaż z zewnątrz, bo nie mogę podjąć ostatniego kroku żeby kupić ten projekt. Chciałabym najpierw z mężem stwierdzić jak duża jest Marysia w rzeczywistości. Obejrzeliśmy już tysiące projektów ale ciągle wracamy do Marysi, chociaż jedyną wadą dla nas w Marysi jest garaż bo mamy prawie 2 h ziemi i chcieliśmy postawić garaż obok.

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku.

• 3 weeks później...