kirkris 27.06.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Nie, poczytaj mój dziennik to zobaczysz jak to było Generalnie - cementowo wapienne ale równane i prostowane tynkiem gipsowym ręcznym (z powodu "doskonałej" ekipy wykonującej tynki cementowo-wapienne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 29.06.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 jako że ściany w sypialni zostały pomalowane, wstawiam przygotowany przez nas projekt ścianki bocznej przy łóżku. Mam nadzieję że uda się nam tak to wymalować http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/cianka2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ale ladnie sie robi, ale ladnie.., a ten malunek hohoooo, uda sie na pewno, musi, jak taki piekny jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.06.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 dziekuję Ci za miłe słowa Mam nadzieję że już w tym tygodniu będzie jeszcze ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.07.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Nowa fotka domku, znowu z zewnątrz Ale tym razem widać podmurówkę, taras i doniczki http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_TFQ3BFm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 03.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Bardzo ładny dom, bryła, kolorystyka, okna prześliczne. Ja bym miała tylko "ale" do ilości boni, dom trochę wygląda na reklamę usług " firmy boniującej", lekko przestrojony . Piękny owalny taras bardzo starannie wykończony i bardzo kanciaste doniczki, też mi trochę nie pasują tak jak łukowe okno w łazience ,takie lekkie i delikatne a pod nim wyraźny podział na linie poziome i pionowe i to wszystko na małej płaszczyźnie. Poza tym widać w Waszym domu wielką dbałość o szczegóły i to mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 03.07.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 cóż mogę powiedzieć - taki projekt staraliśmy się nic nie zmieniać a elewacja jest robiona zgodnie z wizualizacją sporządzoną przez biuro architektoniczne - autora projektu Doniczek nie będzie tak bardzo widać bo musimy jeszcze dowieźć ze 30 cm ziemi - więc się jeszcze schowają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 03.07.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 No co Ty? Dom jest bardzo ładny i projekt też, oj to tylko moje takie gadanie. Mieszkam na "wschodzie", dużo u nas carskich zabudowań, wschodnich klimatów, gdzie bonie to podstawa. Jestem z nimi bardzo opatrzona, szczególne, że bardzo je lubię. Nasi miejscowi plastycy mają trochę hopla i poprawiają bonie na projektach, konserwatorzy szczególnie. U nas bonie to jak w Zakopcu styl góralski, może stąd to moje opatrzenie. Nie widziałam projektu, ale układ boni bardzo przypomina okładzinę z kamienia, szczególnie w narożach i wygląda tak jakby miał mieć coś wspólnego z cokołem. Wiele projetków widziałam zmienionych właśnie w kwestii boni. W oryginale była jakaś okładzina lub cegła, a to zupełnie inna bajka.Mało jest projektów z ładnie poprowadzonymi boniami. Ja mam swoje odchyły w tym temacie i jak widzę bonie to zawsze mam "coś".Nie chce mi sie wierzyć, że architekt tak " kamiennie" rozłożył boniowanie na tej bryle, aż sprawdzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 03.07.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Rozłożył kamiennie, bo na wizualizacji miały być z kamienia. Niestety kamienia na styropianie nie za bardzo da się położyć więc zdecydowaliśmy się na zrobienie tynkowanych To jedna z bardzo nieliczynych zmian w projekcie wywołana zmianą konstrukcji ściany z 1W na 2W pozdr KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 03.07.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Rozłożył kamiennie, bo na wizualizacji miały być z kamienia. Własnie o to mi chodziło , w projekcie nie było takiego typu boniowania jak macie i to niestety widać. Wykończenie z kamienia to zupełnie inna sprawa, sami zastąpiliście kamień boniowaniem tak jak myślałam wsześniej i tylko dlatego ,że napisałeś "taki projekt" byłam tym zdziwiona. Już nie wchodzę w szczegóły.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 03.07.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 górna sypialnia http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_SNSWB1m.jpg tu druga strona http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/sypialniam1.jpg oraz biblioteka http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_WGBU80m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Az milo patrzec jak Wam ta robota idzie. Piekny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 04.07.2007 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 , a już zaczynamy kłaść gresy na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 no to fotki bedom nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.07.2007 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 no bedom i to mam nadzieję że już na koniec weekendu wczoraj widziałem pierwszą część gresów - wyglądała super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 06.07.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kirikris wysłałam do Ciebie maila z pytaniem o Top MIX. Słuchaj, parkiet wyjmij z folii, bo musi przed położeniem sezonować bez niczego, inaczej sie powypacza. A co kładziesz merbau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 06.07.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 świetni idzie wykończeniówka, elewacja tez mi sie bardzo podoba...balkonik ala Romeo i Julia marzenie ..malowidło ścienne w stylu jaki chciałam, ale nie mialam chętnych na wykonanie.......jezeli bedziecie robili to sami to prosze o poradę .gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 06.07.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam kirkris mam pytanko....jestem na etapie budowy domu i bardzo mi sie podoba Twoja elewacja, mam na mysli jej wykonczenie tzn te rogi domu + wykonczenie okien...jak sie to nazywa???? pewno sie szybciej kurz zbiera w te szczeliny...no ale cos za cos..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.07.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 habibi77: merbau na dole, jatoba na górze , dzięki za radę co do drewna motyczka: zakładam że zrobię to sam - szablon już kupiony więc będę próbował Waldemaro2007: to są bonie Cieszę się że się Wam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.07.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Nowe fotki z układania gresu oraz z korytarza na górze http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_1SEHYP_filtered_m.jpg http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/Zdjecie028_filteredm.jpg http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_84R2ZK_filteredm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts