Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładny dom, bryła, kolorystyka, okna prześliczne. Ja bym miała tylko "ale" do ilości boni, dom trochę wygląda na reklamę usług " firmy boniującej", lekko przestrojony . Piękny owalny taras bardzo starannie wykończony i bardzo kanciaste doniczki, też mi trochę nie pasują tak jak łukowe okno w łazience ,takie lekkie i delikatne a pod nim wyraźny podział na linie poziome i pionowe i to wszystko na małej płaszczyźnie. Poza tym widać w Waszym domu wielką dbałość o szczegóły i to mi się bardzo podoba.

cóż mogę powiedzieć - taki projekt :)

staraliśmy się nic nie zmieniać a elewacja jest robiona zgodnie z wizualizacją sporządzoną przez biuro architektoniczne - autora projektu :)

Doniczek nie będzie tak bardzo widać bo musimy jeszcze dowieźć ze 30 cm ziemi - więc się jeszcze schowają :)

pozdrawiam

No co Ty? Dom jest bardzo ładny i projekt też, oj to tylko moje takie gadanie. Mieszkam na "wschodzie", dużo u nas carskich zabudowań, wschodnich klimatów, gdzie bonie to podstawa. Jestem z nimi bardzo opatrzona, szczególne, że bardzo je lubię. Nasi miejscowi plastycy mają trochę hopla i poprawiają bonie na projektach, konserwatorzy szczególnie. U nas bonie to jak w Zakopcu styl góralski, może stąd to moje opatrzenie. Nie widziałam projektu, ale układ boni bardzo przypomina okładzinę z kamienia, szczególnie w narożach i wygląda tak jakby miał mieć coś wspólnego z cokołem. Wiele projetków widziałam zmienionych właśnie w kwestii boni. W oryginale była jakaś okładzina lub cegła, a to zupełnie inna bajka.Mało jest projektów z ładnie poprowadzonymi boniami. Ja mam swoje odchyły w tym temacie i jak widzę bonie to zawsze mam "coś".Nie chce mi sie wierzyć, że architekt tak " kamiennie" rozłożył boniowanie na tej bryle, aż sprawdzę :D Pozdrawiam :D

Rozłożył kamiennie, bo na wizualizacji miały być z kamienia. Niestety kamienia na styropianie nie za bardzo da się położyć więc zdecydowaliśmy się na zrobienie tynkowanych :)

To jedna z bardzo nieliczynych zmian w projekcie wywołana zmianą konstrukcji ściany z 1W na 2W

pozdr

KK

Rozłożył kamiennie, bo na wizualizacji miały być z kamienia.

Własnie o to mi chodziło :D , w projekcie nie było takiego typu boniowania jak macie i to niestety widać. Wykończenie z kamienia to zupełnie inna sprawa, sami zastąpiliście kamień boniowaniem tak jak myślałam wsześniej i tylko dlatego ,że napisałeś "taki projekt" byłam tym zdziwiona. Już nie wchodzę w szczegóły.Pozdrawiam :D