Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki - Marysia z Archipelagu - kirkris - relacja zakończona

Recommended Posts

habibi77: merbau na dole, jatoba na górze :), dzięki za radę co do drewna

motyczka: zakładam że zrobię to sam - szablon już kupiony więc będę próbował :)

Waldemaro2007: to są bonie :)

Cieszę się że się Wam podoba :D

super ten twój domek,co do malowania szblonów to dokładnie je przyklej do ściany,ja malowałam wczoraj i na początku zaczęło się wylewać poza (jak malowałam wałeczkiem)póżniej malowałam małym pędzelkiem i wyszło fajnie,ale więcej roboty...

• Odpowiedzi 779
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...piękny domek...ale ta opinia, czytając posty nie jest dla ciebie pewnie nowa... :D Mam pytanie odnośnie ściany , gdzie, jak myślę będzie wisiał tv...Czy wykonana jest z karton-gipsu ? Wokół wnęki planujesz oświetlenie?

dzięki,

co do wnęki tak, będzie oświetlenie. Zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami: wąska świetlówka po obu stronach lub tasma diodowa.

Temat do rozważenia

pozdrawiam

:lol:

teraz już nowa fotka z dzisiejszego układania:

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_RJYLNC_1_filtered_m.jpg

niestety okazało się, że gresy mimo, że z jednego zamówienia, różnią się połyskiem :evil:

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/Zdjecie057_filtered.jpg

Teraz już nic z tym nie zrobię, ale jestem strasznie wściekły na firmę Euro Ceramika z TTW w Alejach Jerozolimskich. Po dwóch miesiącach czekania przysłali taki szajs :(

Mam jeszcze nadzieję że jak zmyję wszytskie płytki to ta róznica się zmniejszy :roll:

karol74 tak sie sklada ze jestem z branzy zajmujacej sie m.in roletami zew.

jak to wyglada w motazu ???a tak ze trzeba zostawic troche wiecej miejsca nad lukiem zeby mozna wsadzic tam kasete ok 15-20 cm, wszystko idzie zrobic...owszem jest to jakies "udziwnienie" ze tak napsize...ale pogadaj z murazem swoim.....

A jesli tego nie zrobiles...to zapomnij ze tam wsadzis rolete.....

pozdr

Czekam na podłogi, nie wcześniej niż na początku przyszłego tygodnia. Prawdopodobnie fotki będą bliżej końca tygodnia :)

Teraz za to kończę łazienkę na górze, montuję oświetlenia zewnętrzne i .... tabliczkę z numerem domu :lol:

Zostało jeszcze skończyć ogrodzenie i zrobić daszek nad śmietnikiem. I to będzie już chyba koniec prac budowlanych :o

Gratuluję pięknogo domku :)

bardzo podoba mnie się salon i pomysł z podłoga - czekam z niecierliwością na efekt końcowy :) ... biały gres to jest to co mnie tez się strasznie podoba :lol: 8)

pomnysł z malowidłem na scianie w sypialni dla mnie bomba :lol: :lol: - może bym go zrobił z większym rozmachem... żeby nie zniknoł za meblami/ łóxkiem :lol: (ale to dla mnie) 8)

z przyjemnością będę śledził dalsze losy... :lol: 8) :lol:

pozdrawiam

Suza: pokój gościnny na dole był na drugiej stronie, ale wstawię dla Ciebie jeszcze raz starą fotkę

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/goscinny.jpg

Z łazienką czekam na całość prac aby pokazać już gotową :D

damianr: Moja żona chciała większe ale ja trochę się boję że wyjdą zbyt "cięzkie". To jednak musi być delikatny wzór. Poza tym koszt tego dużego szablonu jest już całkiem sportowy :(