Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wielkopolska

marie

Recommended Posts

Witam grupę Wielkopolską .

Po dwóch latach poszukiwania działki i półrocznej batalii z pozwoleniem na budowę rozpoczynam przygodę z budowaniem.

Miejsce Morasko , działka skromne 8000 m , zastanawiam się czy załapię się na dopłaty bezpośrednie z Unii.

Projekt pracownia Lipińscy z Wrocławia -LMP 36 -210m.

Materiał YTONG ,od jutra zaczną się pierwsze problemy rozpoczynam poszukiwania ekipy , żegnaj dotychczasowy sybarycki stylu życia.

Jednym słowem od dziś zaczynam brać czynny udział w forumowym ekshibicjonizmie budowlanym .

Cel - następny Nowy Rok w nowym domu !

• 2 weeks później...

Fajnie, że kolejny wielkopolanin przyłącza się do naszego klubu. Propnuję wejść do wątku grupa wielkopolska i dodawać wiadomości używając klawisza odpowiedz. Wtedy dołączysz do wymiany wypowiedzi w tym wątku zamiast tworzyć nowy.

Pozdrawiam

[ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2003-01-15 11:08 ]

Wiem , wiem już

Witam serdecznie.

Będę pisała tylko w Wątku Wielkopolskim , a nawet napominam separatystów Kaliskich aby zaniechali swojej rozbijackiej roboty.

A propos otrzymałam pierwszą wycenę od autoryzowanej ekipy YTONGA z Pniew 26 000 + VAT za wykop ściany fundamentowe izolacje zagęszczenie gruntu ściany parteru strop ściany poddasza i komin .W Ytongu 211 m .

Chyba drogo .?

Droga Marie, jak już wczesnej wspomniałem, więcej mam spólnego z Prusami Wschodnimi niż z Kongresówką, ale raczej utożsamiam się z kaliskimi separatystami czy, jak w okolicy mówią, z "cebulorzami", niż z poznańskimi pyrami. A poza tym, łatwiej jest mi spotkać się z kimś z własnego podwórka, niż jeździć do Poznania, Gniezna, Piły czy innego Leszna. Mimo zgryźliwych uwag zajrzę czasem do tego wątku, aby prześledzić Wasze opinie - Wielkopolnie.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: arek1976 dnia 2003-01-15 14:47 ]

Mea culpa

Jeśliż jest naprawdę z Prus Wschodnich to wybaczam, i TY Prusaku zapewne podzielasz naszą Wielkopolan niechęć do Polaków i inniejszych wschodnich nacji.

niniejszym upraszam o wybaczenie , rozumiem iż tajemnie budujesz się w Kaliszu aby nieść kaganek prawdziwego człowieczeństwa w te dzikie ruskie ostepy.

Jeszcze raz chylę czoła..........

• 3 years później...