Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Terakota - na co uważać?

Recommended Posts

Jestem przed zakupem płytek na podłogę do hollu, jadalni i kuchni. No co powinnam zwrócić uwagę poza ścieralnością? Słuszałam, że są takie płytki w które brud wchodzi i nie można ich doczyścić. Szukam jasnych więc jest to dla mnie dosyć ważne, bo to decyzja na długie lata.

Dziękuję za podpowiedzi.

Witam

Niedlugo rowniez zamawiam plytki kuchnia przedpokoj lazienka, kupuje takie same do tych 3 pomieszczen, rowniez jasne, tyle ze w moim przypadku bedzie to gres, najbardziej trzeba uwazac zeby wszystkie kartony z kafelkami byly nie tylko z tej samej serii, nie tylko w tym samym odcieniu (czyli te literki przy serii) ale rowniez zeby byly robione w tym samym czasie bo moga byc w roznym odcieniu.

Jesli chodzi o jakosc to jestem naiwna sadze ze w dobrej cenie nie kupie czegos zlego.

Kupuje jasny gres nie przekonuja mnie argumenty, ze to trzeba czesto czyscic, jasna czy ciemna podloga w brudzie nie lubie siedziec :D

Witam

Niedlugo rowniez zamawiam plytki kuchnia przedpokoj lazienka, kupuje takie same do tych 3 pomieszczen, rowniez jasne, tyle ze w moim przypadku bedzie to gres, najbardziej trzeba uwazac zeby wszystkie kartony z kafelkami byly nie tylko z tej samej serii, nie tylko w tym samym odcieniu (czyli te literki przy serii) ale rowniez zeby byly robione w tym samym czasie bo moga byc w roznym odcieniu.

Jesli chodzi o jakosc to jestem naiwna sadze ze w dobrej cenie nie kupie czegos zlego.

Kupuje jasny gres nie przekonuja mnie argumenty, ze to trzeba czesto czyscic, jasna czy ciemna podloga w brudzie nie lubie siedziec :D

Mufka ma zupełną rację zwłaszcza jeśli chodzi o partie i odcienie. Warto od razu zakupić kilka płytek więcej na tzw. rezerwę. Może się przydać po kilku latach użytkowania.

Jeśli chcesz kupić matowe i do tego jeszcze z wyraźna fakturą to przemyśl sprawę dobrze, bo brud naprawdę wchodzi w zakamarki i trudno to doczyścić. W sklapie wyglądają pięknie, ale dużo pracy kosztują by takie były w domu!

Ja, mimo, że takie lubię chyba zdecyduję się na gładnkie :(