eko 03.11.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Czy ktoś z państwa słyszał może o jakimś nowym rozporządzeniu mówiącym o tym, że wysokośc kondygnacji w budynku mieszkalnym nie może mniejsza niż 2,70m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.11.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Pierwsze słysze o czymś takim Wydaje mi się to mało prawdopodobne. Skad o tym wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.11.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ja mam 26x.Czy to znacza, że będę musiał podwyższyć, czyli podnieść budynek, bądź zagłębić podłogę w grunt tworząc w ten sposób pół-piwnicę?A może będę musiał poddasze zburzyć i wylać jeszcze raz strop tak gdzieś na 350, żeby zabezpieczyć się przed nowymi przepisami w przyszłości. Dajcie więcej informacji, bo zaczynam panikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.11.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Czy ktoś z państwa słyszał może o jakimś nowym rozporządzeniu mówiącym o tym, że wysokośc kondygnacji w budynku mieszkalnym nie może mniejsza niż 2,70m ? bzdury jesli w swietle wysokosc kondygnacji jest liczona jednak od gornej powierzchni posadzki do gornej powierzchni posadzki wyzszej kondygnacji, przyjmując 20cm na strop to by pasowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 15.11.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Bez paniki! Nawet jeśli tak jest - postaram się sprawdzić jak znajdę trochę czasu (czyli w niedzielę ) - dotyczyć będzie to li tylko budynków, które dopiero będą otrzymywać pozwolenie na budowę. Zaczęte już inwestycje mogą mieć wysokość zgodnie z dotychczasowymi przepisami - czyli o ile mnie pamięc nie myli - 2,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.11.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A jak u mnie wyjdzie 2.65 (po położeniu podłogi, tynkach i pomalowaniu) to co??? Odstępstwo od projektu? Skoro dostałęm pozowlenie to sorry, ale nikomu nic do tego jak wysokie mam pomieszczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.11.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Nawet jeśli to prawda to - moim zdaniem dotyczyć to będzie prawdopodobnie mieszkań w budynkach wielorodzinnych.Tak jak przepisy o wysokości barierki na balkonie, szerokości schodów, odległości między drzwiami i wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts