andriej 04.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dziś się dowiedziałem, że sowieci znow chca podnieść cene gazu. Jestem na etapie zbrojenia działki. Czy ogrzewanie gazowe bedzie jeszcze opłacalne?Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 04.11.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Masz jakis pomysl jak zarobic na ogrzewaniu gazowym?A tak powaznie to bardzo wielu forumowiczow chcialoby miec mozliwosc przylaczenia sie do sieci gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 04.11.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Jak nie do ogrzewania to do samochodu. Już sprzedają takie instalacje. Na pewno akcyza będzie mniejsza niż jest na benzynę lub LPG. A jak ruscy przegną z ceną to zwiększymy własne wydobycie. Podobno mamy olbrzymie złoża gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 04.11.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dziś się dowiedziałem, że sowieci znow chca podnieść cene gazu. Jestem na etapie zbrojenia działki. Czy ogrzewanie gazowe bedzie jeszcze opłacalne? Jak myślicie? Niektórzy dużo by dali żeby mieć taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 23.05.2006 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 PGNIG zapowiedział dzisiaj czwartą podwyżkę od czasu wystawienia wątku więc podnoszę; Projekt przyłacza mam już zrobiony (bo chyba coś takiego jest w przepisach, że jak jest gaz przy działce to podstawowe musi być gazowe) Przyłącze gazowe niestety kosztuje parę tysiecy, kocioł gazowy tez więc ogrzewanie gazowe w stosunku do elektrycznego na starcie jest droższe o kilkanaście tysiecy zł. Pytanie: przy jakiej róznicy w cenie prądu i gazu jest jeszcze sens wchodzić w gaz? Dom ma miec ok. 100 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 23.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Podobno mamy olbrzymie złoża gazu. Podobno ich wydobycie jest kompletnie nieopłacalne (za duże koszty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 23.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Gdybym mogła się przyłączyć, na pewno bym to zrobiła (wygoda + rozsądne koszty ogrzewania). Jedyny problem to ewentualnie kwestia kosztu przyłącza. A słyszeliście, że światowe zapasy GZ starczą podobno na 40 lat - myślałam, że dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts