Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Bartt

Na razie tylko kupiliśmy projekt (Wierzba II)ale firma ze wszystkim idzie na rękę (gratis większe mapki, faktura z umówioną datą).

Z tego co rozmawialiśmy z naszym majstrem to już budował około 10 horyzontów i wyrażał się pozytywnie.

Oby nie zapeszyć, za pół roku bedę wiedzieć więcej :smile:

poz

pyzia

Hej Bartt

Projekt był gotowy ale jeszcze przed zakupem uradziliśmy co ewentualnie zmienimy. Taką listę do nich wysłaliśmy i po otrzymaniu projektu w "zestawie" mieliśmy również naszą listę podpisaną jako możliwe dodatkowe zmiany, na które autor się zgadza.

Instalacje w zestawie też są zaprojektowane (ale czy to dotyczy Twojego projektu lepiej zapytaj przed zakupem). Adaptację małą robimy ale lokalnie (bo zgodę już na zmiany mamy - patrz wyżej).

Najlepiej dogadaj szczegóły telefonicznie i potwierdź mailowo

pozdrawiam :cool:

pyzia

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Jestem obecnie po drugim spotkaniu i zaczynam się zastanawić, czy projekt dojdzie do skutku. Nie spisałem umowy na pierwszym spotkaniu i architekt podjął próby podbijania ceny -

niby nie zauważył wcześniej garażu ...,

a przyłączy to on w cenie nie uwzględnił ...,

W sumie to sympatyczny gość, ale chyba pomylił mnie z kimś

innym. Jak się nie dogadamy na pełny projekt w uzgodnionej wcześniej cenie to chęć wyrwania kilkuset złotych pozbawi go zarobku w ogóle :grin:

PS Umowa z muratora jest b. dobra - jak ją zobaczył to zaczął się krzwić :smile:

Ja kupilam projekt W Sam Raz. Kilku wykonawcow robilo mi wycene, ale jak dotad tylko jeden (starszy inzynier)mial zastrzezenia. Stwierdzil brak rysunkow konstrukcyjnych dotyczacych fundamentow. Moj kierownik budowy uspokoil mnie, ponoc nie ma potrzeby robienia bardzo dokladnych rysunkow, gdyz buduje sie zgodnie z ogolnie przyjetymi normami. Jak jest naprawde, okaze sie w praniu, czyli w budowie.

• 2 months później...