yaro 04.11.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witam Mam takie pytanko Chce starac sie o kredyt na budowe domu ok 300000mam mieszkanie własnosciowe-spółdzielcze Po wybudowaniu chciełbym go wynajac i spłacac z wynajmu ratykredytu. Czy którys bank pójdzie na to????? Ktoś cos wie na ten temat????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.fabi 04.11.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witam. U nas jest podobnie. Też staramy się o kredyt na budowę domu w wysokości 200tyś. . Mamy mieszkanie ,które też najprawdopodobniej po wybudowaniu się będziemy wynajmować ,aby spłacać ratę kredytu. Po wstępnych rozmowach z bankiem musimy przedstawić akt notarialny naszego mieszkania ( że takowe posiadamy) a czy będziemy to mieszkanie póżniej wynajmować i spłacać ratę czy może też sprzedamy i spłacimy część kredytu to już nasza sprawa i bank nie ingeruje. Wszystko zależy też od umowy jaką podpiszemy z bankiem. A mieszkanie traktują jako wkład własny. Dziś idę do banku na dalsze negocjacje może dowiem się jeszcze czegoś nowego?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 04.11.2005 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dzieki za odpowiedz A nie orientujesz sie jak jest ze spółdzielczym-własnosciowym????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.fabi 05.11.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 My właśnie też posiadamy mieszkanie spółdzielcze-własnościowe, bank nie robi żadnych problemów i tak jak już pisałam wymaga tylko udokumentowania że takie mieszkanie posiadamy. Tak , że naprawdę nie mamy z tym kłopotu. Właśnie złożyliśmy wniosek kredytowy i czekamy na odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.11.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 a po co do tego mieszac bank?wynajmujesz mieszkanie , kase bierzesz od tego kogos komu wynajmujesz i splacasz rate.O co chodzi z tym bankiem.My tez bedziemy wynajmowac mieszkanie, ale zrobimy tak jak mowie.przyblizcie mi sprawe.bank pod zastaw kredytu bierze mieszkanie? o to chodzi? to po co tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 05.11.2005 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witam Chodzi o to czy taki wynajem mozna podciągnac pod dochód aby otrzymac kredyt Miec wiekszy dochód do wyliczenia zdolnosci!!!!!!! Ja tez planuje wynajmowac bo to w Kraku dosc dochodowa sprawa a mieszkanko to dobra inwestycja zal sprzedac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.11.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam Chodzi o to czy taki wynajem mozna podciągnac pod dochód aby otrzymac kredyt Miec wiekszy dochód do wyliczenia zdolnosci!!!!!!! Ja tez planuje wynajmowac bo to w Kraku dosc dochodowa sprawa a mieszkanko to dobra inwestycja zal sprzedac Pozdrawiam aha no ale wtedy czesc kredytu na budowe domu jest pod hipoteke mieszkania prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 06.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam, wydaje mi się, że nie znajdziecie banku, gdzie do zdolności doliczają przyszłe (bo jeszcze przecież nie wynajmujecie mieszkania) dochody z wynajmu - ale może się mylę. Jeżeli byłoby inaczej to pewnie jakiś "bankowiec" by się odezwał. Przyczyna jest prosta - taką umowę najmu (z odpowiednim czynszem) można bardzo łatwo spisać "pod bank", więc banki nie będą brały takiego źródła dochodu. Inaczej będzie gdy masz dochody (potwierdzone PITem) z wynajmu i to od jakiegoś czasu, wtedy może (choć wątpię) jakiś bank na to pójdzie. Ale prędzej będą chcieli zabezpieczyć spłatę kredytu na dom dodatkowo na hipotece tego mieszkania, plus cesja z umowy najmu. Zgadzam się z Agnieszką 1 bez sensu mieszać do tego bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.11.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Ale prędzej będą chcieli zabezpieczyć spłatę kredytu na dom dodatkowo na hipotece tego mieszkania, plus cesja z umowy najmu. . no wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts