Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkasz w " kanadyjczyku" dłużej niz 3 lata???

mastermind

Recommended Posts

Czekałem z odezwaniem się ...

Taak wiemy, wiemy, zaraz napiszesz, że ogrzewasz kominkiem na pellety8)

W moim kanadyjczyku zostało przewidziane ogrzewanie gazowe (gaz z sieci), podłogówka legalet + dogrzewanie tradycyjnym kominkiem z podłączeniem do legaletu. Jestem z tego rozwiązania zadowolony, choć współpraca tradycyjnego kominka z legaletem to chyba fikcja.

A urządzenia na pellet szczerze polecam osobom nie mającym gazu z sieci. Jestem też gorącym przeciwnikiem ekogroszku (zaprzeczenie ekologii).

Pomimo, że nie mam w domu urządzenia na pellet, to pelletu używam na co dzień do ... kuwety dla moich dwu kotów :)

• 1 year później...
Rządu kanadyjskiego ??????????????

No właśnie oczywiste jest że "kanadyjczyk" to lipa i tandeta a żeby zaraz rząd kanadyjski mieszać to chyba już przeginanie pały :o

Pozdrawiam

A co się tak dziwicie? Niektóre rządy wspierają swoich producentów. W tym przypadku chodziło o eksport budowlanych prefabrykatów. Ktoś zresztą tu wyżej pisał, że ciężko o atestowane drewno...

:roll:

To chyba najgłupsza teoria spiskowa jaka w życiu słyszałem. Kanadyjczyk to nazwa potoczna,podobnie jak dom szkieletowy. Ciekawe kto sponsoruje relkamy domow szkieletowych?.......hmmmm....Pewnie szkieletor :D

Czekałem z odezwaniem się aż miną 3 lata od zamieszkania w kanadyjczyku :)

Trzeba się pogodzić z pojawiającymi się drobnymi pęknięciami na ścianach, poza tym mieszka się całkiem przyjemnie.

Z mojego doświadczenia wiem że pękniecia nie powinny pojawiać się częściej niż w domy murowanym. Mógłbym Ci zadać kilka pytań jak Twój dom był zbudowany ale nie wiem czy znałbyś odpowiedż.

Widziałem szeregowe domy kanadyjskie w Tychach, masakra. To widać po design na zewnątrz i jakości wykonania.

Nie widziałem w Polsce domu tego typu obudowanego cegłą.

zobacz tutaj domy kanadyjskie, szybki internet przydałby się teraz,

http://maps.google.ca/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=108295279731449015769.000476382d6431e3ff056&ll=43.559401,-79.676668&spn=0,359.997599&t=h&z=19&layer=c&cbll=43.559472,-79.676735&panoid=dcwjluW_GxlsOnRLCT1DYg&cbp=12,160.77,,0,6.61

tutaj troche gorzej hhhmm Kanada:

http://maps.google.ca/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=108295279731449015769.0004530658eab28c59712&ll=43.581898,-79.650188&spn=0,359.9988&t=h&z=20&layer=c&cbll=43.58184,-79.65034&panoid=KVBQc5V2vRmkc6D94f-9dw&cbp=12,108.08,,0,5.2

jak poruszać sie w tym zobacz "Instrukcję" link w podpisie

To chyba najgłupsza teoria spiskowa jaka w życiu słyszałem. Kanadyjczyk to nazwa potoczna,podobnie jak dom szkieletowy. Ciekawe kto sponsoruje relkamy domow szkieletowych?.......hmmmm....Pewnie szkieletor :D

:lol: A budynków murowanych jakis hmmm.. beton za przeproszeniem :wink:

A budowniczy domów z bali mają przelot na Bali za friko 8) :oops:

macie poczucie humoru, to są perełki jedna lepsza od drugiej ale się uśmiałem :lol: