Joy1 30.11.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Powiedzcie mi gdzie macie usytułowane kotłownie w swoich domach i jak wygląda to tankowanie oleju.. u mnie może będzie tak, że kotłownia będzie za gazażem i wtedy rozumie ze tankowanie orzez garaż.. Ja wlew oleju mam na zewnątrz. Zbiornik z plastyku z barierą zapachową TITEC (POLECAM!!!). Oczywiście odpowietrzenie na zewnątrz. Podczas tankowania w domu nie czuć zapachu oleju. Nawet jak się rozleje. Autocysterna staje na drodze i 35m węża rozwija do szybkozłączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 01.12.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Podczas tankowania w domu nie czuć zapachu oleju. Nawet jak się rozleje. W domu może i nie czuć zapachu ale jak się rozleje to musi być czuć bo olej smierdzi a swoją drogą to rozlać chyba może się tylko przy szybkozłączce, która jest na zewnątrz. U mnie podczas tankowania w domu też nie czuć ale w kotłowni jednak jest zapaszek tak przez około 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 02.12.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 w kotłowni jednak jest zapaszek tak przez około 1 dzień. Albo masz coś spaprane albo to wina tworzywa z którego jest zrobiony zbiornik. Mam zbiornik firmy Schutz z barierą SMP. Ponieważ na zbiorniku z tworzywa, które zapaszku oleju nie przepuszcza b. zależało mojej żonie to dopilnowałem tego. Ten z barierą SMP był tylko odrobinę droższy... Żona była zszokowana (i zadowolona) - ZERO zapaszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 02.12.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 No to i ja dołączę się do dyskusji. Kocioł olejowy zamontowany w połowie października 2004. Jest to De Dietrich 1200 - "lodówka". jak mozesz napisz ile placiles za dietricha,,mi kolega to proponuje i zachwala..podobno cichy i warty uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts