em_ma 04.11.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Kochani, skad sie w domu bierze internet? teraz mam siec osiedlowa, ale bedzie ją trzeba porzucic po zmianie lokum. Na modem nie bede sie szarpac, bo przy 4 ososbach aktywnych internetowo- to bym z torbami poszla. MAcie jakis pomysl co trzeba zrobic zeby miec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 05.11.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jeśli na modem wogóle masz okazję się szarpać to znaczy, że masz telefon. A jak masz telefon to znaczy, że możesz mieć Neostradę od naszej telekomunikacji. Prędkość wedle uznania od 256 do kilku giga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.11.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Chyba że nasza telekomunikacja w swej nieskończonej dobroci zamontowała telefon z antenką. A wtedy... człowiek się cieszy jak się połączy na 9,6kbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benezis 05.11.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 9.6 to może przy Motoroli bo jak się ma z antenką z firmy chyba RWT to nawet fax nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 05.11.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witam Najbardziej popularne w domach jest łącze drogą radiową, ja mam takie i działa bardzo dobrze, podłączony mam jeden komp, więc nie wiem czy przy kilku tez działa dobrze. Trzeba jednak pamietac ze w niektórych miejscach nie da się podłączyć bo sygnał jest za słaby(np.w jakiejs dolinie), równiez występują zakłócenia przy bardzo złych warunkach pogodowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 06.11.2005 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 (wybaczcie kobiecie) a co to jest łącze radiowe i czy ma coś wspólnego z telefonem radiowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Aga - to nie ma nic wspólnego z telefonem sygnał przekazuje antena dookólna a komputer z anteną lub sama antena odbiorcza musi "widzieć" tę nadawczązero przewodów ale sygnał uzależnia pogoda (jak zauwaza macio)macio - ilość odbierajacych sygnał w jednym w domu komputerów nie ma znaczenia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 06.11.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 brzoza- dzięki , masz może jakieś linki do tematu, żebym nie musiała więcej zadawać głupich pytań? macio- jak załatwiałeś to łącze, jakie są koszty? buduję niedaleko wieliczki - pozdrawiam krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Aga - poszło na priw - jak to działa w mojej gminie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 06.11.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 broza też poproszę o namiary i szczegóły jak dla agi. U nas, ok.18km od Łodzi była jedna firma która chciała taki internet montować ale koszt był b.wysoki 1.500zł materiały+300zł robocizna no i najważniejsze konieczność podpisania umowy na 24 m-ce z wysoką stawką m-czną! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 rosa - u mnie internet jest za darmo - kupuje sie własną karte radiową plus ewentualnie antene ... wśród mieszkańców gminy znalazł się pewien Pan... początkowo miał być to pomysł na życie, później już jako zastępca wójta przekonał Radę Gminy, że warto zainwestować w sieć internetową razem z kolegami z Politechniki Rzeszowskiej przygotowali projekt, studium wykonalności, budżet przyjęty przez Radę Gminy został w 2004 roku zgłoszony do ZPORR tak rozpoczęła się droga gminy do wielkiego świata ... początkowo z Internetu miały korzystać tylko placówki administracyjne i oświatowe, natychmiast okazało się, że przepustowość bezprzewodowych łączy jest tak duża, że Internet można zaoferować wszystkim koszty były na tyle niskie, że zdecydowano się robić to nieodpłatnie. analizy wykorzystania pasma wskazują, że w dzień najczęściej dostęp do sieci wykorzystywany jest w pracy, a wieczorem w domu dzięki temu łącza są w miarę równomiernie obciążone niestety sa i wady zdarzaja sie zaniki nadawania z róznych anten ... jesli ktos ma mozliwośc odbierania sygnału z kilku anten ... moze nie narzekac ... dzięki rosa za zainteresowanie linki wysle na priwa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.11.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam Krajankę Mam z firmy http://internet.zetosa.krakow.pl/ na stronce są koszty podłączenia i abonamentu, nie wiem o co chodzi z tym kupnem komputera , ja nic nie kupowałem tylko musiałem podpisać umowę na 2 lata, że jak zrezygnuje wczesniej to płace karę. Wygłada to tak: dzwonisz do nich (na numer z wieliczki) mówisz, że chcesz się podłaczyc, przyjeżdza pan z laptopem i sprawdza czy jest u Ciebie odbiór sygnału. Jak jest ok to montuje antenę, wkłada kartę sieciową do kompa i po bólu. Za antenę i kartę nic więcej nie płaciłem - tylko 98 PLN. Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić sprawę pozytywnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 07.11.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 serdeczne dzięki za linki brzoza, u was to życie jak w madrycie . pozazdrościć. macio, dzięki, zadzwonię do zeto, chociaż w/g strony www moje zachodnie rubieże się nie łapią . zobaczymy. znasz może więcej dostawców w wieliczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 07.11.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Przykro mi ale nie znam, jak ja szukałem w zeszłym roku to nic innego nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.11.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Aga w Wieliczce sa nastepujacy dostawcy internetu:http://www.betanet.pl/zasieg1.php?baza=24http://www.123wifi.net/PL/navigator.phpNo i wspomniane wczesniej ZETO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 07.11.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 U mnie internecik wziął się z powietrza dzięki dostawcy realizujacej swoją usługę drogą radiową. Firma K3 się chyba nazywa i jak do tej pory nie było z nią większych problemów - konkretni goście i nawet się starają. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 serdeczne dzięki za linki brzoza, u was to życie jak w madrycie . pozazdrościć. Aga ... a jesli moze sie oprócz tego wybrzydzac miedzy darmowym internetem radiowym, neostrada, lub kilkoma dostawcami prywatnymi .. to u nas prawie jak w ny yorku ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 08.11.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witam wszystkich!!! Ja niedługo będę się przeprowadzać i już się martwię, bo w starym domku mam neostrade, ale postanowiłam sobie, że do nowego domku nie wpuszczę telekomunikacji. Co mam zrobić? Czy ktoś mógłby mi pomóc i przesłać jakiś namiar na radiowy internet w wielkopolsce (ok. 40km od Poznania), bo ja mam wrażenie, że nie dotarła jeszcze do nas cywilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 09.11.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 najpierw miałem modem, teraz neostradę - w sumie jestem jednym z nielicznych, kto nie narzeka na tepse (obsługa), no tyklo te ceny mogłyby być bardziej, bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 10.11.2005 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Jezier dzięki za te linki(nie widać cię ostatnio na forum- jak ci się mieszka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts