Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skad sie w domu bierze internecik????

Recommended Posts

Witam wszystkich!!!

Ja niedługo będę się przeprowadzać i już się martwię, bo w starym domku mam neostrade, ale postanowiłam sobie, że do nowego domku nie wpuszczę telekomunikacji. Co mam zrobić? Czy ktoś mógłby mi pomóc i przesłać jakiś namiar na radiowy internet w wielkopolsce (ok. 40km od Poznania), bo ja mam wrażenie, że nie dotarła jeszcze do nas cywilizacja :D

Ja także przyłączam się do zapytania Jolki111. My budujemy się w Zwoli k/Zaniemyśla - też ok. 40 km od Poznania. Zastanawiałem się już nad internetem przez komórkę, ale ta przepustowość na GPRSie jest cieniutka, a wierzyć że już tam działa na EDEG do 328 kb (prawie jak przy UMTSie :lol: ) w ciemno to nie bardzo mi się uśmiecha. A z Tepsą to już mało kto chce mieć chyba doczynienia :) .

Jolka111 - a Ty w którą stronę od Poznania się budujesz???

Pozdrawiam

TadekL

Witam wszystkich!!!

Ja niedługo będę się przeprowadzać i już się martwię, bo w starym domku mam neostrade, ale postanowiłam sobie, że do nowego domku nie wpuszczę telekomunikacji. Co mam zrobić? Czy ktoś mógłby mi pomóc i przesłać jakiś namiar na radiowy internet w wielkopolsce (ok. 40km od Poznania), bo ja mam wrażenie, że nie dotarła jeszcze do nas cywilizacja :D

Ja także przyłączam się do zapytania Jolki111. My budujemy się w Zwoli k/Zaniemyśla - też ok. 40 km od Poznania. Zastanawiałem się już nad internetem przez komórkę, ale ta przepustowość na GPRSie jest cieniutka, a wierzyć że już tam działa na EDEG do 328 kb (prawie jak przy UMTSie :lol: ) w ciemno to nie bardzo mi się uśmiecha. A z Tepsą to już mało kto chce mieć chyba doczynienia :) .

Jolka111 - a Ty w którą stronę od Poznania się budujesz???

Pozdrawiam

TadekL

Ja buduję się w calkiem innym kierunku:( , bo w Skokach tj na trasie Poznań - Wągrowiec. Niestety u nas w kwestii internetu panuje średniowiecze (czytaj tepsa :D )

pozdrawiam wielkopolan 8)

Jeśli na modem wogóle masz okazję się szarpać to znaczy, że masz telefon. A jak masz telefon to znaczy, że możesz mieć Neostradę od naszej telekomunikacji. Prędkość wedle uznania od 256 do kilku giga.

Pozdrawiam

No i tu sie mylisz

U nas np maja stara i nowa centrale i problem z przejsciem jednej na druga i juz neostrady nie ma (tylko nie pamietam na ktorej). Wykorzystane mozliwosci techniczne i niektorym odpowiadaja jak ktos zrezygnuje to wtedy podlaczymy

Z tymi firmami oferującymi dostęp radiowy to różnie bywa. Moi rodzice mają domek pod warszawą (Babice Stare) i korzystali do niedawna z takiego dostępu - łączke ~640 kb. Za często jednak zdażały się awarie. Jak coś się zwaliło w piątek wieczorem to cały weekend internetu nie było. Jak podłączali nowego użytkownika to na ten czas też musieli wyłączyć sieć. Teraz w końcu udało się rodzicom załatwić Neo+ i od jutra będą mieli łącze 2 gb.

Ja u siebie na początek też podłączę Neo+ ale jak tylko w mojej części Ursusa pojawi się EDGE lub nawet UMTS w Plusie to biorę od razu.