Jezier 15.11.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Jak na razie plusy mieszkania w domu na wsi nie moga mi przeslonic minusow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 19.11.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witam wszystkich!!! Ja niedługo będę się przeprowadzać i już się martwię, bo w starym domku mam neostrade, ale postanowiłam sobie, że do nowego domku nie wpuszczę telekomunikacji. Co mam zrobić? Czy ktoś mógłby mi pomóc i przesłać jakiś namiar na radiowy internet w wielkopolsce (ok. 40km od Poznania), bo ja mam wrażenie, że nie dotarła jeszcze do nas cywilizacja Ja także przyłączam się do zapytania Jolki111. My budujemy się w Zwoli k/Zaniemyśla - też ok. 40 km od Poznania. Zastanawiałem się już nad internetem przez komórkę, ale ta przepustowość na GPRSie jest cieniutka, a wierzyć że już tam działa na EDEG do 328 kb (prawie jak przy UMTSie ) w ciemno to nie bardzo mi się uśmiecha. A z Tepsą to już mało kto chce mieć chyba doczynienia . Jolka111 - a Ty w którą stronę od Poznania się budujesz??? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.11.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witam Krajankę Mam z firmy http://internet.zetosa.krakow.pl/ i ja korzystam z usług tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 22.11.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Witam wszystkich!!! Ja niedługo będę się przeprowadzać i już się martwię, bo w starym domku mam neostrade, ale postanowiłam sobie, że do nowego domku nie wpuszczę telekomunikacji. Co mam zrobić? Czy ktoś mógłby mi pomóc i przesłać jakiś namiar na radiowy internet w wielkopolsce (ok. 40km od Poznania), bo ja mam wrażenie, że nie dotarła jeszcze do nas cywilizacja Ja także przyłączam się do zapytania Jolki111. My budujemy się w Zwoli k/Zaniemyśla - też ok. 40 km od Poznania. Zastanawiałem się już nad internetem przez komórkę, ale ta przepustowość na GPRSie jest cieniutka, a wierzyć że już tam działa na EDEG do 328 kb (prawie jak przy UMTSie ) w ciemno to nie bardzo mi się uśmiecha. A z Tepsą to już mało kto chce mieć chyba doczynienia . Jolka111 - a Ty w którą stronę od Poznania się budujesz??? Pozdrawiam TadekL Ja buduję się w calkiem innym kierunku:( , bo w Skokach tj na trasie Poznań - Wągrowiec. Niestety u nas w kwestii internetu panuje średniowiecze (czytaj tepsa ) pozdrawiam wielkopolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 22.11.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Jeśli na modem wogóle masz okazję się szarpać to znaczy, że masz telefon. A jak masz telefon to znaczy, że możesz mieć Neostradę od naszej telekomunikacji. Prędkość wedle uznania od 256 do kilku giga. Pozdrawiam No i tu sie mylisz U nas np maja stara i nowa centrale i problem z przejsciem jednej na druga i juz neostrady nie ma (tylko nie pamietam na ktorej). Wykorzystane mozliwosci techniczne i niektorym odpowiadaja jak ktos zrezygnuje to wtedy podlaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 22.11.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Witaj Jolka111.Skoki to też ładne okolice. Nie przejmuj się, ani się obejrzysz, jak te super nowoczesne technologie trafią pod "strzechy", ciemnogród trafi do lamusa.PozdrawiamTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 30.11.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Z tymi firmami oferującymi dostęp radiowy to różnie bywa. Moi rodzice mają domek pod warszawą (Babice Stare) i korzystali do niedawna z takiego dostępu - łączke ~640 kb. Za często jednak zdażały się awarie. Jak coś się zwaliło w piątek wieczorem to cały weekend internetu nie było. Jak podłączali nowego użytkownika to na ten czas też musieli wyłączyć sieć. Teraz w końcu udało się rodzicom załatwić Neo+ i od jutra będą mieli łącze 2 gb.Ja u siebie na początek też podłączę Neo+ ale jak tylko w mojej części Ursusa pojawi się EDGE lub nawet UMTS w Plusie to biorę od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts